Robijn

Aankoop categorie: Edelstenen

Wilt u sieraden met robijn verkopen? Als u robijnensieraden wilt verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het team van experts van Kostbaar kan realistisch inschatten wat er bereikt kan worden bij de verkoop van uw robijnsieraden en legt u graag meer uit over wat uw sieraden zijn. Welk edelmetaal is het, hoe is het sieraad gemaakt, is een fabrieksmerk te vinden en wat is de kwaliteit van de robijn? Deze vragen beantwoorden wij graag bij de presentatie van uw sieraad. Welke beoordelingscriteria moeten in aanmerking worden genomen voor een robijnjuweel?


Robijnen zijn een van de meest populaire gekleurde edelstenen. Door hun rode kleur worden ze vaak weggegeven als symbool van liefde als ring, hanger of ketting. Een robijn zou idealiter “pigeon blood red” moeten zijn. Een nogal poëtische term, maar wel een die op een heel begrijpelijke manier de rode tint beschrijft die een robijn zou moeten hebben. Een dieprode kleur met een blauwachtige ondertoon. In Sri Lanka, een van de plaatsen waar de robijn werd gevonden, wordt de robijn “Lord of the Precious Stones” genoemd. Een robijn van hoge kwaliteit moet naast de perfecte kleur ook weinig insluitsels hebben en natuurlijk een bepaalde maat of een opvallend gewicht hebben. Kleine robijnen zijn in grote hoeveelheden verkrijgbaar op de sieraden- en edelsteenmarkt en zijn daarom niet van grote waarde.

Een ander aspect dat van belang is voor de evaluatie en de verkoop van robijn sieraden is het edelmetaal waarin de robijnen zijn ingesteld. Is het zilver, geel goud, wit goud of platina? We hebben de tools om het materiaal te controleren. Welke andere kenmerken van de sieraden zijn doorslaggevend? Om qua materiaal een hoge aanschafprijs te verwezenlijken is natuurlijk het gewicht van het sieraad doorslaggevend. Hoe meer een gouden voorwerp weegt, hoe hoger de materiële waarde. Naast de waarde voor het edelmetaal en edelstenen zijn er ook toeslagen mogelijk voor het ontwerp. Is uw sieraad een modern werkstuk (machinaal of handgemaakt), een merkartikel of een antiek robijn sieraad? Dit wordt door ons zorgvuldig onderzocht en beoordeeld wanneer u uw robijn sieraad aanbiedt.
Robijn sieraden waren en zijn nog steeds erg populair in de koninklijke familie. Hier kunt u bij  officiële optredens vaak zeer weelderige sieraden met zeer fijne robijnen bewonderen.

Wat is belangrijk bij een taxatie of aankoop van robijnen sieraden?

Voor het verkopen of laten taxeren van robijnrode sieraden kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in ons kantoor of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom kopen we geen kostbaarheden per post of andere verzendserviceproviders. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om hoge prijzen voor uw robijn sieraden te realiseren, is de authenticiteit van de robijn een voorwaarde, daarom vragen wij u om een ​​bewijs van natuurlijkheid, kleur, herkomst en eventueel gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

5 + 3 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Edelstenen dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS