Certificaten

Aankoop categorie: Militaria

Wanneer huisraad wordt geliquideerd of een nalatenschap wordt verwerkt, valt vaak een groot aantal documenten in handen. Niet zo prettige documenten zoals onderscheidingstitels, eigendomsbewijzen en certificaten of erkenningsbewijzen uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld. De ervaring heeft geleerd dat dergelijke vondsten vaak beangstigend of beschamend zijn voor onze klanten. Het is ook voorgekomen dat klanten dergelijk bewijsmateriaal in oudpapiercontainers hebben gevonden en deze vervolgens aan ons hebben aangeboden. We raden u ten zeerste aan om deze documenten niet zomaar weg te gooien. Bij Kostbaar ontvangt u discreet, gratis en vrijblijvend een waardering en kunt uw vondsten ook aan ons verkopen. Kostbaar houdt zich bezig met militaria zoals medailles, onderscheidingen, uniformen en certificaten. Sinds de oprichting heeft Kostbaar een netwerk van serieuze handelsrelaties opgebouwd. Kostbaar is dus in staat om u een realistische en eerlijke prijs te betalen als u van plan bent te verkopen. De aan- / verkoopmarkt op het gebied van militaria is niet te versmaden, hier worden vaak verrassende bedragen bereikt!

In de Eerste en Tweede Wereldoorlog , toen een medaille of ereteken werd uitgereikt voor uitzonderlijke diensten of daden, werd ook voor het grootste deel een certificaat van onderscheiding ontvangen. Het diende als bewijs en documentatie van de onderscheiding. Het document bevatte de naam van de ontvanger, de functie of activiteit, de exacte aanduiding van de oorkonde of ereteken, de datum, naam en handtekening van de uitgever, het certificaatnummer en, in bijzondere gevallen, een certificering. Als de ontvanger zijn medaille of badge niet persoonlijk kon ontvangen, bijvoorbeeld omdat hij nog dienst had, zou hij een voorlopige eigendomsakte ontvangen per brief aan zijn huis of per telegram aan het kantoor.​ Door zich te registreren en de eigendomsakte in te dienen bij het betreffende uitgiftekantoor, ontving hij vervolgens persoonlijk zijn oorkonde of medaille. De erkenningscertificaten waren ook zeer talrijk voor verschillende prestaties zonder een extra medaille of ereteken. Deze toekenning van certificaten was niet beperkt tot missies in oorlog en dergelijke, maar ze werden ook toegekend voor loyale werknemers of bijzonder werk door werknemers in bedrijven. Het “speciale certificaat van erkenning van de opperbevelhebber van het leger” moet hier worden benadrukt.​ Dit certificaat werd van 1941 tot 1945 uitgereikt aan 1.302 individuele soldaten of troepeneenheden van het leger. De vereiste was een unieke en buitengewone daad van moed van een gevechtseenheid of een enkele soldaat op het slagveld.

Heeft u dergelijke documenten of bent u ze tegengekomen in een nalatenschap, neem dan contact met ons op voor informatie over de waarden! Voor een waardering of een verkoop is het altijd voordelig als andere bijbehorende documenten zoals foto’s, ID-kaarten of zelfs medailles / onderscheidingen nog beschikbaar zijn en als set aan ons worden aangeboden. U kunt hier hogere waarden en aankoopprijzen verwachten. Het is natuurlijk ook geen probleem als u ons alleen de certificaten laat zien. U kunt ons ook andere oorlogsdocumenten laten zien. Of het een privébrief is of officiële, hier zijn vaak aanzienlijke waarden verborgen! Wees dus niet bang om Kostbaar naar advies te vragen. Wij helpen u graag discreet, kosteloos en met het nodige inlevingsvermogen. U vindt ons in de volgende steden:

 • Alblasserdam
 • Amsterdam
 • Barendrecht
 • Delft
 • Goes
 • Hellevoetsluis
 • Hoorn
 • Middelburg
 • Middelharnis
 • Nieuwegein
 • Ridderkerk
 • Rotterdam
 • Zwolle
 • en meer!
Certificaten verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

1 + 4 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Militaria dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS