Prinses geslepen

Aankoop categorie: Diamant

Of het nu gaat om briljant, ovaal, peer, smaragd of hartgeslepen stenen, alle soorten slijpels zijn onderworpen aan optische wetten en moeten volgens bepaalde wiskundige richtlijnen worden gesneden. Voor allemaal wordt hetzelfde doel nagestreefd: optimale helderheid en totale reflectie van het licht. Modetrends beïnvloeden echter welke soorten slijpsels naar voren komen.

Bij het sorteren van fantasieslijpsels zijn de eisen niet zo streng als bij een briljant slijpsel. Fantasieslijpels zijn niet onderhevig aan een vaste rangschikking van facetten. De slijper zal proberen de vorm van het slijpsel aan te passen aan de natuurlijke vorm van de ruwe diamant, om zo het slijpverlies tot een minimum te beperken. De omtrek moet echter harmonieus zijn; te sterke krommingen of uitstulpingen bij een druppel of ovaal slijpsel zijn bijvoorbeeld onaantrekkelijk en komen in het oog van de toeschouwer onharmonisch over. Een steen met asymmetrische krommingen krijgt automatisch een (subjectieve) devaluatie bij de slijpbeoordeling.

Het prinsesslijpsel wint al een aantal jaren aan populariteit en komt steeds vaker voor in de detailhandel. Je zou kunnen zeggen dat het een combinatie is van een briljantslijpsel en een trapslijpsel, waarbij de steen meer als een hoekig of stomp carrée geslepen is. Maar dat hangt meer af van de basisvorm van de ruwe diamant. Als de kubusvorm van de octaëder goed behouden blijft, ontstaat er een vierkant slijpsel met scherpe hoeken. Als de hoeken licht beschadigd zijn, worden ze afgestompt om gewicht te besparen. De steen verliest hierdoor zijn charme niet. Het prinsesslijpsel heeft over het algemeen een zeer goed vuur en een hoge schittering, daarom wordt deze slijpvorm vrij goed verhandeld op de diamantmarkt. Het belangrijkste criterium is de maximale benutting van de natuurlijke octaëder en het daarbij behorende minimale gewichtsverlies. Het prinsesslijpsel is in feite de vierkante versie van de diamant. De snede bevat 57 of 76 facetten. Het is gebleken dat het prinsesslijpsel de op een na populairste snede is. De prinses geslepen diamant is goedkoper dan een ronde diamant omdat er minder grondstof verloren gaat bij het slijpproces. Als je de steen vanaf de zijkant bekijkt, lijkt de vorm op een omgekeerde piramide, uniek, mooi en tijdloos. In tegenstelling tot veel andere slijpvormen, werd de prinses slijpvorm relatief laat in de diamantindustrie gemaakt. Dit type slijpsel werd pas rond 1981 uitgevonden. Het is als het ware een lichte variatie op de ronde briljant slijpvorm en kenmerkt bepaalde proporties van de diamant. De prinses-slijpvorm is vooral populair voor solitaire of verlovingsringen.
Door zijn eenvoudige vierkante vorm wordt het prinsesslijpsel vaak gecombineerd met andere diamantslijpvormen.

Prinses gesneden

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

13 + 13 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS