Edelstenen verkopen

Edelstenen verkopen doet u bij één van onze deskundigen op de voor u dichtstbijzijnde locatie. Bij ons kunt u voor verschillende soorten edelsteen terecht. Zo kopen wij de volgende soorten in: Robijn; Robijn sieraden; Saffier; Saffier sieraden; Smaragd; Smaragd sieraden.
Ook kunt u bij ons een vrijblijvende waardebepaling van uw edelstenen aanvragen. Voor het verkopen of laten taxeren van uw edelstenen kunt u via onderstaand boekingsformulier direct een afspraak inplannen. Toch eerst even bellen of appen? Onze deskundigen staan voor u klaar.

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Uw Edelstenen laten taxeren?

1 + 8 =

Edelstenen per categorie

Robijn
Saffier
Smaragd

Waardebepaling Robijn

Voor Robijn is het mogelijk om zowel losse robijnen als sieraden met robijnen te verkopen. U kunt bij ons team van experts terecht voor een realistische taxatie en meer informatie over de desbetreffende edelgesteentes.

Robijnen zijn een van de meest populaire gekleurde edelstenen. Door hun rode kleur worden ze vaak weggegeven als symbool van liefde als: ring, hanger of ketting.

Wilt u een robijn verkopen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag…

Saffier edelstenen verkopen

Wie kent de intens blauwe saffieren niet? De saffier komt uit de korundgroep en vertoont op de hardheidsschaal van Mohs een hardheid van 9. Dit betekent dat hij alleen door de diamant kan worden bekrast (hardheidsgraad 10). Een saffier met goede kwaliteit is te herkennen aan zijn kleur en zuiverheid. De saffier kan in verschillende slijpvormen voorkomen, waarbij gefacetteerd de meest voorkomende is. De sieraden met saffier bestaan uit oorbellen, ringen, kettingen, armbanden en manchetknopen.

Wilt u een saffier verkopen? Bij Kostbaar.nl vertellen wij u graag meer over deze prachtige edelsteen! Wanneer u een saffier in uw collectie heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen, ons team van experts staar voor u klaar voor gratis expertise.

Smaragd edelstenen verkopen

Smaragd edelstenen wordt gezien als één van de meest waardevolle soort edelstenen. Dit heeft te maken met schaarste. Het aanbod in smaragd edelstenen is beperkt en dit zorgt voor een hoge waarde bij het verkopen van smaragd edelstenen. De smaragd staat bekend om zijn diepgroene kleur en de iconische slijpvorm. Dit maakt de smaragd tegenwoordig populair in vintage juwelen. Ook hier zijn kleur en helderheid bepalend voor de waarde. Bij de smaragd wordt het gewicht ook aangeduid in karaat. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waarbij een middelgroene tot donkere smaragd als meest waardevol wordt beschouwd. Het slijpproces van een smaragd is door zijn kwetsbaarheid een erg ingewikkeld proces.

Bent u op zoek naar een ervaren inkoper van smaragd edelstenen of bent u benieuwd naar de waarde van uw eigen smaragd? Ons team van experts staat voor u klaar om een betrouwbare taxatie te geven! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Waar kan ik edelstenen verkopen?

U kunt uw edelstenen verkopen bij Kostbaar.nl op één van onze 30 locaties in Nederland. Al bijna honderd jaar zijn wij actief in de inkoop en verkoop van onder meer edelstenen. Kostbaar.nl komt voort uit een familiebedrijf, genaamd Juwelier Schreuders, waarmee we in 1926 onze deuren hebben geopend. Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een internationaal aankoopkantoor met meerdere experts in verschillende kostbaarheden. Uw edelstenen verkoopt u bij ons in een ontspannen omgeving, waarbij we beginnen met een vrijblijvende waardebepaling van uw soort edelsteen. Indien u graag een afspraak wilt maken voor het verkopen van uw edelstenen kunt u ons contactformulier invullen. Of kies voor een locatie bij u in de buurt. Één van onze specialisten zal spoedig contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Welke edelstenen zijn veel waard?

De meest waardevolle edelstenen die we in de wereld kennen zijn als volgt:

  • De diamant edelsteen;
  • De robijn edelsteen;
  • De saffier edelsteen;
  • De smaragd edelsteen.

Naast het feit dat deze edelstenen de hoogste waarde bevatten zijn het ook de meest populaire edelstenen ter wereld. Onze deskundigen hebben met ieder van deze soorten ervaring. Wij staan daarbij graag tot uw beschikking voor het taxeren van uw soort edelsteen. Indien u besluit om na de waardebepaling uw edelstenen bij ons te verkopen kunnen wij u dezelfde dag nog uitbetalen.

Hoe werkt edelstenen verkopen bij Kostbaar?

Edelstenen verkopen bij Kostbaar.nl doet u te allen tijde in een voor u vertrouwde en veilige omgeving. Indien u het prettig vindt om bij u thuis af te spreken zal een van onze specialisten contact met u opnemen voor een huisbezoek. Uiteraard kunt u ook op één van onze zestien locaties in Nederland langskomen. Zelfs in Duitsland staan we op meerdere vestigingen voor u klaar. Het verkopen van edelstenen werkt bij ons altijd via een afspraak en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. Vervolgens zullen we in uw bijzijn de edelstenen taxeren, u voorzien van een reële prijs en heeft u de keuze om uw edelstenen tegen deze prijs aan ons te verkopen. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om daar nog even de tijd voor te nemen. Indien u overgaat op het verkopen van uw edelstenen kunnen we u dezelfde dag nog voorzien van een uitbetaling via een bankoverschrijving of contant geld. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op via telefoonwhatsapp of plan direct uw afspraak in via ons boekingsformulier bovenaan deze pagina.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS