Piaget

Aankoop categorie: Horloge

Heb je een Piaget-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Piaget en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kostbaar voor staat met zijn naam!

De Piaget-fabriek werd in 1874 opgericht in La Côte-aux-Fées (Zwitserland) door Georges Edouard Piaget, toen 19 jaar oud. Piaget specialiseerde zich in het vervaardigen van zakhorloges en nauwkeurige uurwerken, die hij leverde aan andere gerespecteerde horlogefabrikanten. In 1911 droeg Piaget het beheer over aan zijn zoon Timothée. Hij introduceerde de fabricage van polshorloges. De kleinkinderen van de oprichter,  Gérald en Valentin Piaget, sloten zich ook bij het bedrijf aan en in 1943 startten ze de registratie van de naam “Piaget” als handelsmerk. Vanaf nu mochten de horloges ook het signatuur “Piaget” dragen. In de loop der jaren is de productie uitgebreid met de productie van complete horloges. De vraag naar horloges was groot er en zo werd in 1945 een modernere werkplaats gebouwd in La Côte-aux-Fées.

In 1957 presenteerde Piaget op de horlogebeurs van Basel het bijzonder platte, handopwindbare uurwerk met een hoogte van 2 mm, de “Calibre 9P”, wat een sensatie veroorzaakte. In hetzelfde jaar verscheen het model “Emperador”, een van de bekendste horlogemodellen voor mannen van Piaget. Piaget breidde ook zijn productie uit met het maken van sieraden en opende in 1959 zijn eerste eigen winkel in Genève met een assortiment horloges en sieraden. In 1960 ontwierp Piaget ’s werelds dunste automatische uurwerk, de ” Calibre 12P”, met een hoogte van 2,3 mm. In 1961 opende de eerste vestiging in Duitsland, in Offenbach. Vanaf nu werden de horlogecollecties ook beïnvloed door de activiteit van de sieradenproductie. In 1964 verschenen de eerste horloges met wijzerplaten van edelstenen in het assortiment. Met de kleurrijke “21st Century Collection” betovert Piaget een aantal vrouwelijke Hollywoodsterren, evenals de kunstenaar Salvador Dali, die vanaf 1967 het ontwerp van de collecties beïnvloedde. Beïnvloed door de uitvinding van het kwartsuurwerk, bouwde Piaget het platste kwartsuurwerk van die tijd, de “7P”, in 1976. De  modellen volgden eind jaren zeventig en midden jaren tachtig.“Piaget Polo” en “Dancer”  die het vlaggenschip van de fabriek werden. Het bedrijf bleef tot 1988 in familiehanden, waarna het uiteindelijk toetrad tot de Richemont Group. In de loop van de jaren negentig werden talrijke collecties zoals “Possession” , “Tanagra” , ” Limelight” , “Miss Protocole” en “Altiplano” gepubliceerd.
Mechanische werken waren opgenomen in de “Black Tie” -collectie. De wijzerplaten van deze horloges zijn gemaakt van onder andere de zeer dun geslepen edelgesteente: onyx, malachiet of lapis lazuli. In 2001 opende Piaget een nieuwe fabriek in de buurt van Genève, waar het verdere mechanische uurwerken ontwikkelde tot de lancering van het eerste tourbillon-uurwerk “Calibre 600P “. Piaget ontwikkelde in de loop van de volgende decennia tot op de dag van vandaag een reeks automatische en handgewonden horloges in het luxesegment en kan bogen op 800 filialen wereldwijd. Wij hebben nu de belangrijkste modellen van Piaget horloges voor hen op een rijtje gezet:

  • Altiplano
  • Danser
  • Emperador
  • Gouverneur
  • Limelight
  • Polo
  • Bezit
  • Protocole
  • Tanagra
Piaget horloge verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

4 + 11 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS