Steekwapens

Aankoop categorie: Militaria

U vraagt zich misschien af ​​waar je vandaag nog steeds Steekwapens kunt krijgen ? Misschien bent u hier omdat u thuis een of meer scherpe wapens hebt en u zich altijd hebt afgevraagd waar ze vandaan komen, hoe oud ze zijn en welke objectieve waarde ze vandaag de dag nog hebben. Of u hebt al de vaste intentie om je Steekwapens te verkopen. Dan bent u bij Kostbaar.nl aan het juiste adres! We hebben de nodige know-how, staan ​​in nauw contact met nationale en internationale experts en kunnen tijdens uw bezoek in bijna realtime contact met hen opnemen. Voordat we dit doen, willen we u zelf basiskennis bijbrengen, waardoor u de eerste aanwijzingen krijgt voor een vage beoordeling. Tegen marktwaarde krijgt u van ons ook een koopaanbieding.

Steekwapens zijn een van de oudste soorten wapens in de menselijke geschiedenis. Nadat onze voorouders in het stenen tijdperk vaak bewapend waren met speren en niet-metalen snijwapens (zoals knuppels van hout), opende de ontdekking van metaalbewerking ongeveer 6000 jaar geleden geheel nieuwe mogelijkheden. Het was nu mogelijk om metaalertsen uit de rotsmassa in de eerste hoogovens te smelten en als vloeibaar metaal te gieten. Nadat je deze stukken metaal hebt geslepen, zijn de messen met dodelijke precisie gemaakt – in de ware zin van het woord. Het militaire voordeel werd snel erkend en dus bleven nauwkeurig Steekwapens een dure aangelegenheid, maar niet ongebruikelijk.
Door de eeuwen heen is er een grote verscheidenheid aan Steekwapens gemaakt. Hierbij moet een fundamenteel onderscheid worden gemaakt:

– gesneden messen (sabel, zwaard)

– doorborende messen (dolk, mes)

– Polearms (hellebaard)

– Jachtwapens voor het doden van wild (jachtmes)

– Wapens (ochtendster, club, strijdknots)

Met de ontdekking van het buskruit en het toenemende gebruik van afstandswapens werden Steekwapens steeds oninteressanter en behielden ze vaak alleen een symbolische betekenis. Maar met name hooggeplaatste rangen zoals generaals hadden nog Steekwapens als uitdrukking van hun macht en scherpzinnigheid. Tegenwoordig kunnen ze, afhankelijk van de betekenis van hun vorige eigenaar, van grote waarde zijn. Zelfs relatief jonge wapens met scherpe randen uit bijvoorbeeld het nationaal-socialistische tijdperk kunnen zeer gewild zijn en kunnen verbazingwekkende bedragen opleveren bij het verkopen. Een van onze onderzochte wapens met scherpe randen was de persoonlijke dolk van de “Führer van de SA”, Ernst Röhm.

Dergelijke zeldzaamheden in combinatie met een grote vraag lokken altijd vervalsers die dure items imiteren en deze als originelen verkopen. Dergelijke replica’s zijn vaak van weinig waarde omdat ze historisch niet authentiek zijn en vaak zelfs in Azië in massa worden geproduceerd. In het volgende willen we kort de eerste aanwijzingen uitleggen die kunnen worden gebruikt om replica’s te identificeren. Als het materiaal, zoals het leer op het handvat of het metaal, er verrassend “fris” uitziet, kan dit natuurlijk spreken voor een goed bewaard gebleven wapen. Het is niet ongebruikelijk dat dit simpelweg de jonge leeftijd van dit wapen aangeeft. Als er naden aanwezig zijn op het wapen, bedenk dan dat deze productieprocessen, afhankelijk van het tijdperk van het wapen, helemaal niet beschikbaar waren. Dit zijn twee belangrijke aanwijzingen om u te helpen het kaf van het koren te scheiden. Dit zijn echter slechts een vuistregel voor een eerste aanwijzing. U krijgt van ons de professionele classificatie en waardering. Als uw wapen een objectieve marktwaarde heeft, bieden wij u ook de niet-bindende mogelijkheid om uw objecten te verkopen.

Maar voordat u zich afvraagt ​​hoe u uw lange zwaard, sabel of iets dergelijks moet meenemen naar een van onze waarderingplaatsen of kantoren, maakt u zich dan geen zorgen! U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Bel ons gewoon op ons ondernemingsnummer: 06 28 25 13 11 . Daar kunt u ons een eerste indruk geven van uw potentiële schatten en ons, na het telefoongesprek, goed belichte foto’s sturen via WhatsApp of SMS met zowel het geheel als foto’s waar de details van het wapen duidelijk naar buiten komen.

Dus als u thuis Steekwapens hebt die u zou willen waarderen of verkopen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het transport naar onze waardering zal in ieder geval lukken. Bijzonder omvangrijke wapens kunnen bijvoorbeeld in een dikke deken worden gewikkeld en in de kofferbak worden vervoerd.

steekwapens

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

14 + 4 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS