Saffier

Aankoop categorie: Edelstenen

Wilt u saffier sieraden verkopen?

Misschien heeft u een keer een saffier sieraad gekregen en is het niet uw smaak of past het sieraad gewoon niet bij u. Lees dan meer over de waarde en de haalbare aankoopprijs van uw stukken bij Kostbaar. Wij helpen u kosteloos en vrijblijvend met het classificeren van uw saffier sieraden.

Waar moet op gelet worden bij sieraden met saffier?

Tegenwoordig zijn saffieren sieraden in veel verschillende ontwerpen op de sieradenmarkt te vinden, dus er is specialistische kennis nodig om onderscheid te maken tussen waardevol en inferieur. Vaak worden alleen kleine saffieren verwerkt in sieraden, die ook zeer donker van kleur zijn. Dergelijke saffieren bestaan in ruwe hoeveelheden en zijn daarom niet van grote waarde. Een saffier moet “korenbloemblauw” zijn; een wat ongebruikelijke, maar toch heel toepasselijke naam. Het moet duidelijk en intens blauw zijn, niet zwartblauw, lichtblauw en ook niet turkooisblauw. Hoe minder insluitsels de saffier heeft, des te beter voor de aan- en verkoopmarkt. Een ander criterium voor de waarde van de saffier sieraden is de afwerking. Als het gaat om sieraden die met de hand zijn gemaakt, worden hier meestal saffieren van hogere kwaliteit gebruikt, zoals bij machinaal vervaardigde sieraden. Dan is er het type edelmetaal. In het geval van zilver, goud, platina moeten hier verschillen in de waardering worden overwogen en gemaakt! Antieke juwelen met saffieren zijn momenteel meer in trek dan moderne juwelen.

Leer meer over de waarden van uw saffieren sieraden in een persoonlijk gesprek met onze experts. Iedereen kent waarschijnlijk de verlovingsring van prinses Diana. In het midden bevond zich een 12-karaats ovaalgeslepen Ceylon-saffier, omlijst door 14 diamanten. De aankoopprijs was destijds £ 28.000 (momenteel het equivalent van ongeveer € 31.500). Vandaag wordt de waarde geschat op  108.100. De ring was geenszins op maat gemaakt. Diana koos op haar bescheiden manier gewoon de ring die ze het mooist vond uit het assortiment van de hofjuwelier. De ring is nu eigendom van Prince Williams vrouw Kate. Het ontwerp van de saffierring is tot op de dag van vandaag een bestseller. Of het nu in warenhuizen, online winkels of lokale juweliers is, overal en in alle prijsklassen vindt men ringen of complete sieradensets met dit ontwerp.

 Wat is belangrijk bij het beoordelen of kopen van saffier sieraden?

Voor het verkopen of laten taxeren van saffieren sieraden kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in ons kantoor of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom zien we af van het kopen van waardevolle voorwerpen door ze per post of andere verzendserviceproviders te versturen of ontvangen. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om  hoge prijzen voor uw  saffier sieraden te kunnen realiseren, is de gegarandeerde authenticiteit van de saffier een voorwaarde, daarom vragen wij u om bewijs te leveren 
om natuurlijkheid, kleur, afkomst en eventueel gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

1 + 4 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Edelstenen dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS