Jugendstil-sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u sieraden in uw juwelendoos en wilt u weten uit welk tijdperk deze komt? Op dit moment is er veel vraag naar Art Nouveau sieraden.  Passen deze sieraden niet bij uw karakter of smaak, dan is deze sieraden verkopen zeker interessant! Kostbaar kan u hier voldoende informeren of het gaat om sieraden die vermoedelijk afkomstig zijn uit de Art Nouveau-periode en desgewenst een aanbieding voor een aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kostbaar haar handelsbetrekkingen gestaag uitgebreid en is zij in constante uitwisseling met gerenommeerde handelaars en verzamelaars van antieke stukken, dus wij kunnen u meestal meer dan materiële bieden bij de verkoop van Art Nouveau- sieraden! Lees gratis en vrijblijvend meer van ons team van experts.

De Art Nouveau vond zijn oorsprong in Frankrijk aan het einde van de 19e eeuw. Siegfried Bing opende in 1895 zijn galerie in Parijs onder de naam “Maison de l’Art Nouveau” en wilde graag nieuwe kunst tonen en verkopen. De galerie bleef het ontwerp van veel objecten beïnvloeden, zoals porselein, glas, meubels, sieraden en gebouwen. In Frankrijk heette de stijl “Art Nouveau”. Kenmerkend voor dit ontwerp waren elementen uit de flora, gebogen lijnen en ornamenten die hier domineerden. Als verdere kenmerken kan men uiteraard erotische, vrouwelijke decors of afbeeldingen van planten en vogels noemen. Sieraden werden voornamelijk gemaakt in goud en zilver en de techniek van het emailleren was erg populair. De sieraden waren kleurrijk en elegant dankzij het emailleren en het gebruik van gekleurde stenen. De zogenaamde “Art Nouveau” (Frans, nieuwe kunst) bereikte al snel Duitsland en Oostenrijk. Georg Grind publiceerde hier in 1895 het tijdschrift “Jugend”. Net als in de galerie van Siegfried Bing in Parijs presenteerde het geïllustreerde tijdschrift vernieuwende objecten van jonge kunstenaars. In 1897 werd de term “Art Nouveau” voor het eerst gebruikt op de industriële en commerciële tentoonstelling in Leipzig.

In Duitsland was het ontwerpen van Jugendstil-sieraden iets terughoudender. Sterk gekleurde ontwerpen trokken meer naar de achtergrond en de vormen werden een beetje meer geometrisch. Houtsnijwerk van hoorn of bakeliet en het gebruik van naturelkleurige materialen of stenen werd hier steeds gebruikelijker. Vaak werden zilveren sieraden gewoon in goud veranderd. Typerend voor Art Nouveau zijn edelstenen, versierde broches of kettingen, bestaande uit een speels vormgegeven middenstuk bevestigd aan een fijne ketting.

U hebt nu een kleine impressie van hoe Art Nouveau sieraden eruit zien. Niettemin is het bepalen van tijdperken in sieraden niet altijd gemakkelijk voor leken. Als u vermoedt dat u een stuk of meerdere items van Art Nouveau-design bezit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij classificeren uw sieraad en als u deze wilt verkopen, krijgt u van ons een passend koopaanbod. Dankzij ons grote netwerk van handelsrelaties hebben we een breed scala aan opties, dus in plaats van speciale sieraden te reduceren tot alleen de waarde van het materiaal kunnen uw sieraden meer opleveren! We zijn Nederland vertegenwoordigd in maar liefst 30 steden: Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam en meer!

jugendstil sieraden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

7 + 5 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS