Fischland barnsteen sieraden

Aankoop categorie: Amber

Veel sieraden uit de Fischland-productie zijn gekeurd met de letters “GK”. Walter Kremer nam in 1932 de goudsmederij van zijn vader Georg Kremer over en leidde het bedrijf als de vierde generatie van de familie. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevond zich tot 1947 in Ribnitz (Mecklenburg-Vorpommern) en na de ontsnapping in Travemünde. Walter Kremer begon rond 1935 met het maken van zilveren sieraden. Typerende kenmerken van zijn ontwerpen zijn handgemaakte motieven zoals vissen, zeesterren of zeilschepen in zilver. Natuurlijk speelt het gebruik van natuurlijke barnsteen  een grote rol. De collectie bevat kettingenringenarmbanden en broches en alledaagse voorwerpen zoals lepels, serveervorken, taartschepjes of servetringen. De Fischland-sieraden werden al snel bekend bij alle Baltische toeristen, een must voor elke trendbewuste vrouw. De sieraden zijn een symbool van de regio en worden vaak als souvenir meegenomen. De verwerking van de sieraden door de Kremer-fabriek verschilt doordat het omslachtig met de hand wordt vervaardigd, waarbij elke toepassing handmatig wordt gesoldeerd. Zoals eerder vermeld, produceerde Walter Kremer vanaf 1947 in Lübeck-Travemünde. In Ribnitz nam een ​​”mensenbedrijf Fischlandschmuck” de productie over; vanaf 1959 werd deze instelling omgedoopt tot “VEB Ostseeschmuck Ribnitz-Damgarten”. Originele sieradenonderdelen van Walter Kremer waren altijd gemerkt met een stempel GK (Georg Kramer Ribnitz). Het “bedrijf in nationale handen” gebruikt een vis als stempel. Heeft u dergelijke barnsteen sieraden in uw bezit?

Misschien bezit u een ouder sieraad van barnsteen en weet u niet zeker of het Fischland-sieraden zijn. Wij helpen u graag bij het bepalen van de fabricage, het barnsteen en het edelmetaal. Als u uw Fischland barnsteen sieraden wilt verkopen, kunnen wij u een vrijblijvende offerte doen. Door ons grote aantal contacten met particulieren, verzamelaars en zakenpartners kunnen wij voor u hoge inkoopprijzen realiseren. Wij handelen in uw belang en naar uw tevredenheid!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

3 + 7 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Amber dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS