Patek Philippe

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een horloge van Patek Philippe? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- of verkoop worden hier hoge prijzen voor betaald. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Patek Philippe horloge en kunnen u een vrijblijvend bod doen op de aankoop. Kostbaar heeft zijn handelsrelaties sinds 1926 gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges.
Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kostbaar voor met zijn naam!

 

De horlogefabriek werd aanvankelijk in 1839 opgericht door twee Poolse immigranten  onder de naam “Patek, Czapek & Co.” in Genève (Zwitserland). In 1845 en 1851 was er een wisseling van de bedrijfseigenaren en in 1901 werd de definitieve bedrijfsnaam bepaald in verband met de oprichting van de geassocieerde naamloze vennootschap. Patek Philippe wordt beschreven als de uitvinder van het handmatige opwindmechanisme. Dankzij de uitvinding van Patek Philippe konden zakhorloges voortaan worden opgewonden met de kroon en, zoals tot dan toe gebruikelijk was met het sleutelopwindmechanisme, geen sleutels meer om het uurwerk te starten of om de tijd in te stellen. Patek Philippe presenteerde deze uitvinding al in 1851 op de Wereldtentoonstelling in Londen, waar de toenmalige koningin Victoria zich erover verwonderde. Zelfs vandaag is Patek Philippe een van de weinige horlogefabrikanten die nog steeds gouden zakhorloges vervaardigen en verkopen. De verkoopprijs ligt momenteel tussen de € 33.000 en € 43.000.
In 1868 produceerde de fabriek het eerste Zwitserse polshorloge, maar hier nog met sleutel opwindmechanisme, exclusief voor de Hongaarse gravin Koskowicz​. Patek Philippe legde zich steeds meer toe op de verdere ontwikkeling van zakhorloges en het toevoegen van verdere complicaties. Het eerste polshorloge van de fabrikant met een eeuwigdurende kalender werd gemaakt in 1925. Als gevolg van de wereldwijde economische crisis, werd het bedrijf  in 1932 overgenomen door de familie Stern, die nu de vierde generatie is die de productie leidt. In 1932 kwam ook het eerste klassieke polshorloge op de markt, het “Calatrava”-model, dat tot op de dag van vandaag staat voor eenvoudige elegantie, ondanks complexe functies. Met deze lancering werd ook de Calatrava Crossgemanifesteerd als een merklogo. Een teken dat teruggaat tot de traditionele orde van de Ridders van Calatrava. In 1941 ging de productie van polshorloges met eeuwigdurende kalenders in serieproductie. In 1953 bracht de fabrikant het eerste polshorloge met een automatisch uurwerk uit. De fabriek van Patek Philippe kenmerkt zich onder meer door het grote aantal patenten. Bovendien viel het bedrijf Patek Philippe ook op door de nauwkeurigheid van hun bewegingen, de hoogwaardige afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen. Patek Philippe staat sinds 1977 bekend om zijn bijzonder platte automatische uurwerken, die door de jaren heen continu zijn geoptimaliseerd. Zo kwam in 1985 het extra platte polshorloge met eeuwigdurende kalender op de markt.

 

Een ander patent werd aangevraagd in 1986: Patek Philippe ontwierp de eeuwigdurende kalender rekening houdend met de schrikkeljaren en de datumweergave in het bovenste deel van de wijzerplaat met behulp van een andere wijzer op een halfronde cijferlijn. In 1989 bracht Patek Philippe het meest gecompliceerde zakhorloge van die tijd op de markt. De “Calibre 89” met in totaal 33 complicaties. Het patent voor het jaarkalendermechanisme volgde in 1996. In 2001 werd het meest gecompliceerde polshorloge uitgebracht; de “Sky Moon Tourbillon”. Een model met een dubbelzijdig display en een uurwerk bestaande uit 686 losse onderdelen. De verkoopprijs was destijds een 750 gouden versie omgerekend naar euro’s € 877.000. In hetzelfde jaar werd in Genève het Patek Philippe Museum geopend. Langzaamaan werd een revolutie in de algemene horlogemakerij aangekondigd. Horlogefabrikanten begonnen met het installeren van echappementwielen en balansveren van siliconen. Patek Philippe concentreerde zich vervolgens op onderzoek naar het materiaal silicium en het gebruik ervan bij de vervaardiging van uurwerken. In 2003 bood Patek Philippe ’s werelds eerste mechanische horloge met een gangreserve van 10 dagen te koop aan. In 2005 presenteerde Patek Philippe het eerste polshorloge met een op siliconen gebaseerd vluchtwiel. In 2006 en 2008 ontwikkelde Patek Philippe de Spiromax balansveer en het op silicium gebaseerde Pulsomas-echappement. Tot op de dag van vandaag is een stilstand in de verdere ontwikkeling van zijn horloges en hun complicaties geen optie voor Patek Philippe. In totaal zijn 70 patenten geregistreerd en verleend door Patek Philippe. Een Patek Philippe horloge is erg interessant als investering; absoluut bevredigende prijzen worden hier bereikt bij verkoop. In 2002 haalde een Patek Philippe World Time een recordprijs van bijna 6 miljoen euro op een veiling in Genève. Deze recordprijs werd in 2019 opnieuw verbroken door Patek Philippe. In november 2019 werd het “Grandmaster Chime” -model verkocht voor het equivalent van  25 miljoen euro. Patek Philippe is driemaal vertegenwoordigd in de lijst van de duurste horloges ter wereld in het mannenmagazine “GQ” vanaf 2020:

 

  • Op de 10e plaats: Model ” Grande Complication Reference 1518″, een stalen polshorloge met een eeuwigdurende kalender, maanfase , geveild voor 11 miljoen dollar

  • Op de 7e plaats: Pocket watch model “Henry Graves Supercomplication ”, in 750 geel goud met 24 complicaties, geveild voor 24 miljoen dollar.

  • Op de 3e plaats: de eerder genoemde polshorloge “Grandmaster Chime”, geveild voor 31 miljoen dollar

We hebben hieronder enkele van de Patek Philippe-collecties en belangrijkste modellen voor u op een rijtje gezet:

 

  • 10-Days

  • Aquanaut

  • Calatrava

  • Chronograaf eeuwigdurende kalender Ref. 5970

  • Ellipse d`Or

  • eeuwigdurende kalender ref.5159

  • Gondolo jaarkalender met maanfase ref. 5146 jaarlijkse kalender

  • Chronograaf Rief. 5960P Minute Repeater Ref. 5074

  • Nautilus, Sky Moon

  • Triple Complicatie

  • Twenty-4 Small

  • World Time

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

10 + 2 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS