Natuurlijke Parels

Aankoop categorie: Parels

Heeft u natuurlijke parels en wilt u deze verkopen?

Natuurlijke parels zijn in de huidige tijd uiterst zeldzaam. Dit zijn parels die zijn gemaakt zonder menselijke invloed. De groei van een parel duurde tientallen jaren. Misschien vindt u pareljuwelen in uw juwelenkistje en weet u niet eens of het natuurlijke of gekweekte parels zijn. Kostbaar kijkt graag kosteloos en vrijblijvend naar uw parels en geven u informatie over de actuele waarde van uw parelsieraden. Parels zijn erg moeilijk te verkopen in gedragen/versleten staat. We proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten en u te ondersteunen met onze decennia aan ervaring. Tot de natuurlijke parels behoren rivierparels en oosterse parels.

  • Rivier parels zijn parels die groeide in beken en rivieren met zachte water in zoetwatermosselen van de soort Margaritifera Margaritifera. De groeitijd was hier tussen de 20 en 40 jaar, afhankelijk van de grootte. Duitsland en Oostenrijk stonden bekend om hun vondsten van rivierparels. Als u portretten van Duitse of Oostenrijkse edelen of geestelijken in musea bekijkt, kunt u vaak parels vinden als decoratieve accessoires. Het zijn hoogstwaarschijnlijk de plaatselijke rivierparels. Aan het begin van de 20e eeuw begonnen mensen de loop van beken en rivieren, te reguleren en had de mossel niet langer de basisvereisten om parels te vormen. Helaas was dit het einde van de creatie van rivierparels.
  • Onder oosterse parels worden parels verstaan die ook zijn gemaakt zonder menselijke tussenkomst. De eerste oosterse parels werden ongeveer 4.500 jaar geleden gevonden in de Indische Zee en de Perzische Golf. Beetje bij beetje werden ze via de bekende handelsroutes over de hele wereld doorgegeven. In de 15e en 16e eeuw ontwikkelde zich in de koningshuizen van Europa een echte hausse met betrekking tot het gebruik van oosterse parels als sieraad.

Aan het begin van de 20e eeuw kwam de techniek van de parelcultuur naar voren en ontwikkelde zich gestaag, helaas verdwenen natuurlijk gegroeide parels naar de achtergrond. Natuurlijke parels zijn vrij onopvallend in termen van grootte en glans. Grote parels zijn hier zeldzaam en de glans is niet te vergelijken met de glans van een hoogwaardige cultuurparel. Als u meer wilt weten over uw parels of uw pareljuwelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij schatten de waarde en het type van uw pareljuwelen in en kunnen u desgewenst een realistisch koopaanbod doen​. Afhankelijk van de staat en aard van de natuurlijke parel, hoeft vaak alleen de waarde van het gebruikte edelmetaal in de vorm van een sluiting, brisure of ring te worden vermeld. Adviezen van experts of bonnen met de exacte namen van de parels zijn voordelig voor een verkoop.

Natuurlijke parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

1 + 12 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS