Zoetwater Parels

Aankoop categorie: Parels

Heeft u parel sieraden die niet meer bij uw smaak passen? Misschien heeft u lang geleden zoetwaterpareloorbellen gekregen of een zoetwaterparelring die niet meer bij uw stijl past en gewoon in je juwelendoosje blijft liggen. Kom dan vrijblijvend te weten over uw zoetwaterparelsieraden bij Kostbaar. Wij geven u gratis informatie over de waarde en kwaliteit van uw zoetwaterparelsieraden en maken een realistische inschatting van de kansen om deze te verkopen.

De meeste zoetwaterparels zijn recente kweekparels, namelijk Akoya-parels. De zoetwaterparels omvatten de Biwa-, China- en Keshi-parels.

  • Biwa-parels worden gekweekt in Lake Biwa, Japan, en hebben geen ronde vorm, maar allerlei niet-ronde vormen. Het kleurenspectrum van de Biwa-parel varieert van delicate tot sterke pasteltinten.
  • Chinese parels hebben een langere traditie aangezien de Chinezen ook de eerste parelkwekers waren. Ze deden al in de 13e eeuw ervaring op in parelteelt. China parels hebben ook niet-ronde vormen en hebben ongebruikelijke kleur nuances, zoals kopergoud , wijnrood, lavendel of roze-groen.
  • Keshi-parels zijn meestal witte parels in een zeer kleine, niet-ronde vorm. Ze worden aan de Japanse kust gekweekt en hebben veel onregelmatige vormen. Kleine Keshi-parels die bijna op een rijstkorrel lijken, waren hier soms populair.

In de jaren 80 en 90 werden zoetwaterparels meestal in meerdere rijen als een ketting gedragen, omdat een enkele streng meestal te smal leek. Hier waren er echter geen grenzen aan de verbeeldingskracht en ontwerpopties. Vaak werden alle drie soorten zoetwaterparels gecombineerd in één sieraad of werden Biwa-parels ontworpen als een 10-rijige, gedraaide ketting die bij feestelijke gelegenheden werd gebruikt. Er zijn nu cultivaties van zoetwaterparels die sterk lijken op Akoya-parels. Ze zijn bijna rond, groot en wit. Vaak kan alleen een expert zeggen of het een hoogwaardige Akoya parel is of een zoetwaterparel die inmiddels goedkoop is gekweekt.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van zoetwaterparels bij Kostbaar?

Ook bij zoetwaterparels zijn er, net als bij andere soorten kralen, sterke kwaliteitsverschillen in maat, glans en ook wat de conditie betreft. Helaas zijn er veel inferieure zoetwaterparels op de markt. Als parels die al zijn gedragen, worden alleen zoetwaterparels van zeer goede kwaliteit en uitzonderlijke, hoogwaardige verwerking met edelmetalen als tweedehandsgoed verkocht. Vaak zit de materiële waarde van het sieraad slechts in het goud of zilver en wordt de waarde op grond daarvan berekend. De parels worden niet eens opgenomen in de evaluatie. Om de vraag precies te kunnen inschatten, moet u een expert zijn. We willen hier niet generaliseren maar elk stuk op zich op waarde schatten. Heeft u zoetwaterparelsieraden die u graag wilt verkopen, neem dan contact met ons op. Wij controleren de parels op zicht op echtheid en type en informeren u over de realistische mogelijkheden voor een verkoop. Dankzij een internationaal netwerk van sieradenliefhebbers, zakenmensen en verzamelaars hebben wij vaak de mogelijkheid om daar bijzondere stukken aan te bieden. Wij doen ons best en proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten!

Zoetwater parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

12 + 8 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS