Briljant geslepen

Aankoop categorie: Diamant

Diamanten worden in allerlei fantasierijke vormen geslepen, er zijn navette, baguette, hart, peervormig, ovaal, vierkant en smaragd geslepen. De klassieker onder hen is echter de axiaal symmetrische, ronde diamant: de briljant. De perfecte snit omvat het perfect vastleggen van de verhoudingen en het scheepsontwerp (afwerking). Deze criteria zijn bepalend voor de kwaliteit van de schittering. De diamant in de briljant slijpvorm wordt heel vaak voor het vervaardigen van damesringen geselecteerd. Diamanten ringen, vooral als verlovingsringen, zijn altijd in trek. Een eenvoudige bewerking van de steen in een klauwzetting is een klassieker in het ontwerpen van sieraden.

Naam van de facetten van de briljante slijpvorm:

Een briljant geslepen diamant bestaat uit een bovenste gedeelte met een tafel in het midden op het oppervlak, een gordel en een onderste gedeelte. Voor de indeling van de facetten geldt een vast schema. Er zijn acht tafelfacetten rond de tafel. Dit wordt gevolgd door de acht belangrijkste facetten van het bovenste deel, deze zijn meer ruitvormig. De overgang naar de gordel wordt weergegeven door de 16 bovenste gordelfacetten. 16 onderste gordelfacetten lopen van de gordel naar het onderste deel. Het onderste uiteinde wordt gevormd door de 8 belangrijkste facetten van het onderste deel. Helemaal onderaan bevindt zich de punt of culet​. Heel vaak wordt dit punt geschuurd tot een extra facet.
Bij een briljante slijpvorm worden de volgende verhoudingen nauwkeurig gemeten:

  • Board maat
  • Top hoogte
  • Gordel kracht
  • Hoogte voet
  • Grootte van de culet

Een diamant koopt u beter met een certificaat. Een certificaat zoals het GIA-certificaat is als het ware de identificatie van een diamant en uiterst belangrijk bij het kopen. Het bewijst de identiteit en de waarde van de steen. Bovendien bevat het informatie over de oorsprong, authenticiteit en alle buitengewone kenmerken. Diamanten zijn een waardevol handelsartikel dat internationaal wordt verhandeld. De stenen behoren tot de meest waardevolle materialen ter wereld en elk klein detail in hun textuur is erg belangrijk omdat het hun waarde beïnvloedt. Wilt u uw diamanten professioneel laten taxeren of heeft u een certificaat nodig? Bij Kostbaar bent u aan het juiste adres! We hebben goede relaties met internationaal erkende instituten die wereldwijd een uitstekende reputatie genieten. Wanneer u een diamant met certificaat koopt, moet u goed opletten van wie deze is uitgegeven. Een certificaat is zo goed als de reputatie van het instituut. Ook de leeftijd van het certificaat speelt een grote rol, aangezien veel waardecriteria in de loop van de tijd zijn veranderd. Het GIA of Gemmological Institute of America is het oudste edelsteenlaboratorium ter wereld en werd opgericht in 1931. De experts beoordelen de diamanten volgens de strengste normen en het is een non-profit organisatie. De kwaliteitskenmerken van de 4 C’s (Cut, Color, Clarity en Carat) werden bepaald door GIA wereldwijd ontwikkeld en geïmplementeerd. Het GIA-certificaat biedt u uitgebreide informatie over veel belangrijke waardecriteria.

Briljant geslepen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

10 + 3 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Diamant dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS