Nieuws

Aankoop van juwelen

by | aug 23, 2021 | Actueel

Als u erover denkt uw ooit duur betaalde juwelen te verkopen, wilt u natuurlijk zoveel mogelijk winst maken. Dit is natuurlijk begrijpelijk voor ons werknemers van kostbaar.nl. De berekeningen in de juwelendetailhandel zijn hoog, vaak in de absurde orde van grootte in het geval van designer- of merkjuwelen, maar dit is bijvoorbeeld ook het geval bij kleding, technische apparatuur of meubelen.
Vaak hebben onze klanten nog de bijbehorende kwitanties met de vroegere verkoopprijzen van hun juwelen of werden ze doorgegeven in een erfenis, zodat de verwachtingen hoog gespannen zijn wanneer men contact met ons opneemt.

Armband 750 goud, Lapponia, met diamanten

Ons eerste doel is de klant tevreden te stellen, maar er zijn grenzen aan wat een dealer kan doen. Als experts, juweliers en handelaars, hebben wij altijd enkele criteria in het achterhoofd bij het kopen en verkopen van juwelen! Om in deze tijd als handelaar juwelen goed te kunnen verkopen en dus ook als juweel van de klant te kunnen kopen, moet er ook vraag naar zijn op de markt! Dit betekent: ofwel gaat het om antieke juwelen, handgemaakt met diamanten of edelstenen, die men tegenwoordig nog maar zelden aantreft vanwege het type slijpsel, kleur of bewerking van de juwelen, ofwel gaat het om geselecteerde, hoogwaardige merk- of designerjuwelen die momenteel erg in trek zijn op de (tweedehands)juwelenmarkt. Indien dit niet het geval is met uw juwelen, blijft er voor een handelaar niets anders over dan zich bij de aankoop van juwelen te oriënteren op de huidige goudprijs, ten einde vervolgens het aan de klant uitbetaalde bedrag plus een passende winstmarge terug te ontvangen via het proces van omsmelten en scheiden van het fijne goud.
Als u vooraf wordt aangeprezen (zonder de juwelen te bekijken) of als reclameslogan dat handelaars meer betalen dan de goudprijs/smeltprijs, dan zijn dit bait-and-switch aanbiedingen; wij horen ontelbare getuigenissen van onze klanten hierover.

Juwelenset met handgesneden koraal

Voor u als privé-persoon is het misschien niet onmiddellijk herkenbaar wat voor juwelen u bezit. Zijn het gemakkelijk verhandelbare kostbaarheden of helaas gewoon goederen die omgesmolten kunnen worden? We kunnen je hier inlichten! Dankzij onze decennialange ervaring en de talrijke relaties die wij hebben opgebouwd met verzamelaars en handelspartners, zijn wij in staat uw juwelen naar behoren in te delen en op grote schaal aan te bieden als het om een gewild stuk gaat. Op die manier kunnen wij voor u de hoogste prijzen realiseren.
We kijken uit naar uw aanvraag!