Verzilverd Tin

Aankoop categorie: Tin

Hebt u verzilverd bestek geërfd, dat niet wordt gebruikt? Of misschien hebt ut zilverenwaar gekregen zoals schalen, kandelaars of bekers die niet meer naar uw smaak zijn. Denk dan eens aan een verkoop! De zilverprijs is de laatste jaren fors gestegen, dus ook een verkoop van die verzilverde artikelen is vaak waard! Kostbaar informeert u over de voorwerpen die u bezit, over de verzilvering en eventueel over de vervaardiging, en doet u een niet-bindend koopaanbod. U beslist op uw gemak of een verkoop voor u een optie is of niet.

Wat is belangrijk voor het verzilverde artikel, wat ik bij Kostbaar wil verkopen?

Bestek

Verzilverd bestek was lange tijd zeer prestigieus in adellijke huishoudens. Intussen is de tendens veranderd. Mensen willen niet langer zoveel tijd besteden aan het schoonmaken van bestek en het zorgvuldig opbergen ervan zodat het niet zo snel bezoedelt. Bijgevolg worden zij vaak te koop aangeboden als tweedehandsgoederen. Besteksets worden hoofdzakelijk gemaakt in 90, 100 en 150 verzilvering. Bij 90 verzilvering bijvoorbeeld betekent dit dat 24 stuks bestek zijn verzilverd met 90 gram fijn zilver. Vaak wordt bestek niet meer helemaal of heel zwaar gebruikt, dan is alleen het gewicht bij verkoopvan het bestek relevant. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan messen; de messen zijn niet verzilverd! Hier kun je het totale gewicht van de messen niet gebruiken voor een berekening. Gaat het om een zeer goed bewaard gebleven bestek van een bekende fabrikant en een motief waar momenteel veel vraag naar is, dan valt hier meer te verwachten dan materiaalwaarde bij verkoop. Wij informeren u hierover bij de presentatie van uw bestek!

Kandelaars

Zilverkleurige kandelaars zijn ook vandaag nog populaire decoratiestukken. Ondertussen worden er echter ook metalen kandelaars aangeboden in winkels die bedrieglijk veel op zilveren kandelaars lijken. Als leek weet men nauwelijks of het om zilveren of simpele metalen kandelaars gaat. De verkoopprijs voor verzilverde kandelaars is echter veel hoger dan een eenvoudige metalen kandelaar, daarom kiezen mensen nu vaak voor het goedkope alternatief. Afgedankte zilveren kandelaar worden dan ook vaak bij ons te koop aangeboden. De zilveren kandelaars zijn als  90/ 100 / 150 verzilvering verkrijgbaar op de markt. Bij het kopen / verkopen hangt de prijs sterk af van de staat, fabricage en de algemene staat. De voet van kandelaars is vaak gevuld, hier kun je niet uitgaan van het totale gewicht van de kandelaar voor een waardebepaling. Bij Kostbaar ontvangt u ofwel alleen de materiële waarde voor uw zilverwaren bij aankoop, of wij stellen voor speciale artikelen individueel een aankoopprijs vast.

Verzilverd vaatwerk

Onder verzilverd vaatwerk verstaan we de iets grotere voorwerpen zoals kommen, borden, kopjes en dergelijke. Tegenwoordig is verzilverd vaatwerk vaak vervangen door decoratieve voorwerpen gemaakt van metaal. Ze zijn veel goedkoper, lijken erg op zilveren voorwerpen en men kan de decoratie vaker opnieuw ontwerpen, afhankelijk van de stemming en gelegenheid. Dus verzilverd vaatwerk wordt vaak afgedankt en bij Kostbaar te koop aangeboden. Ook hier is het soort artikel, de fabrikant en de staat van verkoop bepalend. Vaatwerk is vaak verzilverd op de zelfde wijze als bestek, in 90, 100 of 150 verzilvering. Wij kopen uw verzilverde kommen, bekers of soortgelijke voorwerpen tegen de materiaalprijs. Afhankelijk van het type, de leeftijd, de fabrikant en dergelijke kunnen wij u een bedrag boven de materiaalwaarde betalen. Bij het tonen van uw artikelen informeren wij u uitgebreid over de mogelijkheden. Bekende fabrikanten van verzilverde items zijn onder andere: Christofle, WMF, Wilkens, en Robbe & Berking. Als u aan verkoop van uw verzilverde artikelen denkt, is het bij Kost-Baar belangrijk dat uw artikelen worden gekeurd. Alleen zo kunnen wij er zeker van zijn dat het om een verzilverd voorwerp van hoge kwaliteit gaat, waarvoor een uitbetaling in contanten gerechtvaardigd is. Als u nu hebt vastgesteld dat uw verzilverde voorwerpen hebt die niet geen (keur)merk hebben, dan kunnen wij u ook hier een herstelvoorstel doen. Verzilverde artikelen zonder merk zijn meestal van inferieure kwaliteit. De waarde hiervan kan niet op een betrouwbare manier worden berekend. Daarom schatten we de waarde van deze artikelen op enkele euro’s per kilogram gewicht. Wij bieden u de mogelijkheid om deze voorwerpen te schenken aan onze stichting voor senioren, genaamd “GGFE”. De GGFE zal uw artikelen verder gebruiken voor non-profitdoeleinden, in het bijzonder om ouderen te ondersteunen. Meer informatie over de GGFE vind u op de website.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

15 + 11 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Tin dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS