Rolex verkopen

Aankoop categorie: Horloge

U wilt uw exclusieve Rolex verkopen en bent op zoek naar een ervaren inkoper? Dat begint natuurlijk met een nauwkeurige schatting van de waarde. Ongetwijfeld zult u een idee hebben over de waarde van uw Zwitserse stukje vakmanschap. Toch is het belangrijk om de waarde van uw Rolex te laten taxeren door een specialist. Hiermee helpen we u dan ook graag verder. Ongeacht uw beslissing om de Rolex bij ons te verkopen. Kostbaar heeft een groot, internationaal netwerk van handelsrelaties en contacten voor horlogeverzamelaars en Rolex-enthousiastelingen, zodat we de beste prijzen voor u kunnen realiseren. Profiteer van persoonlijk advies over de verkoop of waardering van uw Rolex.

AFSPRAAK MAKEN

Rolex verkopen zonder papieren

Hoe zit het precies met het verkopen van een Rolex horloge zonder de originele papieren? Uiteraard is het voor de waarde van uw Rolex horloge voordelig wanneer u nog in bezit bent van de bijbehorende papieren zoals garantiedocumenten, ontvangstbewijs en originele verpakking. Echter, ook zonder bezit van de originele papieren helpen we u graag verder. Dit begint eveneens bij een realistische taxatie. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, dit kan telefonisch of via een afspraak bij u in de buurt. 

De historie van Rolex

Rolex is misschien wel het bekendste horlogemerk ter wereld. Met haar exclusieve uitstraling en uitzonderlijk hoge kwaliteit is de Rolex horloge ongetwijfeld een goede aankoop. Maar hoe ziet de geschiedenis van dit bijzondere stukje vakmanschap er eigenlijk uit?

In 1905 richtten Hans Wilsdorf en Alfred Davis hun eigen bedrijf op in Londen. Samen bouwde zij uurwerken uit Zwitserland in hun eigen horlogekasten en verkochten deze horloges als originele Zwitserse horloges. Pas in 1908 werden de horloges onder de naam Rolex verkocht. Pas In 1915 verhuisde het bedrijf van Londen naar Biel (Zwitserland) en nam Hans Wilsdorf de volledige leiding over de horlogeverkoop over. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond Wilsdorf Britse soldaten toe hun Rolex-horloges, die zij vóór de uitzending hadden gekocht, pas te betalen nadat zij waren teruggekeerd uit de oorlog. Hiermee werd In 1953 werd het eerste Rolex-duikhorloge, de “Submariner”, gelanceerd. Met de “Submariner” werd een test uitgevoerd in de diepzee en ze overleefde ongedeerd een diepte van meer dan 3000 meter. In hetzelfde jaar werd ook de Rolex “Explorer” verkocht.

In 1954 volgde de “GMT Master” met een draaibare lunette. In 1960 werd de Rolex “Submariner” onderworpen aan een andere test; deze keer overleefde het een diepte van bijna 11.000 meter in de Stille Oceaan. In 1960 stierf ook Wilsdorf en sindsdien wordt het bedrijf voortgezet door zijn eigen stichting. Intussen heeft de Rolex-cultus ook de jeugd bereikt. Zogenaamde influencers presenteren zich graag met een Rolex om hun pols om hun succes te documenteren. Bij nader inzien blijken deze modellen echter meestal replica’s te zijn.

Inkoop Rolex modellen

Bent u benieuwd naar de modellen van Rolex die wij inkopen? Hieronder hebben we alle collecties en belangrijkste modellen van Rolex voor u op een rijtje gezet:

 • Day-Date
 • Sky-Dweller
 • Datejust
 • Oyster Perpetual
 • Pearlmaster
 • Cosmograph Daytona
 • Sea-Dweller
 • Submariner
 • GMT-Master
 • Explorer
 • Milgaus
 • Air-King
 • Cellini

CONTACT ONS

Welke merkhorloges kopen wij nog meer in?

Wilt u uw Rolex verkopen, Cartier verkopen, Patek Philippe verkopen, Breitling verkopen of een ander merk horloge verkopen?  Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kostbaar met haar naam voor staat!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

10 + 7 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS