Insignes

Aankoop categorie: Militaria

Het is mogelijk dat een aantal overblijfselen uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog in uw handen vielen tijdens een opruiming of dat deze tussen de spullen van een dierbare lagen.  Het aanbod op het gebied van militaria is erg groot en kan door leken moeilijk op waarde geschat en geclassificeerd worden. Hier is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Kostbaar.nl houdt zich bezig met de kwestie van militaria sinds de oprichting van het bedrijf door Marius Tsakonis. We hebben een aanzienlijk netwerk van handelsrelaties op dit gebied en kunnen u realistische waarden geven. Als we van plan zijn tot aankoop over te gaan, proberen we onze klanten altijd eerlijke prijzen te bieden. Schroom niet om contact met ons op te nemen over medailles, decoraties, uniformen en dergelijke militaire, persoonlijke bezittingen. Kostbaar.nl helpt u graag discreet op het gebied van militaria. De aan- en verkoopmarkt is op dit gebied niet te versmaden. Dit resulteert vaak in verrassende waarden en interessante verhalen over de artikelen en hun voormalige eigenaren.

Wat zijn insignes?

De term insignes in verband met militaria is gemakkelijk uit te leggen. Insignes zijn alle textiele lapjes of koorden op uniformen, hoofddeksels of pistoolhandvatten. Ze lieten bijvoorbeeld het type dienst, het type dienst of de rang zien. In sommige gevallen werden decoraties zelfs illegaal vervaardigd als textielontwerpen door fabrikanten. Het dragen van deze textiele insignes was alleen toegestaan ​​voor de Luftwaffe, omdat de piloten met hun metalen insignes in de krappe bestuurderscabine constant ergens vast dreigden te komen. De selectie van insignes is zeer divers en talrijk.
Onder de insignes allemaal op uniformen textiel toepassingen die te vinden zijn, verstaat men epauletten, schouderstukken, kraaglipjes of borstadelaars, mouwbadges, mouwbanden en hoeken. De veelheid aan variaties is hier opmerkelijk. Er waren andere Insignes voor hoofddeksels, zoals adelaars met een punt, pet-insignes, pet-knopen, pet-koorden. Op uniformen, hoofddeksels en ook blanke wapens waren vaak veel koorden, koorden of kwastjes (portepees) te vinden. Deze artikelen worden ook vaak verhandeld onder de term “Insignes”.

Hoe verkoopt u insignes bij Kostbaar.nl?

Om insignes te verkopen of te laten taxeren, is een persoonlijke presentatie van de items noodzakelijk. Op het gebied van militaria en insignes is er ook een groot aantal vervalsingen op de markt; deze zijn uiteraard niet relevant en waardeloos voor geïnteresseerde partijen. Wij sturen dan ook geen kostbaarheden per post of iets dergelijks toe om misverstanden te voorkomen. Wij leggen u graag de waarde en authenticiteit van uw militaria-objecten uit in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. We hechten bijzonder belang aan discretie en objectiviteit met betrekking tot het verhaal van uw artikelen. Omgaan met militaria en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.

Wij staan ​​in Nederland op 30 locaties met een vast team van experts voor u klaar in Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft,  Goes, Middelburg,  Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam,  Zwolle, en Kerkwerve (hoofdkantoor), 2 locaties in België en in vele steden in Duitsland.

Insigne verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

4 + 6 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS