Nieuws

Lapponia sieraden

by | mrt 31, 2022 | Actueel

Dingen die u moet weten over Lapponië

 

– De firma Lapponia zal bij de meeste juwelenliefhebbers bekend zijn om haar ongewone design. Het bedrijf werd in de jaren zestig in Finland opgericht door ontwerper Björn Weckström en ondernemer Pekka Anttila. De juwelen van de firma Lapponia worden allemaal met de hand vervaardigd in 18-karaats of 14-karaats goud en in 925 zilver en worden gekenmerkt door een buitengewone oppervlakteafwerking. De typische Lapponia-look onderscheidt zich door de duidelijke matte en opvallende structurering van het materiaal, waardoor het zich onderscheidt van andere juwelenfabrikanten en hun ontwerpen. De solide en stabiele afwerking, evenals het gebruik van ongebruikelijke gekleurde stenen en materialen, is ook een kenmerk van de manufactuur. Björn Weckström heeft met zijn ontwerpen een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van het merk.

 

Lapponia wordt bekend

 

Yoko Ono hielp “Lapponia” ook aan wereldwijde bekendheid door een zilveren ring van acryl om haar vinger te dragen tijdens een televisieoptreden met haar man John Lennon in 1975. De opvallende ring met de naam “Petrified Lake” werd even door de camera’s in close-up vastgelegd en zo groeide de belangstelling voor de fabrikant en ontwerper van deze ring.

 

Lapponia Sieraden

Lapponia Collier 18 karaat geel goud, Toermalijnen

 

De volgende high-profile verschijning van Lapponia sieraden was in de 1977 film “Star Wars”. Prinses Leia droeg een zilveren, futuristische ketting met de naam “Planetoid Valleys”, die Björn Weckström al in 1969 had ontworpen. George Lucas benaderde Weckström van tevoren en wilde een speciaal gemaakte set voor de hoofdrolspeelster in zijn film. De tijd was te kort en dus werd gekozen voor een bestaande halsketting met bijpassende armband.

 

Toekomst van Lapponia

 

In 2020 vierde Björn Weckström zijn 85e verjaardag en helaas werd eind 2020 aangekondigd dat het merk “Lapponia” zou worden opgeheven en dat het ontwerp zou worden voortgezet en gedistribueerd door het bedrijf Kalevala Koru.

 

Als gevolg daarvan zijn de oudere stukken uit Lapponia momenteel zeer geliefd bij juwelenverzamelaars en -liefhebbers. Heeft u Lapponia sieraden in uw bezit en draagt u deze om verschillende redenen niet meer, dan is dit een goede gelegenheid om deze te verkopen! Wij kunnen de Lapponia juwelen zeer nauwkeurig koppelen aan de periode waarin ze vervaardigd werden en u informatie geven over de waarde ervan. U kunt hoge uitbetalingen krijgen voor Lapponia juwelen als u ze verkoopt aan Kost-Baar.nl. Dien nu uw aanvraag in bij Kost-Baar.nl voor een kosteloze en vrijblijvende waardebepaling en eventuele aankoop!

Contact: https://kostbaar.nl/contact/