Bloedkoraal verkopen

Bent u in het bezit van bloedkoraal en wilt u dit verkopen? Of bent u benieuwd naar de actuele waarde van uw bloedkoraal? Breng dan een bezoek aan Kostbaar.nl. Met 30 locaties in Nederland zijn we altijd bij u in de buurt te vinden. Onze experts voeren graag een vrijblijvende taxatie uit, waarbij u nergens toe verplicht bent. Indien u besluit uw bloedkoralen sieraden te verkopen, dan bent u bij ons eveneens op een vertrouwde plek.

Wij hechten veel waarde aan discretie en een veilige omgeving, zodat u in alle rust langs kunt komen voor een waardebepaling van uw bloedkoraal. Onze experts zijn u graag van dienst. Via onderstaand formulier kunt u direct een afspraak met ons inplannen op een moment dat u schikt.

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier hiernaast.

Uw Bloedkoraal laten taxeren?

9 + 9 =

Bloedkoraal per categorie

Antieke koraaljuwelen
Koraal
Koraal sieraden

Wat is bloedkoraal?

Bloedkoraal was voorheen een luxe item voor de bovenklasse; ze toonden klasse en rijkdom uit. Vaak werd het gedragen in de vorm van sieraden door met name de vrouwen. Tegenwoordig wordt het koraal verkocht als edelstenen en in verschillende vormen. Bloedkoraal heeft haar naam te danken aan de dieprode kleur. Van oorsprong is het koraal afkomstig van de koraalriffen; bouwsels met daarop kalk. De vertakte kalk onderdelen noemt men bloedkoraal skeletten en deze hebben vaak de karakteristieke rode kleur.

De kalk kan overigens naar een rode kleur óók een witte, zwarte of blauwe kleur hebben. Niettemin is het koraal in de rode kleur het meest waardevol, en wordt om die reden vaak gebruikt in edelstenen.

Sieraden en edelstenen

Bloedkoraal zoals we dat terugvinden in sieraden en edelstenen groeit extreem langzaam. Het kan jaren duren voordat een centimeter koraal is aangegroeid. Daarnaast is koraal, zeker tegenwoordig, een stuk zeldzamer en dus waardevoller. Koraal is onder meer te vinden in kettingen, armbanden en ringen. Heeft u een item geërfd binnen uw familie en wilt u deze laten taxeren om de actuele waarde te achterhalen? Onze deskundige medewerkers nemen u graag mee in het proces van de waardebepaling, waardoor u precies kunt zien hoe de waarde van uw bloedkoraal wordt vastgesteld.

Bloedkoraal laten taxeren

Een eerlijke taxatie bij de verkoop van uw bloedkoraal vereist vakinhoudelijke kennis en voldoende ervaring. Of het nu gaat om een enkele bloedkoralen ring of een volledige collectie aan bloedkoralen sieraden. Onze deskundigen helpen u graag verder. Bloedkoraal vertegenwoordigt namelijk een bijzonder grote waarde. Bent u de eigenaar van deze sieraden en wilt u graag een taxatie laten uitvoeren? Dan staan onze medewerkers voor u klaar. Ook zijn we erkend inkoper van koraalsieraden. We kopen uw object altijd in tegen actuele marktprijzen. Voor de verkoop, inkoop en een taxatie van bloedkoraal bent u bij Kostbaar.nl op de juiste plek.

De taxatie vindt altijd plaats op een van onze 30 locaties. U kunt uw bloedkoraal langs komen brengen of op een veilige manier opsturen.

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Hoe wordt de waarde van bloedkoraal bepaald?

Hoe de waarde van bloedkoraal wordt vastgesteld is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Bloedkoraal dient als grondstof voor sieraden, waarbij het aanwezige rode koraal de meeste waarde bevat. Koralen van oranje rode kleuren, waarbij de kleuren nog egaal zijn, hebben vaak een hoge waarde. Naast de kleur en de hoeveelheid aanwezige bloedkoralen kijken onze taxateurs nauwkeurig naar de kwaliteit, de omvang, het gewicht en de vorm van het bloedkoraal. Met name de omvang in milimeters en het gewicht in grammen zijn bepalend voor de uiteindelijke waarde van het bloedkoraal.

Indien u in bezit bent van bloedkoralen sieraden helpen we u graag verder met de waardebepaling van het bloedkoraal.

Wat is de waarde van een bloedkoralen ketting?

De waarde van een bloedkoralen sieraden zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Zo kunnen bloedkoralen kettingen duizenden euro’s waard zijn. Bent u benieuwd naar de waarde van uw bloedkoralen ketting? Onze taxateurs helpen u graag verder met het bepalen van de waarde ervan. Net als veel andere soorten edelstenen is het belangrijk dat het object, in dit geval een sieraad, nog een goede staat verkeerd. We noemen dit ook wel de fijnheid. Ook de ouderdom van het object kan worden afgelezen, hetgeen ook van invloed is op de waarde. Daarnaast is het uiteraard afhankelijk wat de omvang betreft van het bloedkoraal in de ketting. Hiermee kan de uiteindelijke waarde van uw bloedkoralen ketting worden vastgesteld. Bij de verkoop van een bloedkoraal ketting is het belangrijk dat u zich goed laten informeren over de waarde van uw sieraad. Wij helpen u daarom graag verder op een van onze 16 locaties bij u in de buurt. Voor het maken van een afspraak kunt u het beste ons boekingsformulier invullen bovenaan de pagina.

Hoe werkt bloedkoraal verkopen bij Kostbaar?

Het verkopen van bloedkoraal bij ons is altijd op afspraak. Hierbij hebben we persoonlijkheid en legitimiteit hoog in het vaandel staan. Graag nodigen we u bij ons op kantoor uit om in een ontspannen sfeer de waardebepaling van uw bloedkoraal te doen. Als tweede mogelijkheid bieden we aan om een waardebepaling en eventuele verkoop bij u thuis te laten plaatsvinden. Uw bloedkoraal verkopen kunt u bij ons doen op één van onze 30 locaties in Nederland. U kunt bijvoorbeeld uw bloedkoraal verkopen in Amsterdam, bloedkoraal verkopen Rotterdam of een van onze overige locaties. Bekijk al onze locaties om te kiezen voor de bij u dichtstbijzijnde locatie.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS