Heeft uw vader of grootvader een helm of pet geërfd uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog? Dit relikwie of souvenir is een beetje vreemd en u hebt geen emotionele band mee; wat natuurlijk moet worden begrepen. Veel overblijfselen uit tijden van oorlog en vooral uit de tijd van het Derde Rijk worden vaak schandelijk achter slot en grendel bewaard of gewoon weggegooid zodat men er zich er geen zorgen meer over hoeft te maken. We kunnen u verzekeren dat het de moeite waard is om de hoofddeksels die u nu in uw bezit heeft nader te bekijken. Kostbaar staat aan uw zijde met een gratis en niet-bindende waardebepaling. We hebben connecties met gerenommeerde dealers en geïnteresseerde partijen op het gebied van Militaria en kunnen daarom uw hoofddeksel tegen een eerlijke prijs kopen. De vraag voor deze artikelen moet niet worden onderschat. Er ontstaan juist vaak verrassende aankoopwaarden.
Het assortiment hoofddeksels in oorlogstijd is bijna onuitputtelijk. De functie van het hoofddeksel betekende in die tijd niet alleen bescherming tegen verwondingen, maar ook representatie van rang en affiliatie en het sieren van de drager. Hoewel hoofddeksels tegenwoordig nauwelijks meer worden gedragen, was dit in oorlogstijd gebruikelijk, deels uit plichtsredenen, maar ook uit nationale trots en eergevoel. De Hitlerjugend droeg petten in de vorm van een boot gemaakt van stof. Natuurlijk waren er ook variaties of gradaties zoals Duitse jongeren, Flieger-Hitlerjugend, Motor-Hitlerjugend, Marinejugend en voor leiders van de Hitlerjugend.
Voor kinderen waren er zeker ook stalen helmen, want vanaf 1943 werden kinderen op 13-jarige leeftijd ingezet als luchtafweerhulpen (verdediging tegen vijandelijke luchtaanvallen) en 16-jarigen bij de Volkssturm (versterking van de Wehrmacht). Het voorbeeld van de Hitlerjugend laat zien hoe divers de markt van hoofddeksels is. Zelfs als sommige hoeden op zichzelf onopvallend lijken, kan het bij nader inzien en onderzoeken een puntmuts zijn voor generaals. De waarde ligt hier in het hoge bereik van 4 cijfers. Zeldzame, goed bewaarde stalen helmen voor legerparachutisten kunnen zelfs waarden bereiken in het bereik van 5 cijfers.
Hoe verkoopt u hoofddeksels uit oorlogstijd bij Kostbaar?
Als u afstand wilt doen van de geërfde hoed, stalen helm of andere hoofddeksels, dan is een persoonlijke presentatie van het stuk onvermijdelijk. We inspecteren het voorwerp, rekening houdend met criteria die relevant zijn voor de waarde, en laten u eventuele afwijkingen en andere belangrijke informatie weten. De conditie wordt nauwkeurig onderzocht en eventuele restauraties worden genoteerd. Een ander aspect dat hier moet worden vermeld, zijn vervalsingen, die nu in grote hoeveelheden op de militariamarkt verkrijgbaar zijn. Het is belangrijk om deze te vinden, aangezien ze geen betekenis hebben voor geïnteresseerde partijen en voor de aan- of verkoop. Omgaan met militaria en de bijbehorende geschiedenis, meestal binnen het gezin, is een gevoelige kwestie die met respect moet worden behandeld.
Wij staan met een vast team van experts voor u klaar de volgende steden: Alblasserdam, Amsterdam, Barendrecht, Delft, Goes, Hellevoetsluis, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Ridderkerk, Rotterdam, Zwolle & meer.