Zilveren bestek

Aankoop categorie: Zilver

Zilveren bestek verkopen? Ja of nee?

Heeft u zilveren bestek in handen gekregen tijdens een liquidatie van huisraad of bij het opruimen? U zult waarschijnlijk de relatief grote vorktanden of de bijna onhandige mesbladen op oud zilveren bestek opmerken. Nu rijst de vraag of u het wilt verkopen, en zo ja, waar kan het het beste worden verkocht? Het team van Kostbaar helpt u graag bij een verkoopproject! Edelmetalen zoals zilver kopen is voor ons een vertrouwde en dagelijkse bezigheid. Zilveren bestek wordt, afhankelijk van conditie, patroon en fabricage omgesmolten bij onze jarenlange en vertrouwde partner, de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), of het zilveren bestek wordt aangeboden aan particulieren of zakenpartners uit ons internationale netwerk van handelsrelaties. Kostbaar is een traditioneel bedrijf, opgericht door Marius Tsakonis, dat kan terugkijken op een lange geschiedenis. De handel in kostbaarheden wordt al bijna 100 jaar, sinds 1926, van generatie op generatie voortgezet. Bij ons bent u in goede handen als het gaat om in- en verkoop van edelmetalen en kostbaarheden. Het verkopen van zilveren bestek is momenteel de moeite waard vanwege de hoge zilverprijzen. Met een bestek van meerdere kilo’s kunt u een flink bedrag in de verkoop behalen!

Waar moet u op letten bij zilveren bestek?

Zilveren bestek is niet zomaar zilveren bestek! Zilverkleurig bestek wordt in de familie vaak van generatie op generatie doorgegeven, met de aanwijzing dat dit zilveren bestek zeer waardevol is! Als het vervolgens aan ons wordt aangeboden voor een gratis schatting of expertise, is vaak gebleken dat het bestek slechts verzilverd is. Dat scheelt enorm bij een waardering of verkoop. Terwijl echt zilveren bestek meestal volledig van zilver is gemaakt (behalve de mesbladen), heeft verzilverd bestek maar een heel dun laagje zilver! De te behalen koopprijzen zijn hier heel anders. Om het verschil tussen zilveren bestek en verzilverd bestek te herkennen, moet er grondiger naar gekeken worden. Zilveren bestek wordt, net als bijvoorbeeld zilveren sieraden, in verschillende legeringen aangeboden, zodat de volgende keurmerken op zilveren bestekken kunnen worden aangetroffen:
800 / – 835 / – 925 / –

Als uw bestek echt zilveren bestek is, kunt u verder onderzoek doen als de eerste indruk veelbelovend is. Is het een antiek bestek? In welk land is het gemaakt? Door welke fabriek is het gemaakt? Komt het uit de 1e of 2e Wereldoorlog met de juiste etikettering? Dit zijn enkele van de criteria die waarde toevoegen en dus voor u van nut kunnen zijn!

Hoe verkoop ik zilveren bestek bij Kostbaar?
Voor een gratis expertise of verkoop van zilveren bestek, is de presentatie van bestek in onze kantoren is essentieel. Wij controleren de keurmerken en wegen het bestek in uw bijzijn. Dan bieden wij u een koopsom aan en beslist u of u uw bestek wilt verkopen of houden. Als u besluit te verkopen, gebeurt dit in ieder geval op vertoon van uw legitimatie, d.w.z. u toont uw identiteitskaart of rijbewijs. Wij kopen geen kostbaarheden per post of vergelijkbare verzendserviceproviders. Wij willen met u een vertrouwensbasis opbouwen en u de mogelijkheid geven om bij uw bezoek aan ons kantoor al uw vragen te stellen die voor u belangrijk zijn!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

8 + 11 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Zilver dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS