Foto’s

Aankoop categorie: Militaria

Foto’s zijn tegenwoordig niets bijzonders. Elke mobiele telefoon heeft nu cameramodules met een hoge resolutie, waarvan sommige meerdere lenzen hebben, waarmee u altijd een momentopname kunt maken. De foto’s worden digitaal vastgelegd; dat wil zeggen, ze kunnen naar believen worden verwijderd en gedupliceerd. Fotobibliotheken bevatten vaak enkele duizenden bestanden. Het zag er in het begin heel anders uit.
De foto is een van de recente uitvindingen van onze tijd. Hoewel er op beurzen af ​​en toe een zogenaamde camera obscura aanwezig was, in het Duits een “donkere kamer”, was het nog niet mogelijk om de lichtsilhouetten permanent op een belichtingsoppervlak vast te leggen. Dat veranderde pas bij de Franse pionier Joseph Nicéphore Niépce, die in 1826 op het glorieuze idee kwam om een met asfalt gecoat blik te bevestigen in een camera obscura die een paar minuten moest worden belicht zonder te vervagen. Het eerste motief ter wereld was het “uitzicht vanuit de studie”. Op zich een vrij onspectaculair motief. Maar wat de fotoplaat of een historische originele afdruk zo waardevol maakt, is de historische betekenis ervan. De eerste foto in de geschiedenis van de mensheid zou inderdaad erg waardevol zijn als u deze bezat en meebracht naar onze waardering bij Kostbaar. Maar er zijn natuurlijk ook foto’s van na 1826 die een objectieve marktwaarde hebben. We zullen u straks uitleggen wat u hier precies mee kunt doen.
De triomf van de fotografie begon. Waar voorheen alleen de welgestelde adel en geestelijkheid het zich konden veroorloven zich te laten vereeuwigen in portretschilderijen voor nageslacht of levende onderwerpen, zag het er toen totaal anders uit. Maar het was nu ook mogelijk om historisch belangrijke gebeurtenissen vast te leggen – ook al was de realiteit vaak schaarser dan bij “verbeterde” producties met penseel en verf. Maar nu is het ook voor de bredere burgerij betaalbaar geworden om het hele gezin hiërarchisch te laten fotograferen door een lokale fotograaf, in de eigen salon of in de studio. U kent familiefotografie van uw eigen voorouders. Naarmate camera’s steeds compacter werden, werden blijvende beelden van de werkelijkheid voor bijna alle bevolkingslagen betaalbaar. Door het kleine formaat opende dit ook de weg voor spontane fotografie.

Toen de zonen en jongere mannen uiteindelijk in het leger dienden en voor de oorlog werden opgeroepen, waren foto’s naast de uniformen vaak de enige herinneringen aan de “oude tijd” als je terugkeerde uit de oorlog als een van de levenden. Voor de kinderen en kleinkinderen was dit het centrale referentiepunt om hen levendig te vertellen over hun politieke of oorlogservaringen.
Als u zich nu afvraagt ​​wat de waarde van uw foto’s is, dan bent u bij Kostbaar aan het juiste adres. Zoals bij alles, is het echter belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. Wanneer hebben objecten een waarde? Ten eerste als ze zeldzaam zijn. Maar dat alleen is niet genoeg! Ze moeten ook gewild zijn in de markt.
Alle foto’s met fragmenten uit ontroerende gebeurtenissen of belangrijke persoonlijkheden zijn meestal waardevol. Als u een foto hebt van uw oudoom, waarop hij als commandant bovenop een tankkoepel zit, dan heeft het fotografische beeld waarde omdat het ons getuigenis geeft van een turbulente gebeurtenis: de oorlog​. Als uw grootmoeder in een kleinere gemeenschap woonde waar “Der Führer” Adolf Hitler op bezoek kwam en hij werd gefotografeerd om mensen te begroeten, dan is zo’n originele foto ook waardevol. Natuurlijk hoeven niet alle foto’s waardevolle foto’s uit oorlogen te zijn, maar foto’s van grootschalige evenementen hebben vaak op zichzelf waarde. Hetzelfde geldt voor foto’s van belangrijke persoonlijkheden. Dit zijn allerlei soorten foto’s, hetzij in portretten of als momentopnames, van mensen die in die tijd een blijvende impact hadden op de geschiedenis van de samenleving. Deze kunnen heel goed buiten oorlogstijd zijn gemaakt. Uw eigen foto van Konrad Adenauer als vader van de Bondsrepubliek is mogelijk ook gewild.

Bij Kostbaar zorgen we ervoor dat we niet alleen de leeftijd van uw foto vaststellen, maar deze ook plaatsen in termen de context van hedendaagse geschiedenis. Bovendien hebben we toegang tot een internationale markt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van dergelijke historische documenten. Met name voormalige tegenstanders van het Nazi-Duitsland zijn het meest geïnteresseerd in de Duitse (oorlogs)geschiedenis. Tijdens de taxatie ter plaatse kunnen wij u in bijna realtime informatie geven over een mogelijke prijs. Dus als uw foto voldoet aan de twee criteria van zeldzaamheid EN vraag, ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte voor de aankoop van onze kant.
Aangezien we in het begin spraken over de digitaliteit van foto’s: Als u alleen foto’s hebt en geen andere items die u wilt dat wij waarderen, zoals kunst of sieraden, dan kunt u ook contact met ons opnemen via WhatsApp en uw foto’s naar ons verzenden, mits deze van hoge resolutie en goede belichting zijn. Als alternatief kijken we uit naar uw telefoontje en natuurlijk vooral naar uw bezoek ter plaatse.

Foto's militaria

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

5 + 14 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS