Nieuws

Zilver

by | mrt 23, 2021 | Platina

Heeft u lang geleden zilver gekocht? Misschien als sieraad of als baren of munten en wilt u nu uw zilver verkopen? U bent in goede handen bij Kost-Baar, want zilver  kopen is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van het taxeren van edelmetalen en kostbaarheden werkt Kost-Baar door persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. Zonder omwegen of tussenstations zijn wij bij het proces betrokken als het gaat om het smelten van zilver bij een aan- of verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het smelten zo laag mogelijk.

Welke zilveren voorwerpen kunt u bij Kost-Baar verkopen?

Bij ons kunt u zilver in alle variaties verkopen of laten taxeren. Of het nu gaat om zilveren sieraden, zilverbaren, zilveren munten, zilveren bestek of tafelzilver, wij hebben altijd de mogelijkheid om actuele zilverprijsstijgingen direct aan u door te berekenen via ons contact met de raffinaderij. Bij het kopen van zilver hechten wij  veel belang aan persoonlijk contact met u om u te informeren over de actuele zilverprijs en om uw vragen uitgebreid te beantwoorden. Dit geeft u tevens de mogelijkheid om het taxatieproces van dichtbij mee te maken en kunt u zichzelf overtuigen van het gewicht en de legering van het zilver. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende zilveren voorwerpen bij het kopen of verkopen?

Sieraden en horloges 

De zilverprijs op de beurs wordt altijd in puur zilver gegeven. Zilver wordt echter altijd gelegeerd met extra metalen zoals koper voor de productie van sieraden en zilveren horloges. We hebben hier de bekendste zilveren legeringen voor je op een rijtje gezet: 800 / – 835 / – 925 / 

 

Massief zilveren ketting met gouden sluiting

Een armband van 800 / – zilver met een gewicht van 100 gram bestaat uit 80 gram puur zilver en 20 gram onedel metaal. Tegenwoordig worden de meeste zilveren sieraden of zilveren polshorloges die worden gekocht, omgesmolten. Vaak is het sieraad defect, uit de mode of past het niet meer. Een reparatie of nabewerking heeft meestal geen relatie met de toenmalige aanschafprijs. Het is anders met bepaalde merkjuwelen, zoals Tiffany of Fahrner. Hier kunnen wij u eventueel hogere inkoopprijzen aanbieden dan normaal. Door ons grote netwerk van handelsrelaties hebben we de mogelijkheid om de gekochte sieraden van Tiffany of Fahrner internationaal aan te bieden en zo hogere prijzen te behalen. Bij de presentatie van uw sieraden laten wij u weten of er nog verkoopbare zilveren sieraden tussen zitten.

Zilverbaren

Bij zilverbaren geldt dat ze altijd in 999 / – fijnzilver worden gegoten. Na zorgvuldige controle van de echtheid krijgt u ook een aankoopprijs die in de buurt ligt van de fijne zilverprijs.

Zilveren munten

Een groot deel van de zilveren munten wordt geslagen in 625 / – zilver, dus iets meer dan de helft is van puur zilver. Maar er zijn ook munten die in 925 zilver of puur zilver worden geslagen. Met het juiste aantal munten en het juiste gewicht, kunnen de uitbetalingsbedragen verrassend zijn.

Zilveren bestek

Zilveren bestek was al erg populair bij de oude Romeinen en de Hellenen. Ook in Duitsland was zilveren bestek erg populair. Iedereen die zilveren bestek bezat, hechtte ook belang aan een ontwikkelde tafelcultuur en behoorde meestal tot de rijken. Ondertussen is zilveren bestek niet meer zo gewild. Het moet altijd schoongemaakt worden als het ouder is en het is onhandig omdat het ook niet in de vaatwasser mag; dus het zilveren bestek wordt meestal op een gegeven moment verkocht. Zilveren bestek wordt meestal gemaakt in 800 / -, 835 / – of 925 / – zilver. Een hele set brengt veel gewicht op de weegschaal! Bij messen moet echter worden opgemerkt dat de messen alleen van staal zijn. Heeft u een complete set van een hoogwaardig merk, zoals het bedrijf Christofle, dan kunnen wij u wellicht een hogere aanschafwaarde geven dan normaal!

Tafel zilver / zilver corpus goederen

Twee-armige Art Deco kandelaar in zilver

Ook naar tafelzilver is er al decennia lang een grote vraag. Het was erg decoratief, zoals het zeer populaire kaarslicht. In luxe kringen was een zilveren item een ​​populair cadeau van hoge kwaliteit. Om een ​​paar voorbeelden te noemen: er werden vaak doopbekers weggegeven voor de doop of zilveren schalen met persoonlijke gravures bij speciale gelegenheden. Ook werden glazen voorwerpen met zilver bewerkt, zoals glazen schalen met een zilveren rand. Tegenwoordig neemt het gebruik van tafelzilver of de decoratie met echt zilver af. De tijdgeest is veranderd. U wilt uw decoratie vaker veranderen en moderner maken. Namaak zilver en zilverkleurige objecten zijn ook net zo geschikt. Tafelzilver en zilveren corpusartikelen hebben dus hun langste tijd gehad en worden vaak verkocht. Deze items zijn gemaakt van 800 / -, 835 / – en 925 / – zilver en zijn vrij zwaar. Wees echter voorzichtig met zilveren kandelaars! De basis van een zilveren kroonluchter is vaak gevuld met stopverf, cement of vergelijkbaar materiaal.

Dus wat is zilver in algemene termen? Zilver is een van de edelmetalen en van alle metalen geleidt het warmte en elektriciteit het beste. Zilver is antibacterieel en wordt daarom vaak in de medische wereld aangetroffen. Het smeltpunt van zilver is 961°C. Zilver wordt al sinds 5000 voor Christus door mensen gebruikt en was soms waardevoller dan goud. Vanwege de antibacteriële werking werden bijvoorbeeld de drinkvaten die op militaire veldtochten werden meegenomen, van zilver gemaakt. Gewonden werden behandeld met een mengsel van ingewreven zilver en olie. Later werden munten, sieraden en ook tafelzilver gemaakt van zilver.

Zilveren voorwerpen zoals kruisbeelden, kelken, kandelaars en dergelijke zijn nog steeds in de kerk te vinden. Voor verwerking tot sieraden, bestek, tafelzilver en andere zilveren voorwerpen wordt fijn zilver altijd met koper gelegeerd om het resistenter en harder te maken.

Dus hoe verkoopt u zilver bij Kost-Baar?

Bent u nu in het bezit van zilver en wilt u profiteren van de huidige hoge zilverprijs voor een verkoop, neem dan gerust contact met ons op! Kost-Baar is hier voor u een partner op ooghoogte. We beantwoorden al uw vragen en helpen u graag verder. Zilveren voorwerpen hoeven niet per se te worden omgesmolten. Afhankelijk van wat het is, is er de mogelijkheid om meer dan materiële waarde te ontvangen. Bijvoorbeeld met merkartikelen zoals Fabergé of antiek zilver. U kunt bij ons op kantoor langskomen en zeer dicht bij de inspectie en het onderzoek zijn en ons gerust uw vragen stellen.