Smaragd

Aankoop categorie: Edelstenen

Wilt u een smaragd verkopen?

Misschien bent u de eigenaar van een zeldzame smaragd en wilt u deze verkopen. Wat is er nodig als u een smaragd wilt verkopen? Wat is de beste manier om dit aan te pakken? Wat is deze buitengewone groene steen eigenlijk waard en wat kunt u verwachten bijverkoop? Neem contact met ons op! We helpen u graag verder als u een smaragd wilt verkopen. Kostbaar kan een realistische schatting maken van wat u bij een uitverkoop voor uw smaragd kunt krijgen.

De smaragd

De smaragd is een van de zeldzaamste en duurste gekleurde edelstenen. De smaragd behoort tot de berylgroep en heeft een hardheid van 7,5 op de schaal van Mohs, wat betekent dat hij alleen kan worden bekrast door een nog hardere steen, zoals een robijn of diamant. Alleen stenen of mineralen met een hardheid van meer dan 7,5 kunnen de smaragd beschadigen. Een smaragd moet ‘grasgroen’ van kleur zijn, d.w.z. rijk, maar toch fris groen. Dit is de meest populaire en ook typische kleur voor een smaragd, waar het hart van elke kleursteenliefhebber sneller van gaat kloppen. De smaragd krijgt zijn kleur door de opname van chroom, ijzer en vanadium in zijn specifieke chemische structuur. Natuurlijke smaragden zijn natuurlijk verkrijgbaar in vele tinten groen, van heel lichtgroen tot donkergroen. Maar let bij het kopen ook op een mooie “grasgroene” kleur. Als een smaragd te perfect is, moet je hem van dichterbij bekijken. Er zijn veel imitaties op de markt, zoals groen glas, synthetische smaragden of een vermeende smaragd die samengesteld is uit een bovenkant van smaragd en een onderlichaam van ander groen materiaal. Hier is de specialistische kennis van experts, zoals in het geval van het Kostbaar team, vereist.

Wit gouden ring met een fijne emerald in ovaal, geslepen

Smaragden worden in veel verschillende vormen geslepen, maar er is één slijpvorm die speciaal voor de smaragd is aangepast om zijn schoonheid tot zijn recht te laten komen en aan zijn fysische eigenschappen te beantwoorden. Het is een trapsnede in een rechthoekige of vierkante vorm en werd zelfs naar de smaragd genoemd: de “emerald cut” of in het Engels, de “smaragd snede”. Voor de waarde van een smaragd is, net als bij de diamant, ook het soort insluitsels doorslaggevend.
Een grasgroene smaragd kan ondanks zijn insluitsels erg duur zijn, omdat smaragden zonder insluitsels in de natuur bijna niet voorkomen. Speciale kenmerken hier zijn smaragden, die door hun insluitsels een optisch uiterlijk vertonen in de vorm van een radslag (trapiche smaragd) of smaragdgroene kattenogen. Als een smaragd erg melkachtig groen is in zijn optiek vanwege zijn insluitsels, kan hier niet van een zeer waardevolle steen worden gesproken. Een andere factor bij het bepalen van de waarde is het gewicht van de smaragd. Hoe hoger het gewicht van een smaragd in optimale kleur, hoe waardevoller en kostbaarder het is. De smaragd werd al in de 13e eeuw voor Christus gedolven in Egypte. Volgens de overlevering was Cleopatra vooral dol op de prachtige smaragden uit de mijnen van Egypte.

Hanger met ovale cabochon smaragd (verlicht) en diamanten

Een van de bekendste geslepen smaragden is de “Stotesbury Emerald”. Een zeshoekig geslepen smaragd met een gewicht van 34,40 karaat. De “Stotesbury Emerald” wisselde verschillende keren van eigenaar en kwam in 1917 in het bezit van Eva Stotesbury, echtgenote van een New Yorkse bankier, die het naar uw smaak liet verwerken. De “Stotesbury Smaragd” werd meerdere keren doorverkocht en ook verder verwerkt. In 2017 ontving Sotheby’s in New York de “Stotesbury Smaragd” met de order om deze te verkopen. De experts schatten een mogelijke veilingopbrengst tussen $ 800.000 en $ 1,2 miljoen, wat ook echt waar bleek te zijn! Op 25 april 2017 werd het geveild voor maar liefst $ 996.500.
Een zeer beroemde smaragdgroene bewonderaar was Elizabeth Taylor. Aan de zijde van Richard Burton speelde ze ooit de rol van Cleopatra, die volgens de traditie ook een smaragdgroene liefhebber was. Dit was het begin van een tumultueuze relatie en zelfs meerdere huwelijken. Richard Burton schonk Elizabeth Taylor vele prachtige smaragdgroene sieraden. Inclusief een ring met een imposante smaragd, die Christie in 2011 heeft geveild voor een ongelooflijke $ 3.330.500.  De smaragd kan nauwelijks worden overtroffen in termen van kostbaarheid en exclusiviteit. U kunt ze bewonderen bij zeer bekende persoonlijkheden en royalty’s over de hele wereld.

Dus hoe verkoopt u een smaragd bij Kostbaar?

Om een ​​smaragd te verkopen of te laten taxeren, kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in onze kantoren of tijdens onze campagnedagen. Het presenteren van de smaragd is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom kopen we geen kostbaarheden per post of andere verzendservice. Het is onze topprioriteit dat u direct betrokken bent bij alle tests. In het geval van een smaragd zijn de kleur, het soort insluitsels, de snede en het gewicht erg belangrijk voor een verkoop. We gaan de smaragd inspecteren met onze instrumenten op optische afwijkingen. De voorwaarde voor een aankoop is de gegarandeerde authenticiteit van de smaragd, daarom vragen we u om een ​​bewijs van de natuurlijkheid, kleur, oorsprong en mogelijk gewicht ervan mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

5 + 14 =

Smaragd sieraden

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Edelstenen dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS