Zilver verkopen

Op zoek naar een betrouwbare partij om uw zilver aan te verkopen? Bij ons bent u aan het juiste adres! Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken Juweliers, wat haar deuren opende in 1926. In de loop van de jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in de aan- en verkoop van verschillende edelmetalen, zoals zilver. Zo kunt u bij ons verschillende zilveren munten verkopen, zilver bestek verkopen of u kunt uw baren bij ons verkopen. Bent u in het bezit van zilver en op zoek naar een taxatie of wilt u direct uw zilver verkopen? Maak dan een afspraak op een van onze locaties bij u in de buurt. Omdat de zilverprijs altijd in beweging is, zijn wij dat ook. Lees rustig verder voor alle mogelijkheden over zilver verkopen bij Kostbaar.nl.

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Zilver per categorie

Maple leaf zilveren munt
Krugerrand zilveren munt
Zilverbaren
Zilveren bestek

Welk zilver kan ik laten taxeren?

Zilver komt in allerlei vormen en maten voor. Bij Kostbaar.nl kunt u terecht voor taxatie van de volgende soorten:

 • Antiek zilver
 • Zilverbaren
 • Zilveren bekers
 • Zilveren bestek
 • Zilveren munten
 • Zilveren servies
 • Zilveren sieraden
 • Andere vormen van Zilver

Zilveren munten verkopen

Wij kopen diverse zilveren munten in. Bij de inkoop van zilveren munten beginnen we altijd eerst met op waarde schatten van de munten. De meest gangbare zilveren munten zijn allemaal geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver, waardoor de waarde van uw munten snel berekend kunnen worden door onze deskundige medewerkers. Bij Kostbaar zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van de volgende zilveren munten:

Krugerrand zilveren munt

De zilveren Krugerrand munt is een beleggingsmunt die pas sinds 2017 verkrijgbaar is. De munt wordt geslagen met een puurheid van .9999. Hiermee kan de munt direct concurreren met andere populaire zilveren munten zoals de Canadese Maple Leaf. De munten kunnen los, of in een bundel met andere munten worden verkocht. Heeft u deze munt in uw collectie, en heeft u nog eventuele vragen? Neem gerust contact met ons op. Voor meer informatie kunt u ook kijken op onze pagina over de Krugerrand.

Maple Leaf zilveren munt

De Maple Leaf is de zuiverste zilveren munt ter wereld met een zuiverheid van 99.99%. Hij wordt geslagen door de Royal Canadian munt en heeft aan de ene kant een afbeelding van het bekende esdoornblad en aan de andere kant een afbeelding van Koningin Elizabeth II. Wanneer u de zilveren Maple Leaf wilt verkopen wordt de waarde van de zilveren munten gelijk aan andere zilveren munten van 1 troy ounce. Lees voor meer informatie onze pagina over de Maple Leaf.

Zilveren munt van de Wiener Philharmoniker

De zilveren Wiener Philharmoniker is vernoemd naar het wereldberoemde gelijknamige orkest. Deze zilveren munt is geschikt voor zowel investeerders als verzamelaars. De munt kent een prachtig design. Het bijzondere ontwerp en het vakmanschap zijn de onderscheidende kenmerken van de Oostenrijkse Munt en zijn onmisbaar voor de uiteindelijke kwaliteit van haar zilveren munten. Heeft u deze munt in uw collectie en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw munt te verkopen. Neem gerust contact op met een van onze deskundigen.

Zilver bestek verkopen

Losse zilveren messen, zilveren lepels of een complete set zilver bestek. U zult verbaasd zijn over de waarde die het bestek nog kan bevatten. Heeft u nog ongebruikt zilveren bestek in uw kast liggen en wilt u ruimte vrijmaken? Bij Kostbaar.nl kunt u terecht voor een taxatie van uw zilveren collectie. Indien u akkoord gaat met ons bod kunt u uw zilveren bestek direct aan ons verkopen.

Hoe wordt zilver bestek getaxeerd?

Zilveren voorwerpen worden in verschillende gehaltes geproduceerd. We onderscheiden deze in 3 verschillende haltes:

 • 1e gehalte zilver: 925/1000 bestaat voor 92,50% uit zuiver zilver
 • 2e gehalte zilver: 835/1000 bestaat voor 83,50% uit zuiver zilver
 • 3e gehalte zilver: 800/1000 bestaat voor 80% uit zuiver zilver

Het gehalte zilver is van belang om de juiste waarde aan het zilveren bestek te kunnen toekennen. Hoe hoger het gehalte, hoe zuiverder het zilver en hoe hoger de waarde. Veelvoorkomend is echter ook verzilverd bestek. Hierbij is er maar een klein laagje zilver over het bestek heen geplaatst.

Kijk voor meer informatie ook op onze pagina’s over zilverbaren verkopen en tafelzilver verkopen

Zilver per categorie

Tafelzilver

Zilver verkopen bij Kostbaar

Bij Kostbaar.nl bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type Zilver. Zo kunt u bij ons terecht voor onder meer Zilveren munten, maar ook voor de verkoop van zilver bestek en het verkopen van baren. Kom vrijblijvend langs op één van onze locaties om uw zilveren objecten te laten taxeren!

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS