Jaeger LeCoultre

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Jaeger LeCoultre horloge?
Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- en verkoop hier kunnen hoge prijzen worden behaald. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Jaeger LeCoultre en kunnen u een vrijblijvend bod doen op de aankoop. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat in constant contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kostbaar voor met zijn naam!

De Jaeger LeCoultre Manufacture werd in 1833 opgericht door twee broers, Charles Antoine LeCoultre en François Ulysee LeCoultre, in de Vallée de Jux in Zwitserland. 11 jaar na de oprichting van het bedrijf, waarin Charles Antoine Jaeger LeCoultre al zijn aandacht wijdde aan de ontwikkeling van innovaties, vond hij de miljoenmeter uit. De miljoenmeter maakte het mogelijk om bewegingscomponenten tot op een duizendste millimeter te meten. In 1847 vond Charles Antoine Jaeger LeCoultre het opwindmechanisme met kroon uit, waarmee de wijzers konden worden ingesteld en het uurwerk in beweging kon worden gezet. Een sleutel als wikkelmiddel was nu niet meer nodig. Voor deze techniek won hij er een op de 1e Wereldtentoonstelling in Londen in 1851 gouden medaille. De verkoop van zakhorloges was succesvol en in 1859 had het bedrijf al 100 werknemers in dienst. Verdere machines werden aangeschaft en alle noodzakelijke handbewegingen en fabricage voor de uurwerkfabricage werden uitgevoerd in de Jaeger Lecoultre werkplaats. In de periode van 1860 tot 1890 werden 350 verschillende uurwerken gemaakt en steeg het aantal medewerkers tot 480. In 1866 begon de serieproductie van uurwerken met kleine functies. Vanaf de jaren 1890 ontstonden werken met grote complicaties. Begin 1900 leverde Jaeger LeCoultre aan de horlogefabrikant Patek Philippe en de horlogemaker Edmond Jaeger de basisuurwerken voor verdere verwerking en installatie. In 1925 werd de beweging Duoplan” ontwikkeld. De naam gaf aan dat het werk op 2 niveaus was ingedeeld. Met dit uurwerk werd vervolgens het polshorloge met de modelnaam “Duoplan” ontwikkeld; de opwindkroon was aan de achterkant van de kast bevestigd. In 1928 presenteerde Jaeger Lecoultre het eerste skelet horloge met de naam  “Grande Complication Email Bleu” en de functies minuten repeater, eeuwigdurende kalender en dubbele wijzer chronograaf.
Jaeger Lecoultre ontwierp het kleinste mechanische uurwerk ter wereld tot nu toe met een gewicht van 1 gram genaamd “Calibre 101”​ De eerste serie polshorloges met dit uurwerk kwam in de verkoop in 1930. Koningin Elizabeth II van Engeland droeg een polshorloge uit deze collectie bij haar kroning in 1953. De opvolger van de oprichter van LeCoultre Jacques-David LeCoultre en Edmond Jaeger fuseerden in 1930 en de uiteindelijke bedrijfsnaam was Jaeger LeCoultre.
In 1931 presenteerde Jaeger Lecoultre de eerste “Reverso”, een polshorloge met een omkeerbare kast in Art Deco design. Het “Reverso”-model vertegenwoordigt vandaag nog steeds 40% van de productie.
In 1936 verwierf Jaeger LeCoultre de patenten voor de atmosferische voortstuwing door middel van luchtdrukfluctuaties, genaamd “Atmos”, die eerder door een ander bedrijf op de markt werd gebracht. Jaeger Lecoultre heeft dit mechanisme gedurende 10 jaar geperfectioneerd, inmiddels zijn er in totaal 700.000 stuks van deze tafelklokken met Atmos aandrijving gebouwd en verkocht. Vanaf de jaren 50 ontwikkelde Jaeger LeCoultre verschillende polshorloges met alarmfunctie, evenals een polshorloge dat voldeed aan alle eisen voor gebruik op onderzoeksstations in Antarctica. In 1959 werd het eerste polshorloge met een alarmfunctie voor duikers uitgebracht met de naam “Deep Sea Automatic Alarm”. Eind jaren 60 ontwikkelden Jaeger LeCoultre en 11 andere horlogefabrikanten het eerste polshorloge met een kwarts uurwerk, genaamd “Beta 2”.​ JaegerLeCoultre leed verlies tijdens de kwartscrisis uit de jaren 70, maar ontwierp begin jaren 80 de platste kwarts-uurwerken. Dit werd gevolgd door de productie van weer mechanische horloges, zoals het eerste automatische horloge “Grand Réveil” met alarmfunctie en eeuwigdurende kalender in 1989 . Dit model resulteerde in 2004 in de “Master Grand Réveil” met een bijkomend trilalarm. In 2006 haalde de fabriek een jaaromzet van 221 miljoen euro met 900 medewerkers. In 2006 publiceerde Jaeger LeCoultre het eerste horloge met drie wijzerplaten, genaamd “Reverse grande complication á triptyque”. De kast kon op zijn achterkant in de kasthouder worden gedraaid en een andere wijzerplaat werd in de houder verwerkt. Je zou dus terug kunnen vallen op 3 wijzerplaten met verschillende displays.
Het bedrijf Jaeger LeCoultre staat in de horloge-industrie en horlogeliefhebbers bekend om zijn zeer gecompliceerde en vaak bekroonde horlogecreaties, die ook herhaaldelijk worden vermeld in lijsten met de duurste horloges ter wereld, een voorbeeld hiervan is de  ‘Hybris Mechanica Grande Sonnerie”-model , dat de melodie van de Westminster speelt in zijn geheel. De verkoopprijs is het equivalent van 2 miljoen euro.

We hebben de meest bekende Jaeger LeCoultre modellen hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Atmos
 • Diepzee
 • Duomètre
 • Geofysica
 • Grande Reverso
 • Master Compressor
 • Master Compressor Duiken
 • Master Compressor Extreme
 • Master Control
 • Master Grande Tradition
 • Master Ultra Thin
 • Reverso
 • Reverso Squadra
horloge verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

3 + 4 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS