Nieuws

Zilveren munt van de Wiener Philharmoniker

by | mrt 23, 2021 | Platina

Wiener Philharmoniker zilveren munt, voorzijde / achterzijde

Wiener Philharmoniker zilveren munt, voorzijde / achterzijde

Wilt u een zilveren Wiener Philharmoniker verkopen?

Kost-Baar koopt Wiener Philharmoniker zilveren munten in als individuele stukken of als een bundel samen met andere munten. Het kopen van edelmetalen zoals zilver is voor ons een vertrouwde en dagelijkse bezigheid. De zilveren munt van de Wiener Philharmoniker wordt, afhankelijk van de staat, omgesmolten bij onze langdurige en vertrouwde partner, de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), of het wordt particulieren, verzamelaars of investeerders uit ons internationale netwerk van handelsrelaties aangeboden. Kost-Baar is een traditioneel bedrijf, geleid door Marius Tsakonis, dat kan terugkijken op een lange geschiedenis. De handel in kostbaarheden vindt al bijna 100 jaar, sinds 1926, van generatie op generatie plaats. Bij ons bent u in goede handen als het gaat om in- en verkoop van edelmetalen en kostbaarheden.

De Zilveren munt van de Wiener Philharmoniker (Oostenrijk)

De meeste mensen die een beetje kennis van munten of edelmetalen hebben, zijn waarschijnlijk meer bekend met de Wiener Philharmoniker in goud dan met de zilveren versie. Terwijl de gouden versie op de markt is sinds 1989, is de Wiener Philharmoniker pas sinds 2008 verkrijgbaar. De Wiener Philharmoniker is sinds de introductie meer dan 8 miljoen keer verkocht en is daarom een ​​zeer populaire investeringsmunt. Het motief van de zilveren munt lijkt op de gouden versie. Het motief van de zilveren munt is gelijk aan dat van de gouden versie. De nominale zijde toont het beroemde orgel, dat in de “gouden” zaal van het gebouw van de Wiener Musikverein staat. Daaronder wordt het gehalte aan fijn zilver vermeld, het jaar waarin het is geslagen en de nominale waarde. De nominale waarde van de zilveren munt van de Wiener Philharmoniker is altijd € 1,50. Op de motiefzijde zijn 8 instrumenten van het orkest afgebeeld. De zilveren munt van de Wiener Philharmoniker wordt slechts in één versie geslagen, altijd in 999/ fijn zilver en met een gewicht van 1 ounce (31,1 gram). De diameter is 37 mm.

Hoe verkoopt u een zilveren Wiener Philharmoniker bij Kost-Baar?

Als u overweegt een zilveren Wiener Philharmoniker te verkopen, neem dan gerust contact met ons op. Wij doen u kosteloos en vrijblijvend een koopofferte. U kunt bij het taxeren en testen van uw Wiener Philharmoniker  zilveren munt aanwezig zijn en u kunt onze medewerkers alle vragen stellen die voor u belangrijk zijn. Meer informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen, vindt u onder het menu-item: Contact