Antieke koraaljuwelen

Aankoop categorie: Bloedkoraal

Antieke koraaljuwelen 

In de oudheid werden aan het koraal magische krachten toegeschreven. Dat zou bescherming moeten bieden tegen wezens en zwarte magie. In de Griekse mythologie wordt de oorsprong van het koraal op een heel bijzondere manier beschreven. Toen de Griekse held Perseus het hoofd van Medusa in de zee gooide, veranderde haar bloed in koraal.

Koraaljuwelen zijn altijd exotisch en extravagant geweest en hebben mensen altijd gefascineerd. In de oudheid werden koraalsieraden ook beschouwd als een geluksbrenger, het moest dienen als bescherming tegen blikseminslagen en om ziekte en misvorming te voorkomen. Al in het vroege christendom werden rozenkransen gemaakt van koraal. Het koraal moet met name kinderen beschermen tegen ongeluk, daarom worden er bij de geboorte kleine koraalkettingen gegeven. Veel oude schilderijen vertonen kleine kinderen met een koraal ketting , zoals het schilderij van Peter Paul Rubens “De zoon van Nicolaas met een parelsnoer”.
Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw,  werd de koraal industrie booming. In 1875 werden er nieuwe koraalriffen voor de kust van Sicilië ontdekt. Het koraal werd gekenmerkt door zijn onmiskenbare, naar oranje neigende lichtkleur. Dit fascineerde de sieradenindustrie en bijna alle sieraden zouden van dit koraal, Sciacca koraal (ook wel zalm koraal genoemd) gemaakt gaan worden.

Menig overgrootmoeder zou koraaljuwelen kunnen hebben, dus het is de moeite waard om door de oude juwelendoosjes te kijken. U bent van harte welkom om te uw antieke koraal sieraden te presenteren bij Kostbaar . Wij bieden u vrijblijvende, gratis expertise en doen u een koopbod.

Op de foto ziet u een antieke set uit de Italiaanse Sciacca koraalset met een camee, gefacetteerd geslepen, rond 1880. Deze set is werkelijk een indrukwekkend getuigenis uit een ander tijdperk. De buitengewone facetverwerking werd alleen met de hand gerealiseerd. Elegante sloten met camee zijn gezet in 18-karaats goud. De edelsteen toont waarschijnlijk de buste van de godin Flora. Een belangrijke godheid in de oudheid die slijpers van de koralen graag als model nemen. De ketting bestaat uit drie rijen die worden geslepen en geregen tot gefacetteerde trommels. De oorbellen werden eenvoudiger verwerkt, hiervoor werd het momo-koraal gebruikt. Aan elke oorhaak was een ronde koraalkraal bevestigd, de hangers werden tot een druppelvorm geslepen. De buitengewone natuurlijke vorm en de intense kleur van het koraal is altijd een object van verlangen geweest en is door alle eeuwen heen verwerkt tot prachtige sieraden.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

6 + 15 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Bloedkoraal dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS