Glashütte Original

Aankoop categorie: Horloge

Bent u in het bezit van een Glashütte Original-uurwerk? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- en verkoop hier kunnen hoge prijzen worden behaald. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij kunnen u helpen bij het taxeren van uw Glashütte Original-uurwerk en kunnen u een vrijblijvend bod doen op de aankoop. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat in constant contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kostbaar voor met zijn naam!

Het succesverhaal van de Glashütte Original productie begon in 1845. De regio rond Glashütte (Saksen) werd gekenmerkt door een hoge werkloosheid als gevolg van het opdrogen van zilver mijnen. Ferdinand Adolph Lange had de visie om de bewoners weer aan het werk te krijgen door een horlogefabriek op te richten en daar mensen op te leiden in uurwerkberoepen. Hij wist de Saksische deelstaatregering van zijn idee te overtuigen en kreeg een staatslening om het uit te voeren. De fabricage van nauwkeurige zakhorloges begon en de fabricage verwierf al snel een goede reputatie over de hele wereld. In 1878 werd in Glashütte een uurwerkschool geopend. In de loop van de Eerste Wereldoorlog en de naoorlogse periode kwam het bedrijf in de problemen doordat de vraag naar polshorloges toenam en Glashütte Original zich voorheen alleen richtte op de productie van zakhorloges. Het bedrijf herstelde zich langzaam aan, voegde polshorloges toe aan het assortiment en kreeg ook bestellingen voor apparaten die nodig waren tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals horloges en klokken.

Aan het einde van de oorlog werden productiefaciliteiten gedeeltelijk verwoest en ontmanteld door de Sovjetbezetting en werd de fabriek aanvankelijk genationaliseerd tijdens de deling van Duitsland. In 1951 werden verschillende horlogefabrikanten in de regio samengevoegd tot de “VEB Glashütter Uhrenbetriebe.​ Zelfs in de tijd van het tweedelige land kon de fabriek zich positief ontwikkelen. Mechanische uurwerken werden nog steeds vervaardigd en geïnstalleerd en zelfs verkocht in West-Duitsland via het postorderbedrijf Quelle. In 1990 creëerden alle leden van de VEB de “Glashütte Watch Company (GUB)” en werden mechanische polshorloges van hoge kwaliteit gemaakt onder de bedrijfsnamen “GUB” en “Glashütte Original”. Gekochte Zwitserse uurwerken werden gebruikt voor horloges met de aanduiding “GUB”, en voor de modellen met de aanduiding “Glashütte Original” werden speciaal gemaakte mechanische uurwerken van het type “GUB 10-30” gebruikt. De complicaties waren aanvankelijk beperkt tot de weergave van uur, minuut, seconde en datum.

In 1994 werd de fabricage verkocht aan de ondernemer Heinz W. Pfeifer en de juwelier Alfred Wallner, die de verdere ontwikkeling van innovaties en ontwerpen aanstuurden. Sinds de overname is alleen de merknaam “Glashütte Original” gebruikt. In 2000 trad de fabrikant toe tot de Swatch Group en profiteerde van hun investering. In hetzelfde jaar was de presentatie van een polshorloge met het handopwindbare kaliber “GO-60” succesvol. Het heette “PanoRetroGraph“. De functies omvatten panoramadatum, flyback-functie en een countdown-functie met een akoestisch signaal. Het horloge is gemaakt van witgoud en platina. De verkoopprijs lag destijds rond de DM 88.000. Ondertussen wordt het tweedehands horloge nog tussen de € 25.000 en € 40.000 verhandeld, afhankelijk van de staat, het materiaal en de accessoires. Dus best interessant als verkoop- of aankoopobject! Het type “Senator” van Glashütte werd ontworpen als een klassiek model met een klassieke uitstraling. Het automatische uurwerk “GO 39” werd hier gebruikt in de eerste versies en “GO 100” in latere edities. De koper van de “Senator” zou extra complicaties kunnen bestellen bij de basisversie, zoals de chronograaffunctie, de eeuwigdurende kalender, de buitenmaatse datum en/of de maanfase. Bij elk Glashütte polshorloge is een nummer ingefreesd, waarmee de geschiedenis en de koper van het horloge kan worden achterhaald. Naast het gangbare assortiment horlogemodellen, zoals bijvoorbeeld sporthorloges, pilotenhorloges en modellen gebaseerd op de Art Deco-periode vonden ook beperkte speciale modellen onder de naam “Masterworks” intrede in het assortiment van Glashütte Original. Deze omvatten modellen die zijn gewijd aan bekende Glashütte horlogemakers, zoals de “Julius Assmann Tourbillon” of  “Alfred Helwig’s vliegende tourbillon”.

Hieronder hebben wij alle bekende Glashütte Original modellen voor u op een rijtje gezet.

  • Julius Assmann
  • Lady
  • PanoGraph
  • Pavonina
  • Senator
  • Seventies Panorama Date
  • Sport Evolution
  • Sta Collection
Glashütte Original

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

15 + 13 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS