Vacheron Constantin

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een  Vacheron Constantin horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij horloge verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Vacheron Constantin horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kostbaar  heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kostbaar voor staat met zijn naam!

De geschiedenis van de fabriek van Vacheron Constantin begon in het midden van de 18e eeuw. Op 24-jarige leeftijd richtten Jean-Marc Vacheron en een leerling een horlogeatelier op in Genève (Zwitserland). Na verloop van tijd verwierven de fabrieken van Vacheron een goede reputatie, zelfs in het buitenland. Zijn zoon Abraham Vacheron trad ook toe tot het bedrijf en nam al snel de leiding over. De fabriek heette “Abraham Vacheron-Girod”. Tot de klanten behoorden ook leden van de Franse aristocratie, geestelijken en handelaren. Aan het begin van de 19e eeuw droeg Abraham Vacheron opnieuw de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Jacques-Barthélémy Vacheron. In 1819 trad ook François Constantin toe tot het bedrijf, waardoor de naam “Vacheron et Constantin” ontstond. Constantin begon met het op de markt brengen van de zakhorloges door eerst door Europa te reizen, daarna waren er al snel verkooppunten bij gevestigde dealers in de VS in New York en New Orleans vanaf 1830. De zakhorloges werden gekenmerkt door een bijzonder plat uurwerk, evenals luidklokken, minutenrepeteerders en fijn bewerkte kasten. Constantin werkte volgens het motto: “Doe het altijd beter als het kan – en dat kan altijd.” In 1839 trad Georges Auguste Leschot toe tot het bedrijf als technisch directeur. Hij stimuleerde de implementatie van serieproducties door machines voor productie te bouwen, waaronder een “pantograaf”, die in staat was om tekeningen op een kleinere, grotere of dezelfde schaal over te brengen. Met deze vooruitgang bereikten Vacheron en Constantin een revolutie in de horlogemakerij. Nu konden uurwerkcomponenten industrieel worden vervaardigd, dus ook goedkoper en veel sneller, en daarmee kon ook het productieaantal klokken worden verhoogd. Abraham Vacheron stierf in 1943, zijn kleinzoon César kreeg toen de leiding. In 1847 werd het eerste filiaal geopend in Nederlands-Indië en in 1849 het volgende filiaal in Rio de JaneiroCalcutta volgde in 1850.
François Constantin stierf in 1854 en zijn zoon Jean-François kwam bij het bedrijf. Het bedrijf krijgt nu langzaamaan voet aan de grond in het buitenland. In 1864 werd de eerste vestiging geopend in New York. Door het vroege overlijden van de oprichters en hun zonen en kleinkinderen werd de leiding van het bedrijf overgedragen aan hun weduwen. In 1872 ontving de fabriek een onderscheiding van het observatorium van Genève voor zijn hoge kwaliteit. In 1877 werd de definitieve naam ” Vacheron & Constantin” gecreëerd, later werd de ampersand in de bedrijfsnaam en op de wijzerplaten van de horloges gezet. In 1880 werd een nieuw kruisteken toegevoegd dat afkomstig was van de Malteser Relief Organization en dat doet denken aan het ontwerp van een uurwerkelement. In 1896 werd Vacheron Constantin omgezet in een naamloze vennootschap. In hetzelfde jaar ontving de fabriek nog meer onderscheidingen en prijzen voor zijn werken. Vanaf 1911 maakte Vacheron Constantin ook polshorloges. In 1918 plaatste het Amerikaanse leger een order bij Vacheron Constantin om 3.000 zakhorloge-chronografen te vervaardigen. In de jaren 1920/1930 produceerde Vacheron Constantin enkele uitstekende zakhorlogemodellen, zoals de “Grande Complication” met minuten repeater, split-second chronograaf met teller, maanfase, wekker en eeuwigdurende kalender. In 1938 bestelde de koning van Egypte Farouk een “Grande Complication”, die uiteindelijk naar hem vernoemd werd. Eind jaren 70 werd het polshorloge “Kallista” gepresenteerd. Het was volledig gemaakt van goud en bezet met 118 diamanten voor een totaal karaatgewicht van 130 karaat. Het horloge is voor $ 5 miljoen verkocht aan een onbekende koper. In 1985 werd het product verkocht aan Ahmed Zaki Yamani, de voormalige minister van Saoedi-Arabische olie, en in 1996 aan de Richemont Association.
In 1994 werd het model “Mercator” gepubliceerd ter ere van Gerardus Kremer (genaamd Mercator, 1512-1594), een wiskundige, filosoof, geograaf en cartograaf. De klok had een geëmailleerde wijzerplaat waarop een kaart van Mercator van Europa, Afrika, Azië en Australië te zien was. De wijzers zijn ontworpen in de vorm van kompassen die retrograde uren en minuten aangeven. Het proces van het emailleren van alleen de wijzerplaat was en is erg complex. Hiervoor zijn 35 verwarmingsbeurten tot 700-800°C nodig. Het “Mercator”-model is nu verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, die op veilingen tegen hoge prijzen worden verkocht.
In 2005 werd het 250-jarig bestaan ​​van het bedrijf Vacheron Constantin gevierd. Het is het oudste horlogebedrijf ter wereld. Voor dit evenement presenteerde Vacheron Constantin het polshorloge “Tour de l’Île”, bestaande uit 834 afzonderlijke onderdelen en in totaal 16 complicaties.
Hij werd verkocht voor 1,9 miljoen frank (het equivalent van net geen € 290.000) Bovendien werd de staande klok “Pendule L’Esprit des Cabinotiers” gemaakt om het jubileum te vieren. Een stuk met een verkoopprijs van 2,206 miljoen frank (gelijk aan € 335.000).

Deze voorbeelden geven aan in welke prijscategorie en met welke hoge kwaliteit de fabricage Vacheron Constantin horloges maakt.
Bij een verkoopproject is hier uiterste zorg en onderzoek van de marktsituatie vereist! Neem gerust contact met ons op, wij helpen u vrijblijvend en kosteloos verder. We hebben een aantal relevante modellen van Vacheron Constantin voor je op een rijtje gezet.

  • 1972
  • Fiftysix
  • Harmony
  • Historiques
  • Malte
  • Overseas
  • Patrimony
  • Quai d´Ille
  • Royal Eagle
  • Traditionelle
Vacheron Constantin watch

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

5 + 10 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS