Iconen/kunst verkopen

Wilt u uw iconen verkopen en bent u benieuwd naar de actuele waarde? Dan bent u van harte welkom bij Kostbaar.nl. Met 30 locaties door heel Nederland is er altijd een van onze collega’s bij u in de buurt. U kunt vrijblijvend binnenlopen voor een waardebepaling en taxatie, en tegelijk zijn wij uw specialist voor de inkoop van iconen. Nog altijd is er een omvangrijke markt voor Griekse, Russische en Orthodoxe iconen. Bent u de eigenaar van een icoon en bent u benieuwd naar de mogelijkheden tot verkoop of een taxatie? Benieuwd naar de waarde van Russische iconen? Kom dan bij ons langs.

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Uw Iconen/kunst laten taxeren?

14 + 10 =

Iconen/kunst per categorie

Griekse iconen
Orthodoxe iconen
Russische iconen

Inkoop en verkoop van iconen

Als erkend inkoper en verkoper van iconen bent u bij ons op de juiste plek voor een vrijblijvende taxatie, dan wel het verkopen van uw objecten. Veel antieke iconen zijn vanuit het Oosten richting Nederland gekomen, zo halverwege en eind vorige eeuw, waar de iconen werden verkocht op kunstbeurzen. Grote kans dat u een icoon heeft gekocht dat van grote waarde is. Leuk om te weten, ook wanneer u niet de intentie heeft om de iconen te verkopen. Komt u bij ons langs, dan geven we u graag een transparante uitleg over de taxatie van de iconen. Zo ervaart u hoe de waarde wordt vastgesteld, en krijgt u een beter beeld van de iconen-markt.

Wat bepaalt de waarde van een icoon? Dit heeft primair te maken met de fijnheid, uitstraling, omvang en de leeftijd (ouderdom) van het object. Veelal vereist dit een nauwkeurige inspectie van het icoon, waarna meer informatie kan worden vergeven over de herkomst van het object.

Griekse iconen waarde

Komt u toevallig een object tegen binnen uw privé bezit, of heeft u een familiestuk geërfd? Griekse iconen bezitten een grote waarde. Iconen hebben vrijwel zonder uitzondering een religieuze achtergrond, welke is terug te vinden in het ontwerp en de uitstraling. Het orthodoxe geloof, evenals de orthodoxe kerk, zijn dan ook sterk vertegenwoordigd in de Griekse iconen. Overigens vinden veel Griekse iconen hun herkomst eveneens in de Grieks-Katholieke kerk.

Griekse iconen worden uit houtwerk vervaardigd. Enkele bekende Griekse icoonschilders zijn Theophanes Streletzas Bathas, beroemd om zijn fresco’s, en El Greco die bekendheid verwierf in het schilderen van iconen.

Russische iconen waarde

Russische iconen vertegenwoordigen vaak een hoge waarde. De invloed van het orthodoxe geloof zien we stevig terug binnen de Russische iconen. Kostbaar.nl kent banden met Griekse en Russische handelaren, welke hun iconen al jaren delen op de Nederlandse markt. Wilt u een Russisch icoon verkopen? Wij zijn welbekend met een ruime collectie aan bewaarde Russische iconen van dit moment. Bekende namen binnen de wereld van Russische iconen zijn Andrej Rublev en Simon Fyodorowitsch Ushakow. Eerstgenoemde was al actief in de 14e eeuw, en heeft hier de basis gelegd voor de Russische iconen-markt. Dit deed hij samen, opvallend genoeg, met de Griekse schilder Theophanes the Greek, een iconenschilder uit Constantinopel.

Orthodoxe iconen waarde

De orthodoxe kerk is, evenals de katholieke kerk, befaamd om haar vele beelden en schilderingen. Orthodoxe iconen zijn geschilderd op houten panelen en vertonen de beeltenis van Jezus. Zowel het Oude als Nieuwe Testament komen terug in de Orthodoxe iconen, welke zeer kenmerkend zijn. Omdat de Orthodoxe iconen vaak al eeuwenoud zijn, is er veel verschil zichtbaar in de fijnheid van de schilderingen. Kernwoorden rondom de Orthodoxe iconen zijn encaustiek, schilderen op hout, mozaïek zetten en houtsnijwerk. Orthodoxe iconen bezitten vaak een hoge waarde. Benieuwd naar de exacte waarde? Maak een afspraak met één van onze taxateurs bij u in de buurt.

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Iconen taxeren bij Kostbaar

Kostbaar.nl is een vertrouwde plek voor het laten taxeren van iconen. Iconen zijn eeuwenoude objecten die we de laatste decennia steeds vaker tegenkomen in Nederland. Dankzij hun ouderdom zijn ze bijzonder waardevol. Heeft u zelf een icoon geërfd of bent u hier toevallig tegenaan gelopen op een markt? Dan kunt u bij ons langskomen voor een actuele en transparant taxatie. Ontdek de waarde van Russische, Griekse en Orthodoxe iconen. Bezoek ons op een voor u prettige locatie en vraag het onze specialisten.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS