Audemars Piguet

Aankoop categorie: Horloge

Horloges

Heeft u een horloge van Audemars Piguet? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij het kopen of verkopen kunnen hier hoge prijzen worden behaald vanwege de cultstatus sinds de jaren negentig. Voel u vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Audemars Piguet en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kostbaar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kostbaar voor met zijn naam!

Het verhaal van het bedrijf Audemars Piguet begon in 1875. Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet gingen op de leeftijd van 22 en 24 jaar in wonen een Zwitsers bergdorp genaamd “Le Brassus” in de regio Vallèe du Joux (zetel van vele Zwitserse horlogefabrikanten) . Vanuit hun kamer begonnen ze met de productie van horloges. Zes jaar later, in 1881, besloten ze het bedrijf op te richten. Terwijl Audemars verantwoordelijk was voor het technische werk, nam Piguet de commerciële activiteiten over.

De productie van gecompliceerde en hoogwaardige zakhorloges was aanvankelijk de focus van de twee vrienden, zodat al in 1882 zakhorloges met minutenrepetitie, eeuwigdurende kalender of chronograaf werden gemaakt. Hun zakhorloges werden de daaropvolgende jaren al met veel succes verkocht toen in 1889 de Wereldtentoonstelling in Parijs plaatsvond met de nadruk op machines en elektriciteit.
Kort voor de tentoonstelling was de bouw van de Eiffeltoren gereed, dus werd de Eiffeltoren gebruikt als entree voor de Wereldtentoonstelling. Het “Grande Complication”-model, dat de drie functies van minutenrepetitie, eeuwigdurende kalender en chronograaf in één zakhorloge combineerde, won een medaille op de wereldtentoonstelling en de bekendheid en de goede reputatie van de fabrikant bleven groeien.

Twee jaar later ontwikkelden Audemars en Piguet ’s werelds kleinste uurwerk met minutenrepetitie, het akoestische signaal van een kleine hamer voor het aantal minuten. Het eerste polshorloge met minutenrepetitie volgde in 1892. De verkoop van de horloges bleef succesvol, zodat inmiddels verkooppunten zijn geopend in Berlijn, Londen, Parijs, New York en Buenos Aires.
De oprichters van het bedrijf stierven kort na elkaar in 1918 en 1919 en de leiding van het bedrijf ging over in de 2e generatie van de familie. Vanaf nu lag de focus meer op de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige en modieuze polshorloges. De vraag naar edelmetalen en edelstenen was groot en Audemars Piguet was goed gepositioneerd. De fabriek leverde al ruwe uurwerken en horloges aan bekende juweliers als Tiffany en Van Cleef & Arpels. De wereldwijde economische crisis werd overwonnen met staatssteun; evenzo de 2e wereldoorlog.
Een opleving was echter al duidelijk aan het worden, aangezien de verkoop van polshorloges in de VS relatief hoog was. Zwitserland, Duitsland en Italië volgden met hoge verkoopcijfers.

In 1960 werd het kaliber 2120 gemaakt, op dat moment ’s werelds dunste automatische uurwerk met een hoogte van slechts 2,45 mm.
In 1972 behaalde Audemars Piguet opnieuw een succes. De Zwitserse horlogeontwerper Gérald Genta ontwierp het “Royal Oak” model , dat tot op de dag van vandaag waarschijnlijk nog steeds het bekendste model van Audemars Piguet is. Het eerste model van dit sporthorloge was gemaakt van roestvrij staal en was destijds duurder dan een klassiek model in geelgoud met een equivalente waarde van € 3.360,-. De naam “Royal Oak” vindt zijn oorsprong in een incident in de 17e eeuw. Koning Charles II van Engeland verstopte zich in 1651 voor zijn achtervolgers in de boomtop van een eik. Deze eik werd later “Royal Oak” genoemd. In 1986 lanceerde Audemars Piguet het eerste en daarom dunste automatische polshorloge met standaard een tourbillon, de “Tourbillon Automatique”. De tourbillon garandeert nauwkeurigheid ongeacht de positie van het uurwerk of in welke richting het zich beweegt.
In 1993 werd het model “Royal Oak” gemoderniseerd en werd het model “Royal Oak Offshore” gecreëerd met een nog mannelijkere en sportievere uitstraling. De marketing is zeer succesvol verlopen door sponsoring van Arnold Schwarzenegger in de films “End of Days” en “Terminator 3”. Dit werd gevolgd door een speciale editie genaamd “Royal Oak Offshore Pablo Montoya” in titanium, roodgoud of platina , evenals een speciale editie ter ere van Michael Schumacher, ook in titanium, roodgoud en platina .

Inmiddels zijn er veel verschillende versies van de populaire “Royal Oak” verschenen qua optiek, maar ook qua functionaliteit. Een ander model met de naam “Jules Audemars” wordt gekenmerkt door de klassieke ronde kastvorm, het ingetogen ontwerp en de verfijnde complicaties die typisch zijn voor Audemars Piguet. Het model met een rechthoekige kast is vernoemd naar de tweede oprichter: “Edward Piguet”​ Een enigszins afwijkend model heet “Millenary”. Opvallend aan dit automatische polshorloge met een ietwat ovale kast is de asymmetrie van de wijzerplaat en het filigrane uiterlijk van de kast. De positieve reputatie van Audemars Piguet en de vraag van verzamelaars is tot op de dag van vandaag ongebroken. Audemars Piguet-horloges staan ​​op de lijst van de duurste horloges ter wereld. Hieronder hebben we alle collecties en hoofdmodellen van Audemars Piguets voor u op een rijtje gezet:

Air King
Code
Huitème
Promesse
Royal Oak
Royal Oak Offshore,
Jules Audemars
Millenary,
Edward Piguet

Audemars Piguet verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

9 + 8 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS