A.Lange und Söhne

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een horloge van A. Lange en Söhne? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- of verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voel u vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw A. Lange and Sons en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kostbaar haar handelsbetrekkingen gestaag uitgebreid en is zij in constante uitwisseling met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kostbaar voor met zijn naam!
De A. Lange and Sons Manufactory werd in 1845 opgericht door Ferdinand Adolph Lange in Glashütte. Lange ontving financiële steun van de staat in de vorm van een lening voor de vestiging en tewerkstelling van 15 leerlingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Dresden hoopte dat de oprichting van een  horlogewerkplaats de arbeidsmarkt in de regio Glashütte zou verbeteren. A. Lange kreeg bij de productie ondersteuning van zijn zwager Adolf Schneider. Het eerste zakhorloge van de fabriek werd snel gemaakt en droeg de inscriptie “A. Lange, Dresden” op de wijzerplaat.
De uitbreiding van het bedrijf betekende dat andere horlogefabrikanten zich in Glashütte vestigden, waardoor de regio het Duitse centrum van uurwerken werd. In 1868 kwamen de twee zonen van de oprichter, Richard en Emil Lange, bij het bedrijf en het werd omgedoopt tot “A. Lange und Söhne “. Ferdinand A. Lange verfijnde de horlogemakerij en onder zijn leiding werden enkele innovaties gepresenteerd. De fabriek had in 1875 al 70 medewerkers. Ook Ferdinand A. Lange stierf in 1875 en het bedrijf werd nu voortgezet door zijn drie zonen. Verdere vorderingen en innovaties volgden en het bedrijf kreeg wereldwijde erkenning. De juwelier en horlogemaker M. Stellmann in Hannover werd de belangrijkste dealer van A. Lange en Söhne horloges. Na 1877 ontwikkelde het bedrijf verdere submerken met de namen “Deutsche Uhrenfabrikation” en “OLIW”. De fabricage van zakhorloges werd zodanig geperfectioneerd dat ze in massa konden worden geproduceerd. De uurwerken voor polshorloges werden lange tijd niet in eigen huis vervaardigd, maar ingekocht. Pas na 1945 werd het eerste polshorloge-uurwerk vervaardigd (Kaliber 28).
Tussen 1945 en 1949, tijdens de Sovjetbezetting, werden A. Lange and Sons, evenals andere werkplaatsen en leveranciers, onteigend en veranderde de bedrijfsnaam in VEB Mechanik A. Lange & Söhne. De afstammelingen van Ferdinand A. Lange en voormalig directeur van de fabriek vluchtten naar West-Duitsland en richtten in Pforzheim het bedrijf “A. Lange Pforzheim” op. De fabrieken werden echter niet zelf vervaardigd, maar ingekocht. Het bedrijf bestond tot 1987. Het Oost-Duitse bedrijf werd gevolgd door de Duitse hereniging het bekende bedrijf ” Glashütter Uhrenbetrieb GmbH” .
In 1990 richtte de achterkleinzoon van Ferdinand Adolph Lange, Walter Lange, de“Langen Uhren GmbH” en claimde de rechten voor het merk A. Lange and Sons. Walter Lange kreeg uitgebreide ondersteuning van IWC, in het bijzonder van Günter Blümlein (Managing Director IWC) en Lothar Schmidt (Production Manager IWC) bij de ontwikkeling van nieuwe modellen en het beheer. De eerste modellen werden in 1994 uitgebracht. Ze heetten “Lange 1”, “Arkade”, “Saxonia” en “Pour la Merité”. De ” Lange 1″ ontving in 1995 en 1997 de onderscheiding “Horloge van het jaar” van het tijdschrift “Welt am Sonntag”. In 1997 volgde het model “Langematik ” met het automatische uurwerk “SAX-O-MAT” en werd uitgegeven door het horlogemagazine “Chronos” beloond met 6 sterren. In 1999 werd de chronograaf “Datograph” te koop aangeboden. In 2001 vond de fusie met andere hoogwaardige horlogebedrijven plaats om de luxegoederengroep “Richemont” in Genève te vormen. In 2005 werd de tourbograaf “Pour la Merité” uitgebracht. Het meest gecompliceerde horloge van de fabrikant van die tijd. In 2007 werd het model “Lange 31” gebouwd met een automatische versnellingsbak van 31 dagen, in hetzelfde jaar werd de fabricage door het tijdschrift Wirtschaftswoche uitgeroepen tot het belangrijkste Duitse luxemerk . In 2015 opende Angela Merkel een nieuw werkplaats gebouw in Glashütte. Walter Lange stierf in 2017.

Tot op de dag van vandaag worden de horloges zeer zorgvuldig vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Onzichtbare componenten worden net zo zorgvuldig en fijn met de hand afgewerkt als de zichtbare. Alle uurwerken die te koop zijn, worden twee keer in elkaar gezet. Kort voor de definitieve oplevering worden de werken weer gedemonteerd en zorgvuldig schoongemaakt om stof en/of krassen te verwijderen. Hieronder hebben we enkele modellen A. Lange en Söhne voor u op een rijtje gezet:

1815
Datograph
Grosse Lange 1
Lange 1
Langematik Perpetual
Richard Lange
Saxonia
Tourbograph

horloge verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

5 + 11 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS