Amber snijwerk

Aankoop categorie: Amber

Amber wordt al ongeveer 6000 jaar gewaardeerd en gebruikt als edelsteen en het is ook al ongeveer 4500 jaar een lucratief handelsartikel. De zachte consistentie en kleurvariatie bieden tal van verwerkingsmogelijkheden. Barnsteen  wordt vaak gebruikt voor de productie van houtsnijwerk of als deksteen (barnsteenkamer). De barnsteenkamer is het grootste kunstwerk gemaakt van fossiele hars ter wereld. De lambrisering van de kamer zou volledig van barnsteen moeten zijn, later wordt dit kunstwerk het “achtste wereldwonder” genoemd.

De kamer is gemaakt in opdracht van koning Friedrich I van Pruisen, het ontwerp is gemaakt door Andreas Schlueter (architect en beeldhouwer). Talrijke barnsteensnijders uit Königsberg en Danzig waren bij het object betrokken. Wandbekleding en meubilair van barnsteen werden oorspronkelijk geïnstalleerd in het stadspaleis van Berlijn. In 1716 schonk de Pruisische koning Friedrich Wilhelm I de lambrisering aan de Russische tsaar Peter I, de Grote. In feite was het meer een uitwisseling van geschenken die ze deden om een ​​alliantiezegel tegen Zweden te vieren. De  amberkleurige lambrisering werd ingeruild voor soldaten.
De kamer kwam pas echt tot zijn recht in 1743. Tsarina Elisabeth liet de kamer uitbreiden onder toezicht van de Italiaanse restaurateur en zeer getalenteerde vakman Alexander Martelli, die aan het hof van de tsaar werkte, en liet deze inbouwen in het Winterpaleis in Sint-Petersburg, later in het Catharinapaleis in Tsarskoye Selo. Gedurende deze tijd werkte de Italiaanse architect Bartolomeo Francesco in dienst van het Russische hof. Gedurende deze tijd werkte de Italiaanse architect Bartolomeo Francesco in dienst van het Russische hof. Hij voegde pilasters van spiegels en verguld houtsnijwerk toe aan de kamer.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog slaagde de Sovjetregering er niet in om de wandpanelen en het interieur te verwijderen. In 1941 werden de lambrisering en het interieur door de Duitse Wehrmacht verwijderd en als oorlogsbuit meegenomen. De amberkleurige kamer werd in opdracht van de taskforce Reichsleiter Rosenberg binnen 36 uur ontmanteld en goed verpakt naar het kasteel Königsberg vervoerd. De kamer was daar op korte termijn ingericht. Er wordt aangenomen dat de barsteenkamer waarschijnlijk in vlammen opgegaan is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het kasteel van Königsberg werd verwoest. Een andere veronderstelling is dat de kamer aan boord van het schip “Karlsruhe” zou moeten zijn. Dit schip is waarschijnlijk tot zinken gebracht door Sovjetvliegtuigen.

De replica van de barnsteenkamer begon rond 1980. Uit die tijd zijn maar heel weinig foto’s bewaard gebleven, je moest genoegen nemen met een paar historische zwart-witfoto ’s als sjabloon. Met name de profielstroken en mozaïeken moesten natuurgetrouw worden gekopieerd. Dit omvangrijke werk werd genereus ondersteund door Ruhrgas AG. De zaal werd opgeleverd ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan ​​van de stad Sint-Petersburg in 2003.

Als u barnsteensnijwerk heeft en informatie wilt over de waarde, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! De vraag naar barnsteensnijwerk is groot en kan tot hoge inkoopprijzen leiden. Wij stellen u een vrijblijvende koopofferte voor. Door onze talrijke zakelijke relaties kunnen we barnsteen aanbieden aan verschillende mogelijke klanten en u de hoogst mogelijke prijs geven. Wij werken in uw belang en naar uw tevredenheid!

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

7 + 1 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Amber dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS