Ulysse Nardin

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Ulysse Nardin-horloge? Wilt u uw horloge verkopen of wilt u eerst weten wat de actuele marktwaarde is? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- of verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Ulysse Nardin-horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kostbaar voor staat met zijn naam!
De geschiedenis van de Ulysse Nardin- fabriek begon in 1846. De Zwitserse Ulysse Nardin trad in de voetsporen van zijn vader Léonard Frédéric Nardin, werd horlogemaker en richtte uiteindelijk een horlogeatelier op in Le Locle (Zwitserland). Ulysse Nardin stierf plotseling op 53-jarige leeftijd en zijn zoon Paul David nam het bedrijf over. Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het vervaardigen van uurwerken die in de zeevaart werden gebruikt, zoals scheepschronometers. Het merklogo met het anker herinnert aan het begin van het bedrijf. Nardin ontving verschillende onderscheidingen voor zijn werk en was zelfs bekend in de Verenigde Staten. Van 1906 tot 1942 verkocht Nardin dek-en zakhorloges aan de US Navy Research Center in Washington. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was verdere verkoop aan de VS niet langer mogelijk en begon het Amerikaanse horlogemerk “Hamilton” zijn instrumenten te repliceren. Nardin maakte echter ook zakhorloges in zijn fabriek met de gebruikelijke complicaties zoals maanstand, slagmechanisme, alarmfunctie en eeuwigdurende kalender. Hij had nu 300 arbeiders in dienst. Voor de Olympische Spelen van 1936 ontwikkelde Nardin een herenpolshorloge van roestvrij staal met een automatisch uurwerk en chronograaffunctie. Begin jaren tachtig dreigde Nardin failliet te gaan. Het team van medewerkers bestond uit slechts 2 personen, veel belangrijke en waardevolle stukken van de horlogecollectie van het bedrijf waren inmiddels gestolen. Er werden echter investeerders gevonden, waaronder de Zwitser Rolf W. Schnyder. Rolf W. Schnyder had eerder kwartsfabrieken gebouwd in Maleisië. Met zijn vriend,  prof. Dr. Ludwig Oechslin als horlogeontwerper en wetenschapper hielp hij de productie van Ulysse Nardin om het succes en een positie in de hogere regionen van de grote Zwitserse horlogefabrikanten te herwinnen.
In 2011 kocht Ulysse Nardin een emaille bedrijf genaamd “Donzé Cadrans” en vanaf nu worden steeds meer emaille wijzerplaten ontworpen. Er werden zeer hoogwaardige en dure modellen gemaakt op basis van astronomie met gebruik van geëmailleerde wijzerplaten, zoals “Astrolabe”,  “Planetarium” of “Tellurium Johannes Keppler”. Schnyder stierf in 2011 en zijn vrouw Chai nam aanvankelijk de leiding over. In 2014 werd Ulysse Nardin verkocht aan de luxegoederenvereniging Kering.
Op de horlogebeurs in Basel in 2016 presenteerde de fabrikant het  model “Grand Deck Marine Tourbillon” met een unieke technologie. Het ontwerp deed denken aan het dek van een zeilboot. De wijzerplaat was van teak met metalen beslag; de minutenwijzer zag eruit als een mastboom die werd vastgehouden en bewogen door touwen (hier draden gemaakt van polyethyleenvezels). De minuten waren gerangschikt op een soort gebogen cijferlijn in het midden van de wijzerplaat. De katrollen die de snaren vasthielden, leken op lieren die op boten worden gebruikt. Het uurwerk met de aanduiding “UN – 630” is gemaakt uit 469 onderdelen, uitgerust met een 60 seconden tourbillon en handmatig opwindmechanisme. De uren worden uitgelezen met een anker dat is vastgemaakt aan een beweegbare schijf en de zaak van wit goud. De aanschafprijs van het horloge lag destijds rond de € 280.000

We hebben hieronder andere Ulysse Nardin-modellen voor u op een rijtje gezet:

 • Astrolabium
 • Blue Seal
 • Caprice
 • Cassic
 • Classico
 • Diver
 • Dual Time
 • El Toro
 • Executive
 • Freak
 • GMT +/- eeuwigdurend
 • Jade
 • Lady Diver
 • Macho Palladium 950
 • Marine
 • Perpetual Manfacture

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

8 + 7 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS