Zuidzee Parels

Aankoop categorie: Parels

Bezit u een hoogwaardige Zuidzee- of Tahitiaanse parelketting?

Misschien geniet u er niet meer van of zijn er geen mogelijkheden meer om dat speciale stuk te dragen. Laat uw Zuidzee- of Tahitiaanse parelketting niet zomaar in uw donkere  juwelendoosje of kluisje achter. Parelkettingen moeten regelmatig en zo vaak mogelijk worden gedragen. Door het natuurlijke vocht en de olie van de huid behoudt deze zijn unieke glans. Als u nauwelijks uw Zuidzee- of Tahitiaanse parelketting draagt, is het misschien het overwegen waard om uw ketting te verkopen. Kost-Baar kan u een gratis expertise aanbieden en u informeren over de kansen op een verkoop. Kost-Baar heeft internationale contacten met particulieren, handelaars en verzamelaars en kan ook uw bijzondere, kwalitatief hoogwaardige Zuidzee- of Tahitiaanse parels bij hen aanbieden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of voor een verkoop! Zuidzee- en Tahitiaanse parels werden in de jaren negentig erg populair in Duitsland. Elke juwelier van hoge kwaliteit streefde ernaar om op zijn minst een kleine selectie Zuidzee- of Tahitiaanse parels te koop aan te bieden. Verkoopprijzen van ongeveer 50.000 DM voor een goed gevulde, hoogwaardige ketting waren destijds niet uitzonderlijk.

Zuidzee-parels worden verbouwd in de Indische en Stille Oceaan aan de noord- en noordwestkust van Australië. De mossel (oester) die geschikt is om te kweken, wordt Pinctada Maxima genoemd. Hij kan tot 40 cm lang worden en produceert dan ook grote Zuidzeeparels met een diameter van 10 mm – 15 mm. De Zuidzee parel wordt ook wel de “Queen of Pearls” genoemd. De klimatologische omstandigheden in het onbewoonde broedgebied waren extreem, maar waren ook een voorwaarde voor het kweken van de Zuidzeeparels. De Zuidzeeparel heeft een ronde tot ovale vorm, vaak ook barok, en heeft een fijne glans. Het oppervlak van de Zuidzeeparel is zelden helemaal vlak, het wekt vaak de indruk van gehamerd metaal. Het kleurenspectrum van de Zuidzeeparel bevindt zich in het lichte gebied, zoals wit, crèmewit, rosé, zilverwit , grijs, etc.
Tahitiaanse parels zijn de donkere versie van de Zuidzeeparel. Ze worden gekweekt in de atollen en lagunes van de Gambier-archipel bij Tahiti. Het type zwartlipoester dat voor de kweek wordt gebruikt, wordt Pinctada Margaritifera genoemd. De Tahitiaanse parel bereikt een diameter van 8 mm – 14 mm. De kleurenschaal is hier in een bereik van donkergrijs tot bruinzwart. De zeldzaamste en hoogst gewaardeerde kleur is een grijsgroene tot zwartgroene pauwenveer-tint. Tahitiaanse parels zijn er in een ronde, ovale of barokke vorm. Hoogwaardige Tahitiaanse parels zijn bijna perfect in hun oppervlak en hebben geen groeisporen. Sommigen laten zich echter verleiden door de grillen van de natuur en geven de voorkeur aan Tahitiaanse parels met groei-kenmerken of peer- of druppelvormige parels.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van Zuidzee- of Tahitiaanse parels bij Kost-Baar?

Feit is dat de vraag naar Zuidzee- en Tahitiaanse parels is de afgelopen decennia afgenomen. De reden hiervoor is het extreem hoge aanbod van parels in alle prijsklassen en in alle vormen en kleuren. Gedragen Zuidzee– en Tahitiaanse pareljuwelen van inferieure kwaliteit kunnen nauwelijks voor een acceptabele prijs worden verkocht. Met parels van hoge kwaliteit is de kans om een behoorlijk bedrag te krijgen groter. Hier speelt het gebruik van het edelmetaal voor de sluiting de belangrijkste rol. Als u meer wilt weten over uw Zuidzee- of Tahitiaanse pareljuwelen en hun huidige marktwaarden, neem dan contact met ons op. Bij het kopen en verkopen van Tahitiaanse en Zuidzee-parels speelt de kwaliteit van de parels een grote rol. Wij kunnen de kwaliteit beoordelen en u vrijblijvend een koopaanbod doen. Aankoopbewijzen met nauwkeurige informatie over de parels, evenals sieradenpaspoorten of rapporten zijn altijd voordelig voor de prijs.

Zuidzee parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

15 + 10 =

Natuurlijke parels verkopen

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS