Orthodoxe iconen

Aankoop categorie: Iconen/kunst

Heeft u een icoon geërfd? Vraagt u zich dan af wat het icoon waard is! Bent u nu op zoek naar specialisten in de aan- en verkoop van iconen? U bent in goede handen bij de Kostbaar, onze zakenrelaties reiken o.a. tot Rusland en Griekenland, waar het orthodoxe geloof en de orthodoxe kerk zeer sterk vertegenwoordigd is. Internationale relaties helpen ons om voor u topprijzen te realiseren.
De orthodoxe kerk wordt gekenmerkt zich door veel schilderijen. Ze zijn geschilderd op houten panelen en tonen Jezus, heiligen of bepaalde scènes uit de Bijbel. Schilderijen van heiligen behandelen thema’s uit zowel het Oude en het Nieuwe Testament, en tonen, het leven van heiligen. Deze afbeeldingen worden iconen genoemd. Deze term komt uit het Grieks en betekent “beeld of gelijkenis”. De icoonschilderkunst bloeit met de oprichting van het Byzantijnse Rijk in 330 tot AD. Het schilderen van heiligen werd al snel  populair in alle sociale klassen. De kunst verspreidde zich over het hele geografische gebied van het Byzantijnse rijk en beïnvloedde alle landen. Er wordt gezegd dat de kunst van het schilderen van iconen of de hand van de iconenschilder door God wordt geleid. De iconen zijn grotendeels door de monniken geschilderd. De oudste nog bestaande exemplaren dateren uit de 4e eeuw. De meeste iconen kwamen uit Griekenland, Macedonië, Rusland, Roemenië en Cyprus.
De belangrijkste technieken voor het maken van de iconen zijn encaustiek , schilderen op hout , mozaïek zetten en houtsnijwerk. Iconen zijn vaak bedekt met messing, ijzer of zilver, de zogenaamde oklad. Goudzilver en edelstenen worden ook gebruikt bij de verwerking. Sommige iconen halen in onze tijd onbetaalbare prijzen op.
Toch is voorzichtigheid geboden; want niet alles wat blinkt is goud. Er liggen veel vervalsingen op de loer op de antiekmarkt, dus het is noodzakelijk om een ​​deskundige om advies te vragen.
Nu rijst de vraag wat de authenticiteit van een icoon kenmerkt. Op dit punt wordt de reproductiemethode genoemd. Iconen worden met de hand gemaakt, natuurgetrouw geschilderd volgens modellen, en krijgt het label ‘echt icoon’. Bij aankoop van het icoon wordt vaak een certificaat meegegeven met de aanduiding “echt icoon”. Wat echter later zorgt voor valse verwachtingen bij het verkopen. Men moet altijd een onderscheid maken tussen “echt icoon” en “origineel icoon”, want dat is ook de reden voor het prijsverschil. 

Om dit verschil te beoordelen, om de ouderdom van het icoon te bepalen, om de productietechniek te herkennen – dit zijn de belangrijkste aandachtspunten die bijdragen aan het bepalen van de verkoopprijs en die zijn buitengewoon belangrijk.

Als Kostbaar team staan wij u graag bij bij de verkoop van uw icoon en adviseren wij u kosteloos en vrijblijvend.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

13 + 9 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Iconen/kunst dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS