Koraal

Aankoop categorie: Bloedkoraal

Koraal was in de oudheid al een populair sieraad. De koraalsieraden waren alleen betaalbaar voor de hogere klassen van de samenleving en straalden hun rijkdom uit. Tegenwoordig is het koraal een veelgebruikt product en wordt het door juweliers vaak gebruikt als organische edelsteen. Heeft u antieke koraal sieraden geërfd en bent u op zoek naar een expert die de prijs voor u kan bepalen? Wilt u het goede stuk laten taxeren en misschien verkopen? Het team van Kostbaar helpt u graag verder. Bij Kost-Baar kunt u uw koraalsieraden vrijblijvend en kosteloos laten taxeren en eventueel verkopen.

Zoals eerder vermeld is het koraal een organische edelsteen en het is gemaakt van koraalstokken. Deze koraalvoorraden zijn in feite kalksteenstructuren van kleine mariene poliepen. Deze poliepen leven in symbiose met bepaalde algen. Poliepen leveren mineralen, in ruil daarvoor zorgen de algen voor zuurstof. Koralen groeien in schoon water, ze zijn te vinden tot een diepte van 300 meter. Talrijke afzonderlijke dieren, de poliepen, scheiden een kalksubstantie af en bouwen geleidelijk een geraamte op. Er zijn ongeveer 2500 verschillende koraalsoorten bekend, waarvan er slechts enkele geschikt zijn voor de vervaardiging van juwelen. De meeste soorten zijn gewoon te broos en poreus.

De meest populaire soorten koraal 

Sardegna en Sciacca Mediterraans
Dit kostbare koraal is het meest waardevolle van alle soorten, het is bijzonder geschikt voor het maken van sieraden. De koraalsieraden komen goed tot hun recht dankzij de mooie, rijke kleur. Het koraal groeit in de Middellandse Zee, de aangrenzende oostelijke Atlantische Oceaan en aan de kusten van Portugal en Marokko. Het is ook te vinden voor de kust van Japan. Het groeit op een diepte van ongeveer 250 tot 300 meter. De winning van dit kostbare koraal wordt streng bewaakt zodat deze soort in onze zeeën behouden blijft. Hij groeit of liever bouwt slechts kleine takken op waaruit goede bollen kunnen worden gesneden; echter niet groter dan 12 millimeter in diameter. In de natuur ziet het koraal er dof uit, alleen door slijpen en polijsten krijgt het zijn mooie glans. Het mediterrane koraal heeft een betrekkelijk fijne tint, variërend van middel- tot donkerrood. Vooral het donkerrode koraal is waardevol, omdat het ook zeldzaam is. Mediterraan koraal heeft geen witte vlekken en nauwelijks aders. Het is de eerste bewezen koraalsoort die reeds in de oudheid werd verwerkt tot sieraden. Mediterraan koraal wordt gekenmerkt door zijn fijne structuur en verschillende kleurintensiteit. Zo is bijvoorbeeld het Sardegna-koraal, dat aan de kust van Sardinië groeit, bijzonder dieprood. Dit koraal kan vandaag de dag nog steeds worden bevist, onder streng toezicht.
Het Sciacca-koraal, ook zalmkoraal genoemd, is vandaag volledig verdwenen. Deze koraalsoort werd voor het eerst ontdekt in 1875 aan de kust van Sicilië. Deze ontdekking bracht een hausse in de koraalindustrie teweeg, met als gevolg dat de voorraden tegen 1915 volledig waren uitgeput. Het koraal wordt gekenmerkt door zijn onmiskenbare, ietwat licht naar oranje neigende, kleur. Koraaljuwelen uit de latere 19e eeuw werden hoofdzakelijk met dit koraal gemaakt. U hebt de term engelenhuidkoraal zeker al eens gehoord, dit bleekroze “Pelle d’angelo koraal” komt niet meer voor in de Middellandse Zee. Koraalsieraden gemaakt van engelenhuidkoraal werden vooral aan het eind van de 19e eeuw vervaardigd en zijn een echte zeldzaamheid.

Corallium Secundum-Momo Koraal
Deze variëteit wordt gekenmerkt door haar grootte en witte vlekken of witte korrel. Het Momo koraal wordt gevonden in de Stille Oceaan. Het koraal heeft een breed scala aan kleuren, van een middelrode tint tot oranje of tot een lichte roze tint. Deze koraalsoort is de meest voorkomende. Grote takken maken het mogelijk om grotere kralen of juwelen te slijpen. Het Momo koraal wordt het meest gebruikt voor het maken van juwelen.

Schuimkoraal
Het schuimkoraal is de meest betaalbare koraal sieraden. De wortels van het momo-koraal worden schuimkoralen genoemd. De wortels zitten in het zand of gesteente en worden gemakkelijk afgebroken. Het is poreus en meestal gekleurd. Het schuimkoraal kan ook worden verfijnd in verschillende kleuren. Het is een goedkoop alternatief voor een echt koraal en voor iedereen betaalbaar.

Door de klimaatverandering en de vervuiling van de zee door plastic ect, worden koraalriffen steeds zeldzamer. Een tijd lang werd het koraal niet goed ontgonnen met behulp van sleepnetten, met als gevolg dat vele koraalriffen gewoon kapot gingen. De koralen worden onder strikte voorwaarden ontgonnen en zijn onderworpen aan een vast verwijderingsquotum, zodat zij niet op de rand van uitsterven komen te staan.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

12 + 4 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Bloedkoraal dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS