Koraal sieraden

Aankoop categorie: Bloedkoraal

Koraal behoort al sinds de oudheid tot de klassiekers onder de edelstenen. Mensen zijn vooral onder de indruk van de onmiskenbare kleurnuances. De interesse in koraal sieraden van hoge kwaliteit is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Heeft u sieraden van koraal te koop? Wilt u uw geërfd sieraad vrijblijvend laten taxeren? Bij het bedrijf Kostbaar bent u in goede handen. Laat u kosteloos adviseren!

In de oudheid werden aan het koraal magische krachten toegeschreven. Het moet bescherming bieden tegen wezens, zwarte magie en ziekte. Vandaar de gewoonte om kleine meisjes halskettingen van koraal te geven om ze tegen alle kwaad te beschermen. In de Griekse mythologie wordt de oorsprong van het koraal op een heel bijzondere manier beschreven. Toen de Griekse held Perseus het hoofd van Medusa in de zee gooide, veranderde haar bloed in koraal. Het koraal wordt op verschillende manieren verwerkt, de meest voorkomende sieraden zijn ronde kralen. Koraal wordt vaak als ketting om de nek gedragen. Naast de zeer eenvoudige kettingen zijn er ook zeer magische unieke stukken. Sommige stenen of koralen worden verwerkt met andere hoogwaardige edelstenen. Hier is een voorbeeld:

De halsketting was versierd met parels en een fijn bewerkte koraal edelsteen. De zetting van het juweel werd uitgevoerd in geel goud, kleine diamantjes geven de ketting de final touch. Het koraaloppervlak is van nature mat, alleen polijsten geeft het zijn glans. Van glad gepolijste koralen worden kralen of cabochons gemaakt. Parels zijn ideaal om aan halskettingen te rijgen, terwijl cabochons worden gebruikt om hangersringen en broches te maken. Staafvormige stukken worden kruiselings doorboord en tot halskettingen geregen. Deze kettingen zijn echter niet waardevol, omdat de eetstokjes vrij klein zijn en geen ander nut hebben bij het maken van sieraden.

Koraal is een Kostbaar.nl goed, het groeit zeer langzaam en kan niet kunstmatig worden gekweekt. Daarom vallen veel koralen nu onder de soortbescherming. Vanuit milieubeschermingsoogpunt is er altijd kritiek geweest op de verwerking van koraal, omdat, zoals reeds gezegd, koraalriffen zeer langzaam weer aangroeien en vele soorten, zoals het Sciacca-koraal, ook wel zalmkoraal genoemd, volledig zijn uitgeput. Maar niet alle koraalsoorten zijn geschikt voor het maken van sieraden en er is een strikt winningsquotum voor de geschikte soorten. Iedereen die antieke koraaljuwelen bezit, heeft echt geluk. Koraalsieraden waren vooral populair aan het eind van de 19e eeuw tot het begin van de 20e eeuw, zodat menige overgrootmoeder zeker ten minste één koralen armband of broche bezat. Daarom is het zeker de moeite waard om de oude juwelendoosjes van grootouders door te spitten.

Als u niet weet wat u moet doen, neem dan uw hele doos mee. Het team van Kostbaar helpt u graag verder! Wij sorteren uw sieraden in uw bijzijn en waarderen uw sieraden voor u.

Oude koralen en sieraden zijn niet minder waardevol, integendeel, antieke sieraden worden veel beter verhandeld op de markt. Antieke sieraden zijn meestal verwerkt van hoge kwaliteit en bijna alle sieraden, zoals werden met de hand gemaakt.

Moderne koraalsieraden zijn net zo expressief en extravagant als antieke koraalsieraden. Hier ziet u een prachtige koraalarmband uit Italië, vervaardigd uit Sardegna – Mediterraan koraal dat in cabochons is gesneden en een prachtige, donkerrode kleur heeft. De koraalarmband is machinaal verwerkt in 750 goud. Het is geen handwerk, maar modern, speels en eigentijds.

Koraalsieraden moeten met zorg worden behandeld en goed worden verzorgd. Het koraal moet altijd uit de buurt worden gehouden van crèmes, zeep en parfum, omdat dit verkleuring kan veroorzaken. Lichaamszweet kan ook oppervlak aantasten, waardoor het koraal er dof uit kan zien of een witte laag kan ontstaan. Het koraal kunt u het beste schoonmaken met een zachte doek. U bent aan de veilige kant als u uw koraal sieraden door een deskundige laat schoongemaakt. Koralen halskettingen kunnen na een bepaalde tijd opnieuw worden geregen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

15 + 8 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Bloedkoraal dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS