Chopard

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Chopard horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Chopard horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kostbaar met zijn naam voor staat!
Het bedrijf Chopard werd in 1860 in Sonvilier (Zwitserland) opgericht door  Louis-Ulysse Chopard, een Zwitserse horlogemaker. Hij concentreerde zich op de productie van zeer nauwkeurige zakhorloges en chronometers en leverde zijn werken aan de Zwitserse spoorwegen. Chopard kreeg veel waardering van horlogeliefhebbers vanwege de fabricage van nauwkeurige, betrouwbare horloges. De klanten waren te vinden in Oost-Europa, Rusland of Scandinavië. Vanaf het einde van de 19e eeuw leverde Chopard het hof van de Russische tsaar Nicolaas II. De oprichter van het bedrijf stierf in 1915 en zijn zoon Paul-Louis zette het bedrijf voortaan voort. De werkplaats werd in 1937 verplaatst naar Genève en in 1943 nam Paul André Chopard, de kleinzoon van de oprichter, het bedrijf over. Karl Scheufele III was destijds was erg geïnteresseerd in het kopen van de Chopard-fabriek, die toen nog klein was. Scheufele kwam uit een familiedynastie die in goud zat en horloges verkocht in Pforzheim. Op een gegeven moment besloot het bedrijf Scheufele te stoppen met het maken van sieraden en zich te concentreren op het maken van horloges. In 1963 ontmoette Karl Scheufele III en Paul André Chopard elkaar in Genève om verkooponderhandelingen te voeren. De verkoop werd onmiddellijk beslist en Scheufele kon de fabricage in het verdere verloop zeer positief beïnvloeden, wat een positief effect had op de groei en erkenning van het bedrijf wereldwijd. In 1974 richtte Scheufele nog een werkplaats op in Genève.
Karl en zijn vrouw Karin brachten hun expertise en ervaring in de productie van sieraden in bij de ontwikkeling van de horlogecollecties, dus in 1976 werd de “Happy Diamonds” collectie aan het publiek gepresenteerd. Het bijzondere hier waren de vrij bewegende diamanten in de transparante horlogekast. Scheufele had dit ontwerp gepatenteerd en het wordt nog steeds gebruikt als handelsmerk voor sieraden en horloges door het bedrijf Chopard. In 1980 werd de sportieve en elegante collectie “St. Moritz ” in een schokbestendige en waterdichte constructie vervaardigd. In 1983 werd de eerste Chopard-vestiging geopend in Hong Kong. Vanaf 1984 werden horloges met complicaties aan het assortiment toegevoegd. Het model “Luna Dóro” is gemaakt met eeuwigdurende kalender en gedeeltelijk dalende weergave. In 1986 volgde na Hong Kong de eerste Europese verkoopvestiging in Genève.
In 1988 besloot Karl Scheufele III samen te werken met Mille Miglia, de bekende klassieke autorace in Italië. Hij ontwierp een collectie met een bijbehorende naam, die was gebaseerd op het ontwerp van oldtimers. In 1993 ging de bekende en succesvolle “Happy Sport” collectie in de verkoop. Hier werd staal gecombineerd met diamanten. In 1994 werd de weelderige collectie “Imperiale” gepresenteerd aan het publiek. De horloges in deze collectie hadden een royale set diamanten en gekleurde edelstenen gecombineerd met edelmetaal. In 1996 begon Chopard met het vervaardigen van zijn eigen uurwerken in zijn nieuwe fabriek in Fleurier en in 1997 presenteerde hij het eerste horloge met een speciaal gemaakt uurwerk, de “LUC 1860”. In 1999 werd de “Ice Cube“-serie gecreëerd met een helder ontwerp in kubusoptiek, gedeeltelijk bezet met diamanten. In de oldtimerrace “Grand Prix de Monaco Historique” in 2002 werd Chopard de officiële tijdwaarnemer. Jacky Ickx, een voormalige Belgische Formule 1- en sportwagencoureur, is al heel lang een vriend van Chopard. Ter ere van hem ontwikkelde Chopard de collectie in 2003 “Jacky Ickx”. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de “Happy Sports”-collectie werd het gelijknamige horlogemodel voorzien van een mechanisch uurwerk en te koop aangeboden.
In 2014 presenteerde Chopard de “LUC Tourbillon QF Fairmined”, een horloge gemaakt van eerlijk gewonnen goud. Ook in 2014 keert Porsche terug naar de 24 uur van Le Mans. Ter gelegenheid van dit evenement begon een samenwerking tussen Chopard en Porsche en werd de Chopard-fabriek de officiële tijdwaarnemer voor Porsche en werd de “Superfast”-collectie gecreëerd. Een Chopard horloge is ook terug te vinden in de lijst van de 10 duurste horloges ter wereld vanaf 2020 van het mannenblad “GQ”. De“Chopard 201-Carat” met een zetting van 201 karaat witte, roze, blauwe en gele diamanten. De verkoopprijs is omgerekend 22,3 miljoen euro. Het bedrijf Chopard staat nog steeds voor luxe sieraden, horloges en accessoires, en hun populariteit gaat onverminderd door.

Als u een Chopard-artikel wil verkopen, lees dan meer over de aankoopwaarde en de verkoopmogelijkheden. Wij zijn hier om te helpen!
We hebben hieronder enkele succesvolle Chopard-modellen voor u op een rijtje gezet:

 • Klassieke
 • Grand Prix de Monaco Historique
 • Gstaad
 • Happy Diamonds
 • Happy Sport
 • Happy Spirit
 • Ice Cube
 • Imperiale
 • L.UC
 • La Strada
 • Mille Miglia
 • St. Moritz
 • Superfast
horloge verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

11 + 8 =

horloge verkopen

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS