Diamant verkopen

Wilt u diamant verkopen aan een betrouwbare partij? Dan bent u bij Kostbaar.nl aan het juiste adres. Ook kunt u bij ons vrijblijvend uw diamanten laten taxeren. Ontdek snel en op locatie de actuele waarde van uw diamanten, waarbij u deskundig advies krijgt van onze medewerkers. De waarde van diamant fluctueert doorlopend, wat het interessant maakt om eens in de zoveel tijd uw bezittingen te laten taxeren. Al bijna 100 jaar zijn we uw vertrouwde adres voor de verkoop van diamanten.

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Diamant per categorie

Smaragd geslepen
Smaragd geslepen
Prinses gesneden
Prinses geslepen
Kussen geslepen
hart gesneden
Hart geslepen

Waardebepaling diamant verkopen

Diamanten verkopen begint met een eerlijke waarbepaling. Hoe bepalen we de waarde van een diamant? Dit gebeurt aan de hand van de volgende pijlers: de slijpwijze, het aantal karaat, de reële zuiverheid en de kleur van de diamant. Deze combinatie van factoren zorgt voor een actuele prijs, waartegen u het diamant kunt verkopen. Echter, u hoeft niet direct te beslissen om uw diamant te verkopen. Wij zullen u adviseren een weloverwogen beslissing te maken en uw diamant pas te verkopen indien u zeker weet daar een tevreden gevoel aan over te houden. Uiteraard kunt u, na de taxatie, op een later moment terugkomen en alsnog uw diamanten verkopen. De specialisten van Kostbaar.nl zullen dan voor u klaar staan.

Diamanten zijn populaire edelstenen. Veel mensen bewaren diamanten, die al jaren meegaan in de familie, soms wel honderd jaar. De waarde van deze edelstenen stijgt vaak, waardoor het tegenwoordig interessant kan zijn om de diamanten te laten taxeren. Ondanks dat dit valt onder erfgoed in de familie, kunt u zodoende nog beslissen om het te verkopen. Diamant verkopen kunt u altijd vertrouwd doen op één van onze zestien locaties in Nederland.

Slijpwijze diamanten

Diamanten worden op verschillende manieren geslepen: navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd. De meest bekende slijpwijze is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant: de briljant. Deze ronde vorm is op haar beurt vaak weer voorzien van unieke facetten, zodat de diamant in perfecte vorm wordt geslepen. Daarbij kunt u denken aan het panel, panel facetten, bovenste hoofd en bovengordel facetten. Ook de panel diameter speelt een belangrijke rol. Bij de verkoop van diamanten is de slijpwijze één van de belangrijke factoren om de waarde ervan te bepalen.

Inkoop van diamant

Kostbaar.nl heeft zich al decennialang gecommitteerd aan een vaste hoge kwaliteit in onze dienstverlening wanneer het gaat om de inkoop van diamanten. Dat merkt u zodra u bij ons binnenloopt. Onze specialisten zijn ruim opgeleid en hebben een stevige basis in de wereld van waardevolle objecten, waar de diamant natuurlijk deel van uitmaakt. Bij Kostbaar.nl bent u verzekerd van een betrouwbare en ervaren partij. Zo ontvangt u van ons altijd een reëel en actueel aanbod voor uw kostbaarheden, gebaseerd op de laatste koersen. Uw diamant verkopen doet u dus bij Kostbaar.nl op een locatie bij u in de buurt.

Diamant verkopen met certificaat 

Het beste kunt u uw diamant verkopen met certificaat. Er is namelijk een prijsverschil tussen diamanten met certificaat en diamanten zonder certificaat. Diamanten met certificaat leveren meer op dan diamanten zonder certificaat. De certificering geeft garantie op de echtheid van de diamant en toont ook de kwaliteit van de edelsteen. Dit is belangrijk omdat er veel verschillen zijn tussen diamanten. Deze verschillen hebben een grote invloed op de prijs van uw edelsteen. Met een certificaat kun je namelijk aantonen hoe goed jouw diamant scoort op het gebied van kwaliteit. Hierbij wordt er gekeken naar het gewicht van de diamant, kleur, slijpkwaliteit en zuiverheid. Wanneer u een diamant verkoopt met certificaat kunnen we eenvoudig de waarde voor u bepalen en kunt u uw diamant snel verkopen.

Diamant verkopen zonder certificaat 

Bij Kostbaar.nl kunt u ook diamant verkopen zonder certificaat. Onze experts hebben jarenlange ervaring met het op waarde schatten van verschillende edelstenen zoals diamanten. Bij het taxeren van uw diamant kijken we naar de vier belangrijke factoren voor de waardebepaling van diamanten, ook wel de 4 c’s genoemd: 

  • Colour (kleur)
  • Clarity (helderheid)
  • Cut (slijpvorm)
  • Carat (karaat) 

Des te beter er op deze 4 factoren wordt gescoord, des te hoger de waarde van uw diamant. Wanneer u uw diamant zonder certificaat bij ons verkoopt, krijgt u van ons altijd een eerlijke taxatie en een goede prijs voor uw edelsteen.

Diamant per categorie

Briljant geslepen
Briljant geslepen
Asscher gesneden
Asscher geslepen diamant
Peer gesneden
Peer geslepen

Waarom diamant verkopen?

Diamant verkopen kan u een leuk zak centje opleveren. Diamant wordt gezien als een van de populairste edelsteen op onze aarde. Naast zijn unieke glinstering, intensiteit en zeldzaamheid omvat diamant ook een uitzonderlijk hoge waarde. Indien u benieuwd bent naar de waarde van uw diamant en het mogelijk wilt verkopen, neem dan contact op met één van onze taxateurs. Dit kunt u doen door via het boekingsformulier een afspraak te maken op een locatie bij u in de buurt. U krijgt dan van ons een vrijblijvende en eerlijke diamant taxatie.

Waar kan ik mijn diamanten verkopen?

U kunt uw diamanten veilig en vertrouwd verkopen op één van onze zestien locaties in Nederland. Wij zijn al sinds 1926 actief in de aan- en verkoop van verschillende edelstenen, zoals het uitzonderlijk harde diamant. Als voormalig Juwelier Schreuders zijn we inmiddels uitgegroeid tot een internationaal actief handelskantoor met taxateurs door het gehele land. Zo kunt u bij ons uw diamant verkopen in Amsterdam, diamant verkopen den haag, diamant verkopen rotterdam of op een andere locatie bij u in de buurt.

Hoe werkt diamant verkopen bij Kostbaar?

De werkwijze van de aan- en verkoop van diamanten is bij ons helder en transparant. Het begint met het maken van een afspraak. Dit kunt u doen via ons boekingsformulier of door even te bellen, whatsappen of te mailen. Één van onze specialisten helpt u dezelfde dag nog verder met het inplannen van de afspraak. Dit kan bij ons op locatie of bij u thuis. Na het taxeren van uw diamant brengen wij een advies en een passend bod uit. U kunt ervoor kiezen om uw diamanten direct aan ons te verkopen, wij zullen u dan ook direct uitbetalen.

Bij Kostbaar.nl bent u van harte welkom voor een eerlijke taxatie van ieder type diamant. Zo kunt u bij ons alle verschillende typen diamanten verkopen. Zo kunt u bij ons onder meer Briljant geslepen diamanten verkopen, maar u kunt ook Asscher geslepen diamanten verkopen en nog vele andere diamant soorten zoals Peer geslepen Diamant. Deze unieke objecten vertegenwoordigen een hoge waarde en komen regelmatig voor in ons aanbod. Ook kunt u bij ons diamanten verkopen zonder certificaat. Uiteraard is dit wel bepalend voor de prijs.  Indien uw diamanten met certificaat aan ons kan verkopen kunnen wij u een hogere prijs bieden.  Meer weten? Kom vrijblijvend langs op een locatie van Kostbaar.nl en laat uw diamanten taxeren in een vertrouwde omgeving.

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS