Fahrner sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u sieraden van Theodor Fahrner Manufactory die u graag wilt verkopen?

Kostbaar heeft een lange bedrijfsgeschiedenis en streeft sinds 1926 voortdurend naar uitbreiding van handelsrelaties. Oprichter Marius Tsakonis en zijn team helpen u graag met het taxeren van Fahrner-sieraden en bieden u, als u van plan bent te verkopen, een niet-bindend aankoopbod. Dankzij internationale contacten en afzetmarkten zijn wij in staat u de hoogste prijzen te bieden. Integriteit en competentie staan ​​bij ons hoog in het vaandel, zodat we een wederzijds vertrouwen kunnen opbouwen met onze klanten. Het onderzoek en het wegen van de meegebrachte voorwerpen met u samen is belangrijk voor ons, zodat u op elk moment vragen kunt stellen en wij deze direct kunnen beantwoorden. Voor een waardering of een verkoop kunt u langskomen op ons kantoor of u kunt ter plaatse een afspraak maken voor een huisbezoek. Sieraden verkopen is altijd persoonlijk bij ons en met legimatie (op vertoon van ID-kaarten aan het personeel of rijbewijs). Bij verkoop krijgt u het aankoopbedrag direct contant uitbetaald of, indien u dat wenst, kan de betaling via bankoverschrijving worden voldaan.

Theodor Fahrner werd in 1859 in Pforzheim geboren. Als tiener begon hij een opleiding tot staalgraveur en ontving zijn artistieke opleiding aan de School of Applied Arts in Pforzheim. De vader van Theodor Fahrner stierf in 1883 en hij nam zijn sieradenatelier over. Tegen het einde van de 19e eeuw had Fahrner al verschillende patenten geregistreerd. Ten slotte startte hij een samenwerking met de lettertype- en sieradenontwerper van de Art Nouveau-stijl, Max Joseph Gradl. Gradl creëerde de ontwerpen, Fahrner maakte de sieraden. Op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900 ontving Fahrner een zilveren medaille en stond hij dus alom bekend om zijn Jugendstil-sieraden. De sieraden van Fahrner worden gekenmerkt door het gebruik van zilver, soms in vergulde varianten. De sieradencreaties waren vaak bezet met marcasieten en springen nog steeds in het oog met hun uitgebreide filigrainwerk. De invloed van Max Joseph Gradl en andere kunstenaars is vaak terug te zien in verschillende sieraden; ze verschillen enigszins van de originele creaties van Fahrner. Na zijn dood in 1919 werd de fabriek Theodor Fahrner gekocht door de juwelier Gustav Braendle. Fahrner was een pionier op het gebied van Art Nouveau-sieraden en het ontwerp is nog steeds erg in trek bij sieradenliefhebbers.

Kostbaar helpt u graag bij het beoordelen van uw Fahrner-sieraden en geeft u een vrijblijvend aankoopbedrag. Neem contact met ons op!

Fahrner sieraden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

4 + 6 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS