Chronoswiss

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Chronoswiss horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- en verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voel je vrij om contact met ons op te nemen! Wij kunnen u helpen bij het verder beoordelen van uw Chronoswiss en kunnen u een bod doen op de aankoop. Sinds 1926 heeft Kostbaar haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en is in constante uitwisseling met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kostbaar voor met zijn naam!

De kroniek van de Chronoswiss Manufactory begon in de jaren tachtig. Het tijdperk van het kwarts uurwerk en de daaruit voortvloeiende terugval in de verkoop van mechanische uurwerken waren nog niet voorbij, toen Gerd-Rüdiger Lang besloot om Chronoswiss in München op te richten. Gerd Rüdiger Lang is een geschoolde horlogemaker en had al ervaring opgedaan bij fabrikanten als Heuer en Breitling. Ondanks de kwartscrisis was Gerd-Rüdiger Lang overtuigd van mechanische uurwerken en bleef hij zich toeleggen op het vervaardigen van polshorloges met automatische en handopgewonden uurwerken. Aan het begin van zijn productie gebruikte hij mechanische uurwerken van het bedrijf “Enicar”, “Eta”en “Marvin” in horlogekasten, die vervolgens werden verkocht. Toen begon Gerd Rüdiger Lang met de productie van mechanische horloges van de hoogste kwaliteit. Het eerste polshorloge was al een sensatie, een mechanische  chronograaf met maanfaseweergave en een kastbodem van mineraalglas. Chronoswiss was hier een pionier voor de doorzichtige achterkant voor polshorloges. De geribbelde, geschroefde kroon, evenals de geribbelde lunette en de geschroefde armbandstaven zijn net zo typerend voor het uiterlijk van Chronoswiss.
Kenmerkende functies van een Chronoswiss horloge zijn onder meer het kwartierslagmechanisme en skeletmodellen, waarbij u het uurwerk door de wijzerplaat kunt zien.

Eind jaren 80 presenteerde Chronoswiss het publiek met de eerste “Régulateur”, een polshorloge met een regulerende wijzerplaat, d.w.z. de uren en minuten werden weergegeven met wijzers die rond 2 verschillende assen draaiden. Deze opstelling werd ook aangetroffen in precisieklokken die in de wetenschap of voor openbare tijdwaarneming werden gebruikt. Chronoswiss vervaardigde ook een zakhorloge model “Régulateur”, een uurwerk van “Minerva”, een traditioneel horlogefabrikant sinds 1858, werd hier geïnstalleerd. Begin jaren 90 kwamen de eerste modellen van de “Kairos” chronograaf ook in de verkoop. met een regulateur wijzerplaat en met automatisch uurwerk. Dit werd gevolgd door het model “Split-Second-Chronograph-Rattrapante”, met een stopwatch-functie en met de weergave van achtsten van een seconde waarvoor Chronoswiss een patent ontving. Begin jaren 90 werd ook een model met een omkeerbare behuizing gelanceerd, het “Cabrio”-model in een klassiek, rechthoekig ontwerp. Chronoswiss vervaardigde een groot aantal andere klassieke modellen met verschillende complicaties. In 2012 werd Chronoswiss gekocht door het Zwitserse ondernemerskoppel Ebstein en verhuisde volledig naar Luzern (Zwitserland) met als doel de intentie van de oprichter en de traditie van het bedrijf Chronoswiss na te streven.

We hebben een aantal relevante Chronoswiss-modellen voor u op een rijtje gezet:

 • Cabrio
 • Chronograaf Rattrapante
 • Chronoscope
 • Classic
 • Imperia
 • Kairos
 • Lunar
 • Opus
 • Orea
 • Pacific
 • Regulateur
 • Sirius
 • Time Master

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

4 + 15 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS