Goudklompen

Aankoop categorie: Goud

Heeft u goudklompen die u wilt verkopen?

Bent u de trotse eigenaar van een goudklompje? Heeft u het zelf gevonden of heeft u het een tijdje geleden gekocht? Of heeft u een goudsmid een goudklomp laten maken van oude sieraden? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Als u denkt aan de verkoop van het goudklompje, dan zijn we blij om u te helpen met de verkoop of de waardering!

Kostbaar heeft nauwe banden met verzamelaars, mensen uit het bedrijfsleven en particulieren die altijd geïnteresseerd zijn in ongewone voorwerpen, zoals goudklompjes. Sinds 1926 documenteert Kostbaar haar activiteit in de handel in kostbaarheden en edelmetalen. Kostbaar onderhoudt ook een hechte vertrouwensband met de raffinaderij (www.edelmetaalsm.nl) in Rotterdam. Alle edelmetalen die niet meer kunnen worden verhandeld, zoals oud goud, defecte sieraden of gefabriceerde goudklompjes worden hier omgesmolten. Wij geven prijsstijgingen voor goud onmiddellijk door aan onze klanten.
Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen om uw goudklompjes te laten waarderen of te verkopen!

Wat zijn de goudklompjes?

Goudklompjes zijn verzamelingen van gouddeeltjes die van nature ontstaan zonder menselijke tussenkomst. Goudklompjes worden vooral afgezet in rivieren en beken. Door trillingen in goud bevattende rots, worden kleine gouddeeltjes opgelost en getransporteerd door wind, regen of stroom, zodat deze agglomereren. Op deze manier ontstaan ​​er kleine klompjes, meestal met een zeer hoge zuiverheid van 20-23 karaat. Goudklompjes kunnen nooit volledig zuiver zijn, aangezien de gouddeeltjes worden meestal vermengt zijn met minimale hoeveelheden koper of zilver. Theoretisch kunnen goudklompjes overal in de wereld gevonden worden, maar de kans op het vinden van een goudklomp is natuurlijk groter in de landen met de grootste goudvoorraden zoals Australië, de VS, Alaska, Rusland en Afrika. Maar zelfs in Duitsland, zijn goudklompjes gevonden. We geven graag een kort overzicht van de drie grootste goudklomp vondsten die openbaar zijn geworden :

  • In 2018 werd de grootste goudklomp tot nu toe gevonden in Australië, met een gewicht van 95 kg. Hiervan was 75,8 kg puur goud.
  • In 1869 werd ook een goudklompje gevonden in Australië met een gewicht van 109,5 kg en een fijne goudmassa van 72 kg. Het werd “Welcome Stranger” genoemd.
  • In 1858 de werd de goudklomp “Welcome” in Australië gevonden met een fijne goudmassa van 68.95 kg.

In Duitsland is tweemaal een goudklompje gevonden in de gemeente Schwarzatal, maar hun gewichten zijn niet vergelijkbaar met de Australische vondsten. Ze wogen slechts 9,6 en 10,2 gram.

Soms laten sieradenliefhebbers goudklompjes smelten uit hun verouderde of defecte sieraden. Deze ontstaan uiteraard zelden van hooggelegeerd goud en moeten bij aankoop anders gewaardeerd worden.

Dus hoe verkoopt goudklompjes bij Kostbaar? 

Wilt u één of meer goudklompjes of ander goud verkopen bij Kostbaar, of eerst een taxatie laten uitvoeren, neem dan contact met ons op. Wij handelen altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van identiteitskaart of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen graag wederzijds vertrouwen opbouwen met onze klanten. Een voordeel van deze aanpak is dat u het proces van wegen en taxeren op de voet kunt volgen, en vragen kunt stellen op elk moment. We onthouden ons dan ook van het leveren en de aankoop van gouden voorwerpen per post of iets dergelijks. Als u aan ons verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt onze kantoorruimte bezoeken en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).

goud verkopen den haag

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

8 + 5 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Goud dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS