Art deco sieraden

Aankoop categorie: Sieraden

Heeft u antieke sieraden in uw sieradenkistje en wilt u weten uit welk tijdperk het komt? Wellicht zijn dit art deco sieraden waar momenteel veel vraag naar is, en hoewel het niet past bij uw stijl of smaak, is het wel degelijk interessant als het om kopen of verkopen van sieraden gaat! Kostbaar kan u hier voldoende informeren of het gaat om sieraden die vermoedelijk uit de art deco-periode dateren en u desgewenst een aanbieding voor een aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kostbaar haar handelsbetrekkingen gestaag uitgebreid en is zij in voortdurende uitwisseling met serieuze dealers en verzamelaars van speciale sieraden, dus Kostbaar kan klanten meestal meer dan de materiële waarde uitbetalen bij het kopen van art deco sieraden! Ons team van experts kan u kosteloos en vrijblijvend informeren.

De art decostijl ontwikkelde zich uit de art nouveau en omvatte vele vakgebieden, dat wil zeggen dat alle gebieden waar veel vraag naar design was, of het nu gaat om mode, meubels, architectuur, zelfs auto’s of motorfietsen, werden ontworpen in art decostijl. Het art deco-tijdperk is geclassificeerd tussen 1920 en midden 1950, met een hoogtepunt in de late jaren 20 en vroege jaren 30. De “gouden jaren twintig” bij wijze van spreken! Overigens werd de term art deco pas veel later (in 1960) bedacht voor het genoemde tijdperk.

Voor de juwelensector betekende art deco het toenemen van het gebruik van witte edelmetalen zoals zilver, witgoud, platina en ook veel diamanten. De kleur wit was in die tijd in zwang. Het ontwerp van de sieraden werd moderner, minder speels. Bij het ontwerpen van sieraden werd er gebruik gemaakt van tijdloze designelementen, zoals geometrische en kubistische motieven. Lange kettingen en oorbellen met korte kapsels voor vrouwen en rechte kleding waren populair. De ontdekking en het herstel van het graf van koning Toetanchamon was ook een grote invloed die plaatsvond vanaf 1922. De kubistische vormleer van de oude Egyptenaren en het extravagante kleurgebruik vonden hun weg naar de productie van sieraden. Het was niet langer een kwestie van diamanten als versiering gebruiken. Onyx of glazuur werd populair. Reizigers en kunstenaars van over de hele wereld brachten hun indrukken uit verre landen met zich mee naar Europa, dus werden koraal, jade en kostbare gekleurde stenen uit India gebruikt. Ze werden stijlvol geïntegreerd in de art deco-look. Het geleidelijke gebruik met geel goud werd beïnvloed door de VS. Ondanks de duidelijke, expressieve vormen van art deco kwamen in deze periode ook figuratieve motieven naar voren. Vlinders waren hier erg populair als voorbeeld, of kevers (scarabee) .

Een ringontwerp dat typerend was voor Duitsland en Oostenrijk in het art deco-tijdperk waren groenteringen. Dit zijn ringen met een grote (vaakrechthoekige) ringkop of een brede ringband. De bovenkant of het hoofd vertoont vaak bloemmotieven, verfijnd met kleurstenen, diamanten en/of parels. De meestal rechthoekige vorm moet de rand van een bloembed vertegenwoordigen. Je krijgt de indruk van een moestuin aan je vinger.
Nu heeft u een kleine impressie van hoe art deco sieraden te herkennen zijn. Toch is de opdracht voor leken niet altijd even gemakkelijk. Als u vermoedt dat u een stuk of stukken uit de art deco tijd in uw bezit heeft, neem dan gerust contact met ons op! Wij classificeren uw sieraden en als u deze wilt verkopen, krijgt u van ons een passend koopaanbod. Dankzij ons grote netwerk van handelsrelaties hebben we een breed scala aan opties in plaats van speciale sieraden te reduceren tot alleen de waarde van het materiaal!
We zijn in Nederland vertegenwoordigd met een team van experts op 30 locaties. In Amsterdam, Arnhem, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Rotterdam en meer!

Art Deco Ring

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

14 + 10 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Sieraden dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS