Uniformen

Aankoop categorie: Militaria

Misschien hebt u nog een oud uniform van uw vader, grootvader of oom in uw bezit en weet u niet echt hoe u de rang of de marktwaarde ervan moet beoordelen? Misschien was u aan het einde van de Tweede Wereldoorlog zelf nog soldaat? Als het uniform in het bezit is van de familie, heeft het zeker een persoonlijk waarde voor u. Maar hoe zit het met de objectieve feiten? Hoe moet het uniform worden geclassificeerd in termen van hedendaagse geschiedenis en rang, en wat is de resulterende waarde? Als u deze vragen heeft, dan bent u bij ons, Kostbaar.nl, aan het juiste adres! We hebben de nodige knowhow, staan ​​in nauw contact met nationale en internationale experts en kunnen tijdens uw bezoek in bijna realtime contact met hen opnemen. Voordat we dit doen, willen we u basiskennis geven die u de eerste aanwijzingen geeft voor een vage beoordeling. Is de marktwaarde hoger, dan ontvangt u van ons ook een bod op aankoop.

Uniformen zijn altijd belangrijk geweest in het leger om vriend en vijand van elkaar te onderscheiden in de hitte van de strijd. Daarom zijn optische identificatiegegevens van de strijders zo oud als de oorlog zelf: niemand wil immers zijn eigen wapenbroeder doden. Toch was het vaak niet voldoende om het wapen op de schilden te schilderen of bepaalde kleuren kleding te gebruiken op de turbulente slagvelden. Het was gemakkelijk om midden in de actie het overzicht te verliezen en dus, vooral in het tijdperk van vuurwapens, was schieten op bondgenoten helaas niet ongewoon. De voortschrijdende communicatie-opties zoals radio veranderden echter ook de eisen van een uniform. Alleen hetzelfde uiterlijk mag worden behouden.

De uniformiteit van het uiterlijk was ook van belang in vredestijd, bijvoorbeeld bij de monarchale rechtbank of bij andere ambtenaren, om de band met de heerser tot uitdrukking te brengen en het staatsgezag ter plaatse naar de onderdanen te vertegenwoordigen.
De volgende soorten uniformen kunnen worden onderscheiden:

  • Militaire uniformen (voor functioneel gebruik in gevechten)
  • Werkuniformen (voor het uitoefenen van ambtenarij met gelijktijdige vertegenwoordiging, bijv. politie)
  • Dienstuniformen (voor de burgerlijke vrijheid van de soldaten)
  • Wachtersuniformen (bij speciale gelegenheden)

Terwijl militaire uniformen bestand moeten zijn tegen weer en wind, niet te opvallend moeten zijn en voldoende opslagruimte moeten bieden voor soldateninventaris, moeten kledingsuniformen er elegant uitzien en de macht van de staat vertegenwoordigen door het leger duidelijk te onderscheiden van burgers. De uniformen van de bewakers moeten er voor marsen bijzonder indrukwekkend uitzien. Maar vooral in het leger is er een strikte hiërarchie. Er zijn veel normale soldaten, heel weinig generaals. U kunt de rangorde aflezen op de schouderborden op het uniform. Hoe meer symbolen / lijnen / sterren, hoe hogere rang hun drager had. Hoe belangrijker de drager, hoe zeldzamer het uniform en hoe hoger de objectieve marktwaarde.

Het is niet nodig, maar het voegt waarde toe als het uniform in als compleet geheel beschikbaar is: van hoofddeksel tot jas, broek en laarzen. Het is ook in uw voordeel als u een foto heeft van uw familielid met het uniform waarop te zien is hoe hij het uniform draagt. Aangezien een foto het uniform in de historische context plaatst, verhoogt dit de waarde.
Maar aangezien wij handelen in militaria en zeldzaamheden, willen wij u ook graag vertellen welke uniformen NIET van hoge waarde zijn: Imitatie-uniformen, zogenaamde replica’s, die meestal in Oost-Azië werden geproduceerd, zijn waardeloos. Uniformen na 1945 evenmin. De Bundeswehr en het Nationale Volksleger van de DDR zijn gewoon te jong om al een hoge waarde te hebben ontwikkeld. Evenzo hebben uniformen die geen verband houden met het leger of het ambtenarenapparaat, zoals die van geweerclubs van de kerk, geen marktwaarde. Wat de vuistregel betreft, zijn (Duitse) uniformen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog waardevol​. Oudere uniformen zijn ook interessant en verwelkomen onze waardering. We kijken ook graag naar jongere uniformen (behalve voor de krijgsmacht), maar we willen graag uw specifieke verwachtingen koppelen aan wat objectief mogelijk is.

Dat was een kleine inleiding op het onderwerp. Voordat u zich zorgen maakt over de waarde van uw uniform, bent u van harte welkom een van onze waarderingplaatsen of kantoren te bezoeken. Ook kunt u ons van tevoren bellen om een ​​classificatie telefonisch van ons te ontvangen: 06 – 28 25 13 11. Daar kunt u een eerste indruk geven van uw potentiële kostbaarheden en ons na de gezamenlijke oproep goed belichte foto’s sturen via WhatsApp / SMS waarop zowel het geheel als de details van de uniform duidelijk zichtbaar te zien zijn.

Dus hebt u een of meerdere uniformen in huis die u graag zou willen waarderen of verkopen, neem dan gerust contact met ons op!

uniformen verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

14 + 7 =

Militaria verkopen

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS