Heuer

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Heuer-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij aan- of verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald door de bijzondere modellen en productiemethoden. Voel u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Heuer-horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen.  Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat in constant contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dat is waar Kostbaar met zijn naam voor staat!

De horlogefabrikant werd in 1860 opgericht in Saint-Imier (Zwitserland) door Edouard Heuer, toen 20 jaar oud. Aanvankelijk produceerde hij zilveren zakhorloges door uurwerken te kopen en deze in zilveren horlogekasten te monteren. In 1867 werd het hoofdkantoor van het bedrijf verplaatst naar Biel (Zwitserland). In 1869 ontving Heuer een Frans en vervolgens een Italiaans patent voor zijn ontwikkeling van het opwindsysteem met kroon voor zakhorloges. De fabriek heeft twee oorlogen overleefd, de Oostenrijks-Pruisische en de Frans-Pruisische oorlog. Heuer had echter tijd om verdere innovaties in technologie en design te ontwikkelen. Op de Wereldtentoonstelling in Wenen in 1873 heeft Heuer enkele horloges kunnen verkopen. Vanaf dat moment ging hij op reis om zijn horloges te verkopen en opende uiteindelijk in 1876 ​​een filiaal in Londen. Na weer een moeilijk tijdperk waarin de Amerikaanse horloge-industrie in staat was om meer verkoopsuccessen te behalen door meer geavanceerde mechanismen, vond Heuer in 1878 een investeerder en partner voor zijn bedrijf, namelijk Fritz Lambelet. Lambelet was een expert op het gebied van edelstenen en hoe ze als draagsteen konden worden geslepen en in uurwerken konden worden gebruikt. Helaas moest het filiaal in Londen worden gesloten. Tegen de jaren 1880 werden sportevenementen steeds populairder in de samenleving en het bedrijf greep de kans en produceerde chronografen en stopwatches om ze als prestigieus object te verkopen aan liefhebbers van sportwedstrijden. Heuer kreeg al in 1882 een patent op het stopwatchmechanisme. In 1887 vond Heuer de oscillerende aandrijving uit, die nog steeds door veel horlogefabrikanten wordt gebruikt. De twee zakenpartners Heuer en Lambelet gingen weer uit elkaar en de zonen van Heuer namen in 1891 de leiding van het bedrijf over. In 1911 publiceerde Heuer de eerste ingebouwde chronograaf voor voertuigen en in 1916 ’s werelds eerste stopwatch met een meetnauwkeurigheid van 1/100 seconde, de zogenaamde “micrograaf”.​ Dit werd gevolgd door deelname aan verschillende Olympische Spelen waarbij Heuer de functie van tijdwaarnemer op zich nam. In 1933 vervaardigde Heuer de eerste ingebouwde klokken voor racewagens en het stopwatch-model “Autavia”. In 1949 werd de eerste chronograaf met wereldgetijdenweergave “Solunar” gelanceerd en in 1950 volgde een model met een extra wijzerplaat voor regatta’s genaamd “Mareograph-Seafarer”. In 1958 treedt Jack Heuer, de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf , toe tot het bedrijf. Hij ontwierp bekende modellen zoals de “Carrera”. De fabriek breidde zijn band met de grote sportevenementen uit en ontwierp bijbehorende modellen voor tijdregistratie voor de Olympische Spelen en Indy autoraces en voor Formule 1. Bekende horlogeseries worden bijvoorbeeld “Carrera”, “Monaco” en “Formula 1 ” genoemdBovendien werden er drie chronografen in beperkte oplage geproduceerd ter ere van McLaren Mercedes.
In 1966 begon Heuer met de verkoop van de eerste goedkope, elektronische stopwatch met een meetnauwkeurigheid van 1/1000 van een seconde, het “Microtimer”-model. In 1969 werd het “Heuer Monaco”-model, de eerste automatische, waterdichte chronograaf, op de markt gebracht met media-aandacht met behulp van een bioscoopfilm. Steve McQueen speelt hierin een prominente autosportcoureur in de film “Le Mans” en draagt ​hier de opvallende chronograaf in een vierkante vorm. Van 1971-1979 werd Heuer het officiële motorsporthorloge voor Ferrari. Vanaf 1975 boog Heuer ook voor de huidige ontwikkelingen in de horloge-industrie en publiceerde het de eerste polschronograaf met een kwartsuurwerk; de productie van mechanische stopwatches werd stopgezet. De kwartscrisis bracht Heuer ertoe het familiebedrijf in 1982 aan Piaget te verkopen. In 1985 werd het doorverkocht aan Techniques d’Avant Garde (TAG), waardoor het bedrijf de definitieve naam kreeg: “Tag Heuer”. In 1999 nam het luxemerk Louis Vuitton de horlogemakerij over, maar de naam “Tag Heuer” bleef bestaan. Aangezien het bedrijf bleef bestaan, had Tag Heuer de neiging om mechanische horloges te vervaardigen, hetzij als nieuwe edities van succesvolle modellen, hetzij in de vorm van innovaties. Voor het 150-jarig jubileum bracht Tag Heuer een ongekende innovatie uit; het ontwerp van een uurwerk dat door door tandriemen wordt aangedreven. Aanvankelijk werd dit alleen gepresenteerd als model, maar later bood Tag Heuer in 2009 de gelimiteerde oplage van 150 exemplaren te koop, met een platina kast en een indrukwekkende verkoopprijs van € 70.000. Een voorbeeld dat laat zien welke onverwachte schatten er soms schuilgaan achter polshorloges en dat hier hoge aan- en verkoopwaarden kunnen worden behaald.
We hebben alle Heuer-collecties en belangrijkste modellen hieronder voor u op een rijtje gezet.

 • Carrera
 • 2000
 • 6000
 • Carrera
 • Formule 1
 • Grand Carrera
 • Kirium
 • Link
 • Microtimer
 • Monaco
 • Professional Golf Watch
Tag Heuer verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

7 + 6 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS