Hoofddeksel

Aankoop categorie: Militaria

Heeft uw vader of grootvader een helm of pet geërfd uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog? Dit relikwie of souvenir is een beetje vreemd en u hebt geen emotionele band mee; wat natuurlijk moet worden begrepen. Veel overblijfselen uit tijden van oorlog en vooral uit de tijd van het Derde Rijk worden vaak schandelijk achter slot en grendel bewaard of gewoon weggegooid zodat men er zich er geen zorgen meer over hoeft te maken. We kunnen u verzekeren dat het de moeite waard is om de hoofddeksels die u nu in uw bezit heeft nader te bekijken. Kostbaar staat aan uw zijde met een gratis en niet-bindende waardebepaling. We hebben connecties met gerenommeerde dealers en geïnteresseerde partijen op het gebied van Militaria en kunnen daarom uw hoofddeksel tegen een eerlijke prijs kopen. De vraag voor deze artikelen moet niet worden onderschat. Er ontstaan juist vaak verrassende aankoopwaarden.

Het assortiment hoofddeksels in oorlogstijd is bijna onuitputtelijk. De functie van het hoofddeksel betekende in die tijd niet alleen bescherming tegen verwondingen, maar ook representatie van rang en affiliatie en het sieren van de drager. Hoewel hoofddeksels tegenwoordig nauwelijks meer worden gedragen, was dit in oorlogstijd gebruikelijk, deels uit plichtsredenen, maar ook uit nationale trots en eergevoel. De Hitlerjugend droeg petten in de vorm van een boot gemaakt van stof. Natuurlijk waren er ook variaties of gradaties zoals Duitse jongeren, Flieger-Hitlerjugend, Motor-Hitlerjugend, Marinejugend en voor leiders van de Hitlerjugend.

Voor kinderen waren er zeker ook stalen helmen, want vanaf 1943 werden kinderen op 13-jarige leeftijd ingezet als luchtafweerhulpen (verdediging tegen vijandelijke luchtaanvallen) en 16-jarigen bij de Volkssturm (versterking van de Wehrmacht). Het voorbeeld van de Hitlerjugend laat zien hoe divers de markt van hoofddeksels is. Zelfs als sommige hoeden op zichzelf onopvallend lijken, kan het bij nader inzien en onderzoeken een puntmuts zijn voor generaals. De waarde ligt hier in het hoge bereik van 4 cijfers. Zeldzame, goed bewaarde stalen helmen voor legerparachutisten kunnen zelfs waarden bereiken in het bereik van 5 cijfers.

Hoe verkoopt u hoofddeksels uit oorlogstijd bij Kostbaar?
Als u afstand wilt doen van de geërfde hoed, stalen helm of andere hoofddeksels, dan is een persoonlijke presentatie van het stuk onvermijdelijk. We inspecteren het voorwerp, rekening houdend met criteria die relevant zijn voor de waarde, en laten u eventuele afwijkingen en andere belangrijke informatie weten. De conditie wordt nauwkeurig onderzocht en eventuele restauraties worden genoteerd. Een ander aspect dat hier moet worden vermeld, zijn vervalsingen, die nu in grote hoeveelheden op de militariamarkt verkrijgbaar zijn. Het is belangrijk om deze te vinden, aangezien ze geen betekenis hebben voor geïnteresseerde partijen en voor de aan- of verkoop. Omgaan met militaria  en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.

Wij staan met een vast team van experts voor u klaar de volgende steden: Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft, Goes, Hellevoetsluis, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Ridderkerk, Rotterdam, Zwolle & meer.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

7 + 6 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS