Blancpain

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Blancpain-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voel je vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag met het beoordelen van uw Blancpain en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is wat Kostbaar met zijn naam!

Het bedrijf Blancpain werd in 1735 opgericht door Jean-Jacques Blancpain in het Zwitserse Villeret. Zijn kleinzoon, die ook bij het bedrijf kwam, legde in 1815 de basis voor serieproductie en zo kwamen in 1926 de eerste automatische horloges van Blancpain op de markt. De modellen heetten “Harwood” en “Rolls”. De achterkleinzoon van de oprichter werkte ook in het bedrijf en na zijn overlijden in 1932 werd het bedrijf verkocht aan 2 medewerkers. Een van hen was Betty Fiechter, die nu optrad als algemeen directeur. Betty Fiechter bracht haar neef Jean-Jacques Fiechter ook mee in het bedrijf, dat in 1950 de bedrijfsleiding overnam. Blancpain legde zich toe op het vervaardigen van mechanische horloges en wilde niet van deze weg afwijken. In 1953 werd in opdracht van het Franse leger het duikhorloge “Fifty Fathoms” gemaakt voor de gevechtszwemmereenheid. De mariene onderzoeker Jean-Jacques Cousteau neemt zijn “Fifty Fathoms” mee naar zijn documentaire “The Silent World”. Het wordt gekenmerkt door zijn waterdichtheid tot 200 meter duikdiepte. In 1956 ontwierp Blancpain wat toen het kleinste ronde automatische uurwerk was.
In 1970 werd Blancpain overgenomen door  Société Suisse pour l’Industrie Horlogère SA (SSIH). De SSIH is sindsdien omgedoopt tot de “Swatch Group”. Omdat Blancpain zich al vroeg uitsprak tegen kwartsbewegingen, stopte het de productie tijdens de kwartscrisis. In 1983 werden de naamgevingsrechten van het bedrijf verkocht aan Jacques Piguet en Jean-Claude Biver voor het equivalent van € 16.600 en werd het hoofdkantoor verplaatst naar “Le Brassus”. Onder hun bedrijfsleiding werden nobele mechanische luxemodellen met gouden kasten, maanstanden en met de hand genaaide leren banden te koop aangeboden. De consistente houding ten opzichte van kwartsuurwerken wierp zijn vruchten af ​​en mechanische uurwerken beleefden een comeback. Blancpain vervaardigde een verscheidenheid aan mechanische horloges, zoals chronografen met secondewijzers. De fabriek had zichzelf een groot doel gesteld, namelijk de productie van een mechanisch horloge dat alle complicaties in één horloge combineert. In de jaren 90 werd het model “1735” gepubliceerd. Het model had een zeer plat uurwerk, evenals een eeuwigdurende kalender met maanfaseweergave, een chronograaf met een secondewijzer, een tourbillon en een minutenrepetitie. Ze hoorde bij haar platinakast en de veelheid aan complicaties maken het het duurste polshorloge ter wereld met een prijs van 1 miljoen DM.
In de loop van de jaren negentig werden andere mooie, gecompliceerde, mechanische horloges gemaakt.
In 1994 werd hij wat sportiever qua design en functies. Het model “2100” werd gepresenteerd. Dit horloge is opgebouwd uit 185 afzonderlijke onderdelen, waaronder 29 juwelen. Het automatische uurwerk heeft een looptijd van 4 dagen of 100 uur. Dit werd gevolgd door andere sportieve modellen zoals de “Leman Flyback 2185”, het pilotenhorloge “Air Command” , een heruitgave van de “Fifty Fathoms” en de ” GMT 24″.​ In 1992 werd Blancpain opnieuw verkocht aan de Swatch Group. De overdracht kost dit keer het equivalent van ruim 55 miljoen euro. Een enorm verschil met de prijs van 1983.
Het bedrijf bleef vasthouden aan zijn horlogetradities en bleef ingewikkelde mechanische uurwerken ontwikkelen. In 2008 werd de eerste carrousel gemaakt als alternatief voor de tourbillon in de geschiedenis van de uurwerken. Het heette “Volant Une Minute”. Blancpain had talrijke banden met de autosport en sponsorde vaak Gran Tourismo-evenementen. We hebben hieronder enkele van de belangrijkste Blancpain-modellen voor je op een rijtje gezet:

  • Air Command
  • Fifty Fathoms
  • Le Brassus
  • Léman
  • L-Evolution
  • Villeret
  • Women
Blancpain watch

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

10 + 15 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS