Omega

Aankoop categorie: Horloge

Door de vele ongewone missies, zoals op de Noordpool, de Zuidpool, op de maan of bij de Olympische Spelen, verwierf het merk Omega een grote verering onder horlogeverzamelaars en horlogefans. Heeft u een Omega horloge? Wilt u een schatting van de huidige waarde of wilt u uw horloge verkopen? Hoge prijzen kunnen hier worden bereikt in de koop of verkoop. Neem contact met ons op! Wij helpen u graag bij de taxatie van uw Omega horloge en kunnen u een niet-bindend bod doen voor de aankoop. Sinds 1926 heeft Kostbaar haar handelsbetrekkingen gestadig uitgebreid en staat zij voortdurend in contact met gerenommeerde handelaren en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een niet-bindend koopaanbod. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dat is waar Kostbaar met haar naam voor staat!

Louis Brand legde de eerste steen voor de oprichting van de Omega-horlogefabrikant in 1848 op 23-jarige leeftijd toen hij een kleine horloge-werkplaats opende in de villa van de familie in La-Chaux-de Fonds (Zwitserland). Brandt’s passie was de nauwkeurigheid van klokken en hij stelde zich ten doel de meest nauwkeurige klokken te vervaardigen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Hij reisde met zijn horlogefabrieken door heel Europa en verkocht ze aan klanten. Zijn twee zonen kwamen in het bedrijf en de horloges werden onmiddellijk te koop aangeboden onder de naam van het bedrijf ” Louis Brandt & Fils” . Na het overlijden van hun vader in 1879 namen de twee zoons de leiding van het bedrijf over. De fabriek werd verplaatst naar Biel (Zwitserland) naar een groter fabrieksgebouw. Onder de indruk van de mechanisatie en de Amerikaanse fabricageprocessen kochten de twee broers voor hun productie moderne machines en veroverden steeds meer de Europese en Amerikaanse markten. In 1885 brachten de gebroeders Brandt hun eerste in serie geproduceerde uurwerk met uitstekende precisie op de markt; de basis voor verdere succesvolle producties. In 1889 hadden ze al 600 mensen in dienst die in totaal 100.000 horloges produceerden. In 1892 publiceerde Brandt’s werelds eerste polshorloge met een minutenrepetitie. Een uiterst nauwkeurig zakhorloge-uurwerk genaamd “Omega” volgde in 1894. De laatste letter van het Griekse alfabet werd hier gebruikt om aan te tonen dat dit waarschijnlijk de laatste fase was van de perfectie van horlogemakers. In 1895 werd de Griekse god van de tijd “Chronos” gebruikt voor de marketing, zittend op de wereldbol en de naam “Omega” op zijn lans. In 1900 ontving het bedrijf een hoofdprijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs als erkenning voor de gehele horlogecollectie. De succesvolle koers en de reputatie van de fabriek zette zijn koers voort en uiteindelijk was de naam “Omega” ingesteld als bedrijfsnaam. De twee broers stierven en in 1903 werd het bedrijf voortgezet door hun nakomelingen. Er waren producties van sport-, vliegers- en duikhorloges.
In 1905 trad Omega op als officiële tijdwaarnemer bij 16 sportevenementen in Zwitserland en in het buitenland; deze functie is ons tot op de dag van vandaag bekend door sportevenementen zoals de autosport. Omega breidde aan het begin van de 20e eeuw zijn verkoop uit naar 6 continenten. Het Art Deco-tijdperk begon in 1925 en Omega kon bijblijven en won nog een grote prijs op een tentoonstelling in Parijs. Omega werd de officiële tijdwaarnemer op de Olympische Zomerspelen van 1932 in Los Angeles en op de daaropvolgende Olympische Spelen tot op de dag van vandaag.
In 1937 kwam de “Omega Medicus” op de markt. Een model dat zeer nuttig was voor verpleegkundigen in klinieken en op oorlogsslagvelden vanwege de centrale secondewijzer voor het meten van de pols. Omega produceerde bijzonder schokbestendige, waterdichte en antimagnetische horloges voor het Britse leger en zijn bondgenoten. In 1948 ontstond als resultaat het nog steeds zeer populaire model “Seamaster”. In 1952 werd de Omega “Constellation” verkocht.
In 1956 werd het “Seamaster”-model aan een extreme test onderworpen. Het was bevestigd aan de buitenkant van de romp van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Canada over de Noordpool vloog. Na 9 uur vliegen was het horloge ongedeerd en liet het nog steeds de juiste tijd zien. In 1960, tijdens zijn verkiezingscampagne, ontving John F. Kennedy van zijn vriend een gouden Omega “Slimline” met de gravure “President van de Verenigde Staten”. Het horloge staat nu in het Omega Museum in Biel. In 1965 was de Omega “Speedmaster” het enige horloge dat het NASA-testprogramma overleefde en kwalificeerde zich dus voor alle verdere ruimtemissies en externe missies. Door James Bond-films te sponsorenen door het gebruik van prominente merkambassadeurs heeft Omega consequent goede verkoopcijfers en wereldwijde aandacht behaald.

Bij het beoordelen van een verkoopwaarde spelen veel factoren een rol. Profiteer kosteloos van ons aanbod van expertise en ontvang van ons een offerte voor de aankoop. We hebben alle Omega-collecties en belangrijkste modellen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Constellation,
  • De Ville,
  • Dynamic Chronograph
  • Flightmaster, Genève
  • Globemaster
  • Memomatic
  • Museum
  • Seamaster
  • Speedmaster
omega verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

1 + 11 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS