Akoya Parels

Aankoop categorie: Parels

U zou een parelketting kunnen erven en niets weten over het soort parel, laat staan ​​de waarde van de hele parelsnoer. Wilt u meer weten over uw parelketting of uw parelsieraad, neem dan contact met ons op! Wij kunnen het type parel snel en eenvoudig bepalen. Heeft u vragen over de waarde of de verkoopmogelijkheden, bijvoorbeeld een Akoya parelketting, dan informeren wij u kosteloos en vrijblijvend over eventuele onzekerheden! Kostbaar ondersteunt u naar beste weten en overtuiging bij uw verkoopproject, dit is waar wij voor staan ​​met onze naam en met de daarbij behorende bedrijfsgeschiedenis sinds 1926.

Akoya-parels zijn gekweekte parels die in zout water worden gekweekt. Het is de klassieker onder de parels! In de jaren 1920, na tientallen jaren van pogingen, werd voor het eerst de volledige teelt van een Akoya-parel bereikt. Sindsdien zijn Akoya-parels steeds populairder geworden in de sieradenindustrie. Er wordt gekweekt in Japan en China. De parelkweker plant een vreemd lichaam in een oestersoort. Dit is een kleine kern, gedraaid uit de schelp van een andere mossel. De oester vormt rond dit vreemde lichaam het parelmoer in de vorm van conchyn en aragoniet. Het vreemde lichaam is als het ware bedekt. Hoe langer de parel in de oester blijft, hoe groter deze wordt. Akoya-parels kunnen een diameter bereiken tot 10 mm, wat nogal een zeldzaamheid is. Op de sieradenmarkt zijn voornamelijk Akoya-parels met een afmeting van 2 mm tot maximaal 9 mm doorsnede vertegenwoordigd. De bekendste kleur van de Akoya-parel is de kleur wit in alle nuances, zoals: crème, crème-wit, wit, grijswit, wit-roze, etc.

Ook de glans (oppervlakteglans) is bepalend voor de waarde van een parel. Hoe meer lagen zich rond de kern van de parel hebben gevormd, hoe mooier, glanzender en ook dieper de glans van de Akoya-parel. Er zijn tegenwoordig ook veel snelgroeiende Akoya-parels op de markt, maar u ziet duidelijk een verschil met oudere stukken. Oudere Akoya-parels zijn meestal veel zwaarder en voelen daarom ook waardevoller aan. Een Akoya-parel moet ook zo rond mogelijk zijn en idealiter zonder groeisporen. Onder groeimarkeringen verstaat men natuurlijke insluitsels, inkepingen of uitstulpingen van de parelhuid. Om een ​​parelketting te maken, worden de parels met de hand gesorteerd op maat, kleur, vorm, glans en groei-eigenschappen. Een Akoya-parelketting moet een zo egaal mogelijk uiterlijk hebben. Als expert kan je ook conclusies trekken over de kwaliteit van de hele ketting uit het totaalbeeld van de parels en de sortering van de parel.

Een Akoya-parelketting kan gedragen worden als een choker (dicht bij de nek) of als een lange ketting, zowel met parels die allemaal identiek zijn in maat of in de loop, d.w.z. de parels zijn gesorteerd van klein naar groot en vice versa. Een andere mogelijkheid is het ontwerp als een enkele rij of meerrijige parelketting, de vormgeving van de parelketting sluiting is hierop afgestemd.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verkopen van Akoya-parels bij Kostbaar?

Tegenwoordig zijn gedragen parels helaas moeilijk tegen een redelijke prijs te krijgen. In de afgelopen decennia is de juwelenmarkt vrijwel overspoeld met gekweekte parels uit Azië. Het assortiment parels in alle prijsklassen is immens hoog en weinig mensen waarderen tegenwoordig de kwaliteit van de oudere, hogere kwaliteit Akoya-parels. Factoren als staat, vormgeving en het materiaal van de kettingsluiting spelen een belangrijke rol bij een aankoop. Vaak blijft het alleen bij de materiaalwaarde van de sluiting of bij een ring, zo wordt bijvoorbeeld alleen de goudwaarde berekend, en wordt de parel niet meegenomen in de evaluatie. Om de vraag naar je pareljuwelen precies te kunnen inschatten, moet je als expert naar het hele werk kijken, daarom willen we hier geen generalisaties maken. Heeft u parel sieraden die u graag wilt verkopen, neem dan contact met ons op. We onderzoeken de parels op echtheid en type en informeren u over de realistische mogelijkheden voor een verkoop of aankoop. Dankzij een internationaal netwerk van sieradenliefhebbers, zakenmensen en verzamelaars hebben wij vaak de mogelijkheid om hier bijzondere stukken over aan te bieden. Wij doen ons best en proberen alle mogelijkheden voor u uit te putten!

Akoya parels verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kostbaar.nl

Neem contact op met Kostbaar.nl

6 + 7 =

Team Kostbaar.nl staat voor u klaar

Kostbaar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kostbaar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Parels dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Désirée Schimmel
Désirée Schimmel
2024-05-13
Nette, professionele inkopers. Zeer vriendelijk en boden een keurige prijs. Transparant in hun handelen en uitleg. Ook prima advies wat te doen bij niet in te nemen artikelen. Maakten het geld meteen over waar je bijzat. Als we nog eens wat hebben, gaan we zeker weer zaken doen.
Bart Decnop
Bart Decnop
2024-05-12
Vandaag bezoek aan huis van team kost-baar, zeer deskundig duo, goede prijs gekregen voor een prijzig horloge. Nogmaals dank.
Joyce Pronk
Joyce Pronk
2024-04-28
In Rijswijk geweest bij de heer Antaeus Tsakonis en zijn verloofde met sieraden uit de nalatenschap van mijn schoonmoeder. Wat een hartelijke, open en betrouwbare mensen. Alle stukken worden beoordeeld en gewogen waar je bij bent. Na akkoord werd het bedrag direct op mijn bankrekening bijgeschreven. Nogmaals bedankt voor de zeer prettige ervaring!
Rob Raimond
Rob Raimond
2024-04-25
Wij houden een plezierig gevoel over aan onze ontmoeting met Antaeus Tsakonis en Anne Plomb. De heer Tsakonis bleek niet alleen deskundig te zijn, maar tegelijk heel transparant en informatief. Bovendien nam hij uitvoerig de tijd om het e.e.a. te beoordelen en toe te lichten. Al met al werd het een geanimeerde bijeenkomst afgesloten met een faire prijs en met een flesje Griekse wijn. Proost!!!
Gennaro Leone
Gennaro Leone
2024-04-25
Sehr netter freundlicher Kontakt, sachliche Beratung. Da wir Laien in Bezug von Schmuck sind wurden wir ausführlich Informiert . Sehr gerne wieder. Vielen Dank Familie Leone
Beri M
Beri M
2024-04-24
Expertise op z'n best! Antaeus en Anne zijn een topteam en de gastvrijheid was groot! Heel erg bedankt voor de service en raad hun hun zeer zeker aan bij familie en kennissen! Nogmaals bedankt!
Claudia Bertels
Claudia Bertels
2024-04-23
We hebben een groot deel van onze sieraden laten taxeren en ingeleverd tegen een goeie prijs. Aardige en fijne medewerker die ons goed heeft geholpen, we zijn zelfs nog een 2e keer teruggekomen met nog wat sieraden. Mochten we ooit weer eens wat van de hand doen dan zullen we dit weer via deze organisatie doen! Nogmaals bedankt! Yvonne & Claudia Bertels
Stanny Mandias
Stanny Mandias
2024-04-23
Warm en persoonlijk ontvangst!!! Optimaal betrouwbaar en erg prettige communicatie. Service liet niets te wensen over. Ik kan het een ieder aanraden! Nogmaals mijn hartelijke dank aan Antaeus Tsakonis en Anna, die mij bij de receptie ontving en uitgeleide deed. Erg fijne en mooie persoonlijkheden!!!
Dick Smit
Dick Smit
2024-04-18
Vandaag super netjes te woord gestaan en geholpen bij de verkoop van de Breitling van mijn overleden vader. Zeer professioneel geholpen, vriendelijk en betrouwbaar. DANK!
Rob de Vries
Rob de Vries
2024-04-16
15-04-24 in Nieuwegein op afspraak geweest bij Kost-Baar. Uit de nalatenschap van mijn moeder waren wat munten en sieraden te voorschijn gekomen, waarvan wij, de kinderen, de waarde niet konden inschatten. Het kontakt met de heer Tsakonis verliep zeer prettig. Goede uitleg over hoe de taxatie in zijn werk gaat. Alle stukken werden bekeken, gewogen en op waarde geschat. Uiteindelijk bleek het, op enkele kitsch stukken na, best waardevol. Ik kreeg een mooi bedrag aangeboden en na legitimatie stond het geld direct op mijn bankrekening. De week voorafgaand aan de afspraak met de heer Tsakonis was ik langsgeweest bij het Goudwisselkantoor in mijn woonplaats. Uiteindelijk bleken de aangeboden spullen een veelvoud aan waarde te hebben dan mij bij het Goudwisselkantoor werd geboden. Ik wil dit toch even toevoegen. Dus het kontakt met Kost-Baar was prettig en persoonlijk. Er werd tijd genomen voor goede uitleg en uiteindelijk kreeg ik ook een veel mooier en reëler bedrag voor de spullen.

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS